Home ΛΑΡΝΑΚΑ Παίρνει μέτρα ο Δήμος Λάρνακας για τις καταστροφές στις ξαπλώστρες των Φοινικούδων
Παίρνει μέτρα ο Δήμος Λάρνακας για τις καταστροφές στις ξαπλώστρες των Φοινικούδων

Παίρνει μέτρα ο Δήμος Λάρνακας για τις καταστροφές στις ξαπλώστρες των Φοινικούδων

 

 

ΓΡΑΦΕΙ o ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Ανεξέλεγκτη κατάντησε η κατάσταση στην παραλία των Φοινικούδων με τη δράση ανεγκέφαλων, οι οποίοι συστηματικά προβαίνουν σε κακόβουλες ζημιές σε ξαπλώστρες και ομπρέλες κατά μήκος της ακτής, προκαλώντας μια αλγεινή εικόνα στην πιο ξακουστή παραλία της πόλης.

Κι όλα αυτά, σε περίοδο τουριστικής αιχμής. Λόγω των βανδαλισμών που έγιναν το τελευταίο διάστημα, ο Δήμος Λάρνακας αποφάσισε όπως κατά τις νυχτερινές ώρες τα κρεβατάκια να περισυλλέγονται από την άμμο και να μεταφέρονται σ’ ένα ασφαλές σημείο και νωρίς το πρωί της επόμενης μέρας να επανατοποθετούνται στην παραλία.

 

Ως εκ τούτου, ο δήμος της πόλης προκήρυξε διαγωνισμό για παροχή υπηρεσιών τοποθέτησης και περισυλλογής ξαπλώστρων στις Φοινικούδες, με τους ενδιαφερόμενους να πρέπει να υποβάλουν τις αιτήσεις τους σύμφωνα με τα έγγραφα του διαγωνισμού μέχρι τις 11 το πρωί της ερχόμενης Τετάρτης, 26 Ιουνίου.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, οι αιτήσεις θα πρέπει να υποβληθούν σε κλειστό φάκελο στο κιβώτιο προσφορών του Δήμου Λάρνακας, που βρίσκεται στον 5ο όροφο των κεντρικών γραφείων του δήμου, στη γωνία της λεωφόρου Αθηνών και της οδού Νικολάου Λανίτη.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να λάβουν τα έγγραφα του διαγωνισμού, χωρίς καμία χρέωση, από την ιστοσελίδα του Δήμου Λάρνακας (www.larnaka.org.cy).

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις σε σχέση με την πιο πάνω ανακοίνωση, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με το γραφείο προσφορών του δήμου στο τηλέφωνο 24816574.

 

Συνθήματα με σπρέι

—————————–

Το φαινόμενο με τους βανδαλισμούς στην παραλία των Φοινικούδων έγινε πιο έντονο τα τελευταία δύο χρόνια. Ανεγκέφαλοι δρουν, κυρίως κατά τις νυχτερινές ώρες, προκαλώντας καταστροφές σε παραλιακό εξοπλισμό. Είτε σκίζουν τα κρεβατάκια και τις ομπρέλες, είτε αναγράφουν σ’ αυτά διάφορα συνθήματα με σπρέι (φωτό). Είναι μία κατάσταση που δεν περιποιεί τιμή στη Λάρνακα ως τουριστικός προορισμός, λαμβάνοντας υπόψη ότι η παραλία των Φοινικούδων θεωρείται μία από τις πιο πολυσύχναστες ακτές της Κύπρου γενικότερα, η οποία καθημερινά κατακλύζεται από χιλιάδες λουόμενους, ντόπιους και ξένους.

Επιπλέον, η άσχημη αυτή κατάσταση δημιουργεί κι επιπρόσθετα κόστα στο δήμο, που είναι αναγκασμένος κατά τακτικά χρονικά διαστήματα να αντικαθιστά τον κατεστραμμένο εξοπλισμό παραλίας.

Να σημειωθεί, ότι το φαινόμενο των βανδαλισμών παρατηρείται σε μεγάλο βαθμό στις Φοινικούδες, ενώ στις υπόλοιπες δύο οργανωμένες παραλίες της πόλης, στο Μακένζι και στην Καστέλλα, δεν έχουν αναφερθεί σοβαρά περιστατικά. Ούτε στην ακτή της Ορόκλινης έχουν παρατηρηθεί παρόμοια φαινόμενα.

 

Send this to a friend