Home ΛΑΡΝΑΚΑ Οι Ισραηλινοί ξανάρχονται στη Λάρνακα – οκτώ πτήσεις ημερησίως
Οι Ισραηλινοί ξανάρχονται στη Λάρνακα – οκτώ πτήσεις ημερησίως

Οι Ισραηλινοί ξανάρχονται στη Λάρνακα – οκτώ πτήσεις ημερησίως

 

 

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ     

Τι κι αν η χώρα τους βρίσκεται εδώ και εννέα μήνες σ’ εμπόλεμη κατάσταση με την Χαμάζ. Τι κι αν το Ισραήλ ζει όλο αυτό το διάστημα στην αβεβαιότητα του πολέμου και των τρομοκρατικών επιθέσεων μετά τα τραγικά γεγονότα του περασμένου Οκτωβρίου.

Οι Ισραηλινοί δείχνουν απτόητοι και συνεχίζουν κανονικά τις καλοκαιρινές τους διακοπές, με την Κύπρο και ειδικά τη Λάρνακα ν’ αποτελούν έναν από τους πιο ελκυστικούς, για εκείνους, προορισμούς.

 

Σίγουρα, οι φετινές κρατήσεις και διανυχτερεύσεις στα ξενοδοχεία σε καμιά περίπτωση δεν πλησιάζουν τους αριθμούς πριν από τον Οκτώβριο του 2023, ωστόσο υπό τις περιστάσεις χαρακτηρίζονται ικανοποιητικές. Παρά τις εχθροπραξίες που συνεχίζονται στη Ράφα και στη Γάζα, η ισραηλινή τουριστική αγορά δεν έχει χαθεί για την χώρα μας.

Ο επίτιμος πρόεδρος του Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κύπρου Βίκτορ Μαντοβάνης, δήλωσε στην εφημερίδα μας ότι οι Ισραηλινοί… έχουν συνηθίσει στον πόλεμο, γι’ αυτό και τα σχέδιά τους για καλοκαιρινές διακοπές δεν επηρεάζονται. «Λόγω της πολύ κοντινής απόστασης που χωρίζει το νησί μας από το Ισραήλ, για τους ταξιδιώτες από την γειτονική χώρα η Κύπρος θεωρείται… χώρα τους. Και τούτο, διότι αρκετοί Ισραηλινοί ήδη έχουν αγοράσει ή ενοικιάσει κατοικίες και διαμερίσματα και διαμένουν εδώ, φιλοξενώντας ταυτόχρονα μεγάλο αριθμό συγγενικών ή φιλικών τους προσώπων. Υπάρχουν, επίσης, και ορισμένες ξενοδοχειακές μονάδες που πέρασαν σε ισραηλινά χέρια», σημείωσε ο κ. Μαντοβάνης.

Σύμφωνα πάντα με τον επίτιμο πρόεδρο του Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κύπρου, η πόλη της Λάρνακας παραμένει ένας πολύ προσιτός προορισμός για τους Ισραηλινούς, εξαιτίας και της παρουσίας του αερολιμένα, όπως και η Πάφος και η Αγία Νάπα. Υπενθυμίζουμε, ότι ειδικά για τη Λάρνακα η ισραηλινή αγορά αποτέλεσε τις περιόδους 2022 – 23 μία από τις καλύτερες και πιο ελπιδοφόρες τουριστικές αγορές. Όταν ξέσπασε ο πόλεμος, οι Ισραηλινοί επισκέπτες «εξαφανίστηκαν», αλλά φέτος σιγά – σιγά κάνουν την επανεμφάνισή τους.

Οι αριθμοί της Hermes

———————————

Σύμφωνα μ’ επίσημα στοιχεία από την Hermes Airports, αυτή την περίοδο, εκτελούνται οκτώ πτήσεις ημερησίως από το Τελ Αβίβ προς το αεροδρόμιο Λάρνακας και τρεις πτήσεις την ημέρα από την ισραηλινή πρωτεύουσα προς τον αερολιμένα της Πάφου. Και τα δύο αεροδρόμια της Κύπρου δέχονται πτήσεις από την γειτονική χώρα από συνολικά 11 αερογραμμές.

Ο δείκτης πληρότητας των πτήσεων από το Ισραήλ για τον μήνα Ιούνιο κυμαίνεται στο 84%, αριθμός ενδεικτικός της αυξητικής τάσης που υπάρχει. Βέβαια, παρά τους ικανοποιητικούς αριθμούς που δείχνουν τα στατιστικά της Hermes, o Βίκτωρ Μαντοβάνης, υπενθύμισε ότι οι Ισραηλινοί περιηγητές δεν είναι στην ολότητά τους που παραθερίζουν σε καταλύματα της ελεύθερης Κύπρου, αφού υπάρχει κι ένας αριθμός που προτιμά τα κατεχόμενα.

Εξάλλου, στο λιμάνι Λάρνακας είναι προγραμματισμένα φέτος, μέχρι και τον Οκτώβριο, 22 δρομολόγια κρουαζιερόπλοιων προερχόμενα από την Χάιφα.

 

Send this to a friend