Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ «Οδηγείται προς καθαίρεση ο Νεκτάριος – αναμένουμε το πόρισμα»
«Οδηγείται προς καθαίρεση ο Νεκτάριος – αναμένουμε το πόρισμα»

«Οδηγείται προς καθαίρεση ο Νεκτάριος – αναμένουμε το πόρισμα»

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε ο εν αργία αρχιμανδρίτης Νεκτάριος με τον δικαστή, να αναφέρει ότι πρόκειται για μια «τεραστίων διαστάσεων» υπόθεση με ιδιαίτερη πολυπλοκότητα και περιπλοκότητα.

Στο Πρωτοσέλιδο φιλοξενήθηκε ο Χριστάκης Ευσταθίου Πρόεδρος Συνδέσμου Θεολόγων και Εκπρόσωπος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής.

Όπως ανέφερε «είναι στιγμές που τα γεγονότα και οι εξελίξεις που είναι τόσο ραγδαίας μορφής μόνο πόνο, θλίψη και οδύνη μπορούν να προκαλούν στον οποιοδήποτε άνθρωπο».

Ερωτηθείς αν το έργο της Ανακριτικής Επιτροπής θα επηρεαστεί από την προφυλάκιση του Νεκτάριου είπε «από ότι πληροφορούμε έχει ολοκληρωθεί το ανακριτικό έργο για τα θέματα τα οποία εξετάζονται. Το οικονομικό μέρος δεν αφήνει αδιάφορη την εκκλησία παρότι εμπλέκεται ενδελεχώς η αστυνομία.  Είναι θέμα ημερών να συνταχθεί το τελικό πόρισμα, επίκειται εντός των επόμενων ημέρων να πάει στα χέρια του συνοδικού δικαστηρίου. Είναι το εξαμελές Συνοδικό Δικαστήριο που θα πάρει και την τελική απόφαση με βάση το πόρισμα που θα έχει μπροστά του από την ανακριτική επιτροπή».

Διευκρίνισε ότι η αυριανή συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου δεν έχει να κάνει με αυτό το θέμα, είναι ατζέντα ρουτίνας.

Συμπλήρωσε ότι « το θέμα είναι να ολοκληρωθούν σωστά τα πράγματα και να έχουμε αξιόπιστα πορίσματα.

Ερωτηθείς αν το πιο πιθανόν είναι η καθαίρεση του εν αργία αρχιμανδρίτη Νεκτάριου απάντησε ότι είναι υποθέσεις που εξετάζονται. «Είναι θέματα μορφής τόσο σοβαρής που επιφέρουν την ποινή της καθαίρεσης. Είναι εκεί που φαίνεται να οδηγούνται τα πράγματα αλλά θα πρέπει να αναμένουμε με υπομονή το πόρισμα για να είναι τεκμηριωμένη η απόφαση».

 

Send this to a friend