Home ΛΑΡΝΑΚΑ Επηρεάζονται πτήσεις στο Αεροδρόμιο Λάρνακας από τις ακυρώσεις στο αεροδόμιο του Μάντσεστερ
Επηρεάζονται πτήσεις στο Αεροδρόμιο Λάρνακας από τις ακυρώσεις στο αεροδόμιο του Μάντσεστερ

Επηρεάζονται πτήσεις στο Αεροδρόμιο Λάρνακας από τις ακυρώσεις στο αεροδόμιο του Μάντσεστερ

Όλες οι πτήσεις από τους δύο κύριους τερματικούς σταθμούς του αεροδρομίου του Μάντσεστερ ακυρώθηκαν έπειτα από «σημαντική διακοπή ρεύματος» που προκάλεσε εκτεταμένη αναστάτωση.

Σύμφωνα με το γραφείο Τύπου της Hermes, σε ό,τι αφορά την Κύπρο.

Προς το παρόν υπάρχει καθυστέρηση σε πτήση της TUI που αφορά το αεροδρόμιο Λάρνακας και δύο πτήσεις των Jet2 και TUI προς Πάφο.

Όπως μεταδίδει το βρετανικό δίκτυο BBC, στους επιβάτες που ταξίδευαν μέσω των τερματικών 1 και 2 ζητήθηκε να μείνουν μακριά μετά τη διακοπή που σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες και επηρέασε τα συστήματα διαχείρισης αποσκευών και ασφάλειας.

Εκπρόσωπος του αεροδρομίου δήλωσε ότι όλες οι πτήσεις από τους εν λόγω τερματικούς σταθμούς ακυρώθηκαν «μέχρι νεωτέρας», τη στιγμή που μεγάλες ουρές έχουν σχηματιστεί στο εσωτερικό του αεροδρομίου, το μεγαλύτερο του Ηνωμένου Βασιλείου εκτός Λονδίνου, με περισσότερες από 10 εξερχόμενες πτήσεις να έχουν ήδη ακυρωθεί και τις εισερχόμενες πτήσεις να έχουν εκτραπεί.

Οι επιβάτες που πετούν μέσω του τερματικού σταθμού 3 θα πρέπει να φτάσουν στο αεροδρόμιο κανονικά, αλλά ενδέχεται να αντιμετωπίσουν καθυστερήσεις, ενώ οι πτήσεις όσων βρίσκονται ήδη στο αεροδρόμιο θα έχουν προτεραιότητα, καθώς συνεχίζονται οι προσπάθειες για «αντιμετώπιση της καθυστέρησης», δήλωσε ο εκπρόσωπος.

Οι εισερχόμενες πτήσεις εκτρέπονται επειδή «τα αεροπλάνα δεν μπορούν να απογειωθούν» λόγω περιορισμένου χώρου, γεγονός που καθιστά δυσκολότερη την αποδοχή αεροσκαφών, τα οποία θα στέλνονταν αλλού, πρόσθεσε.

Τα εφεδρικά συστήματα ηλεκτροδότησης του αεροδρομίου ενεργοποιήθηκαν μετά τη βλάβη του κυρίου συστήματος, αλλά η κατάσταση περιπλέχθηκε από πολλαπλές διακοπές στην κεντρική παροχή ρεύματος.

Οι αεροπορικές εταιρείες δήλωσαν ότι τα προβλήματα αναφορικά με την επεξεργασία των αποσκευών σήμαιναν ότι οι πελάτες μπορούσαν να επιβιβαστούν μόνο με μια χειραποσκευή.

Πηγή :ΚΥΠΕ

 

Send this to a friend