Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ Στα φόρτε της η Λάρνακα λόγω Κατακλυσμού (φώτο)
Στα φόρτε της η Λάρνακα λόγω Κατακλυσμού  (φώτο)

Στα φόρτε της η Λάρνακα λόγω Κατακλυσμού (φώτο)

 

 

Γράφει η Ειρήνη Αντωνίου

Πλήθος κόσμου έχει κατακλύσει από την Παρασκευή την πόλη της Λάρνακας, για να απολαύσει την κουλτούρα και την παράδοση της γιορτής του Κατακλυσμού.

«Ο κατακλυσμός σημαίνει Λάρνακα, είναι μια γιορτή ταυτισμένη με την πόλη μας. Χθες Δευτέρας του Κατακλυσμού είχαμε τη μεγάλη συναυλία με τον με τον Έλληνα τραγουδιστή Στέλιο Ρόκκο.

 

Η Γιορτή του Κατακλυσμού αποτελεί πρωτοπορία για τη Λάρνακα, ανέφερε την Παρασκευή ο Υπουργός Εσωτερικών Κωνσταντίνος Ιωάννου κηρύσσοντας την έναρξη των εορτασμών για τον Κατακλυσμό 2024, στην Κεντρική Εξέδρα των Φοινικούδων στη πόλη του Ζήνωνα.

Στο χαιρετισμό του ο Υπουργός Εσωτερικών καλωσορίζοντας τους παρευρισκόμενους στη «μεγαλύτερη και παλαιότερη λαϊκή γιορτή της Κύπρου».

Πρόσθεσε ότι ο Κατακλυσμός είναι «μια γιορτή που αποτελεί πρωτοπορία για τη Λάρνακα και για τη πόλη του Ζήνωνα.

Στο δικό του χαιρετισμό ο Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας ανέφερε ότι «με γνώμονα την παράδοση, ο Δήμος Λάρνακας για έξι συνεχόμενες μέρες, θα δώσει στους χιλιάδες επισκέπτες την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα, διαγωνισμούς κυπριακής ποίησης, ερωτικών τραγουδιών, τσιαττιστών, αυλού, μπάλου και κυπριακών χορών, αναβιώνοντας έτσι τα ήθη και τα έθιμα του τόπου μας».

Πρόσθεσε ότι «η γιορτή του Κατακλυσμού στη Λάρνακα, γιορτάζεται με ιδιάζοντα τρόπο και πιστοί στην υπόσχεση μας, προσπαθούμε να διατηρήσουμε και να διαφυλάξουμε τη λαϊκή αυτή πανήγυρη.

Οι εκδηλώσεις για τον Κατακλυσμό της Λάρνακας θα ολοκληρωθούν αύριο Τετάρτη.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Send this to a friend