Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Προκήρυξη προσφορών για εργασίες σε Απόστολο Ανδρέα και σε Κανακαριά
Προκήρυξη προσφορών για εργασίες σε Απόστολο Ανδρέα και σε Κανακαριά

Προκήρυξη προσφορών για εργασίες σε Απόστολο Ανδρέα και σε Κανακαριά

 

 

Προκηρύχθηκαν οι προσφορές για την δεύτερη φάση εργασιών στο μοναστήρι του Αποστόλου Ανδρέα στην Καρπασία καθώς και η πρώτη φάση εργασιών στην Παναγία της Κανακαριάς στη Λυθράγκωμη.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο συμπρόεδρος της δικοινοτικής Τεχνικής Επιτροπής για την Πολιτιστική Κληρονομιά, Σώτος Κτωρής, οι εργασίες στον Απόστολο Ανδρέα θα επικεντρωθούν στο Μεσαιωνικό Εκκλησάκι, στον χώρο του Αγιάσματος, στο κτίριο του 1919, και περιορισμένες εργασίες απομάκρυνσης όμβριων υδάτων στον περιβάλλοντα χώρο.

Για την Κανακαριά προβλέπεται να γίνουν εργασίες συντήρησης του κτιρίου της εκκλησίας, πρόσθεσε.

 

Το σημαντικό είναι ότι προκηρύχθηκαν οι προσφορές, είπε ο κ. Κτωρής.

Επίσης, εντός των επόμενων εβδομάδων ολοκληρώνεται η διαδικασία αξιολόγησης των προσφορών για το Τζαμί της Τούζλας στη Λάρνακα, την εκκλησία της Αγίας Παρασκευής στην Αμμόχωστο, την εκκλησία της Παναγίας της Χρυσοπολίτισσας στην Κερύνεια, την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου των Λατίνων στην Αμμόχωστο, το τζαμί στην Αυδήμου και στην εκκλησία της Παναγίας της Ποταμίτισσας στο Καζάφανι.

Ταυτόχρονα, σε εξέλιξη βρίσκονται εργασίες στα τζαμιά στην Αλέκτορα Λεμεσού, στην Τέρα και στα Πολεμίδια καθώς και στις εκκλησίες του Αγίου Χαραλάμπους στην Ακανθού, του Αγίου Γεωργίου στο Φλαμούδι, του Αγίου Ηλία στον Άγιο Ηλία Αμμοχώστου, του Αγίου Μηνά και της Αγίας Παρασκευής στη Λάπηθο, του Αγίου Θεόδωρου Καρπασίας και του Αγίου Γεωργίου στα Λιμνιά.

Τις επόμενες μέρες αναμένεται επίσης να αρχίσουν εργασίες στον Τίμιο Πρόδρομο στο Αργάκι, στον Τίμιο Πρόδρομο στο Λάπαθος στη Μεσαορία και στα τζαμιά στην Καλαβασό και στην Αλαμινό.

ΚΥΠΕ

Send this to a friend