Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ Ηλεκτρονικές εγγραφές στα σχολεία από το 2025
Ηλεκτρονικές εγγραφές στα σχολεία από το 2025

Ηλεκτρονικές εγγραφές στα σχολεία από το 2025

 

 

Από την επόμενη σχολική χρονιά οι γονείς θα μπορούν να κάνουν την εγγραφή των παιδιών τους στα σχολεία μέσω διαδικτύου, χωρίς να χρειάζεται να επισκέπτονται τις σχολικές μονάδες και να αναμένουν εκεί μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία. Αυτό θα επιτευχθεί μέσα από την εφαρμογή πτυχών της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης των σχολείων.

Tο Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε σήμερα σχετική τροποποίηση στους Κανονισμούς, ούτως ώστε να μπορεί να εφαρμοστεί ολοκληρωμένα πλέον η ηλεκτρονική εγγραφή μαθητών για τη σχολική χρονιά που θα αρχίσει τον Σεπτέμβριο του 2025.

Όπως ανέφερε η υπουργός Παιδείας, Αθηνά Μιχαηλίδου, οι γονείς θα μπορούν να εγγράφουν τα παιδιά τους ηλεκτρονικά στο σχολείο, στη βάση συγκεκριμένου λογισμικού, το οποίο έγινε σε συνεργασία με το υφυπουργείο Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής.

 

Υπενθυμίζεται ότι το μέτρο αυτό εφαρμόστηκε από φέτος σε πολιτική βάση, με την αρμόδια Υπουργό να επισημαίνει ότι είχε ιδιαίτερα θετικά αποτελέσματα και έδωσε πολύ ενθαρρυντικά αποτελέσματα.

Εξάλλου, σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο προχώρησε και στην θεσμοθέτηση της Ημέρας Μνήμης και Τιμής των θυμάτων της Γενοκτονίας των Αρμενίων, των Ελλήνων του Πόντου και των Ασσυρίων.

 

Send this to a friend