Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ «Ξαναζωντανεύει» η περιοχή Περνέρα στο Παραλίμνι
«Ξαναζωντανεύει» η περιοχή Περνέρα στο Παραλίμνι

«Ξαναζωντανεύει» η περιοχή Περνέρα στο Παραλίμνι

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Τη δική της φωνή αποκτά η τοποθεσία Περνέρα, στο Δήμο Παραλιμνίου, με την σύσταση συντονιστικής επιτροπής αποτελούμενη, κατά κύριο λόγο, από επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην τουριστική αυτή περιοχή.

Η επιτροπή θα αναλαμβάνει άμεσα την προώθηση των διαφόρων αιτημάτων και την ανάδειξη των προβλημάτων που υπάρχουν. Η σύσταση της Συντονιστικής Επιτροπής Περνέρα αποφασίστηκε σε συνάντηση που έγινε πρόσφατα με την συμμετοχή 30 και πλέον επιχειρηματιών και κατοίκων της περιοχής.

Όπως ανακοινώθηκε, έπειτα από μια ώριμη κι εποικοδομητική συζήτηση, η Συντονιστική Επιτροπή Περνέρα συστάθηκε με μοναδικό σκοπό και γνώμονα την ανάδειξη και αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος της περιοχής, αλλά και την προστασία των καλώς νοούμενων συμφερόντων των κατοίκων και των επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται εκεί.

Η συντονιστική επιτροπή αποτελείται από άτομα που εκπροσωπούν όλο το φάσμα της οικονομικής δραστηριότητας στην Περνέρα καθώς και από άτομα που ζουν στην περιοχή και γνωρίζουν από πρώτο χέρι τα προβλήματα που υπάρχουν. «Με την σύσταση της συντονιστικής επιτροπής, η Περνέρα αποκτά πλέον την δική της φωνή, διεκδικεί δυναμικά και αγωνίζεται για τα δίκαια αιτήματά της μέσα σε πνεύμα απόλυτης σύμπνοιας και ομοψυχίας.

Παράλληλα, απαιτεί να έχει λόγο και ρόλο ως εταίρος στη λήψη αποφάσεων που επηρεάζουν άμεσα ή έμμεσα την περιοχή της Περνέρας», σημειώνεται στην ανακοίνωση της επιτροπής.

 

«Δέκα ξενοδοχεία κλειστά»
—————————————
Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της επιτροπής Νικόλας Λουίτζιης ανέφερε ότι η απόφαση για καταρτισμό της συντονιστικής επιτροπής πάρθηκε μετά τις φήμες που κυκλοφόρησαν ότι η κυβέρνηση προτίθεται να μεταφέρει στην Περνέρα ασυνόδευτους ανήλικους μετανάστες.

Όπως είπε, οι επιχειρηματίες της περιοχής τάσσονται κάθετα εναντίον αυτής της πρόθεσης, υπενθυμίζοντας ότι ήδη υπάρχουν πολλά προβλήματα στην περιοχή, ενώ από τα 21 ξενοδοχεία που υπάρχουν, τα δέκα παραμένουν κλειστά.

«Ο στόχος είναι να βάλουμε ξανά στον τουριστικό χάρτη την περιοχή Περνέρα, αφού με την ολοκλήρωση της μαρίνας Παραλιμνίου, που θα βρίσκεται σε κοντινή απόσταση, διανοίγονται πολλές προοπτικές ανάπτυξης.

Ήδη κάποιοι επενδυτές άρχισαν να ενδιαφέρονται για να αγοράσουν ξενοδοχειακές μονάδες. Δεν είναι μόνο ο Κάππαρης και ο Πρωταράς, υπάρχει και η Περνέρα στο Παραλίμνι», επισήμανε ο κ.Λουίτζιης. Σύμφωνα με τα μέλη της συντονιστικής επιτροπής, τα προβλήματα στην περιοχή Περνέρα ξεκίνησαν όταν άρχισαν τα κατασκευαστικά έργα για βελτίωση του οδικού δικτύου, εργασίες που αντί για 18 μήνες, πήραν τέσσερα χρόνια μέχρι να ολοκληρωθούν.

Αυτή η καθυστέρηση, σημείωσαν, αποτέλεσε τεράστιο πλήγμα για τα ξενοδοχεία και τις τουριστικές επιχειρήσεις. Ως εκ τούτου, λόγω των εργοταξίων η Περνέρα αποτέλεσε την τελευταία επιλογή των τουριστών. Ακολούθησαν τα προβλήματα εξαιτίας της πανδημίας, του πολέμου στην Ουκρανία και των κυρώσεων κατά της Ρωσίας, λαμβάνοντας υπόψη ότι το 90% των ξενοδοχειακών μονάδων της περιοχής εργάζονταν αποκλειστικά με Ρώσους τουριστικούς πράκτορες.

 

Πλήγμα και η πλατεία
———————————
Ο κ.Λουίτζιης δήλωσε ότι ένα επιπρόσθετο πλήγμα για την περιοχή αποτέλεσε το έργο της πλατείας Περνέρα, το οποίο αντί να ολοκληρωθεί τον Φεβρουάριο του 2023, τελικά παραδόθηκε πέρσι τον Ιούλιο.

Όπως ανέφερε, φέτος είναι η μοναδική χρονιά την τελευταία δεκαετία που η τουριστική σεζόν ξεκινά χωρίς εργοτάξια στην Περνέρα. Παρατήρησε, ωστόσο, ότι η ζημιά έμεινε, ειδικά για τους ξενοδόχους, οι οποίοι δέχθηκαν απανωτά κτυπήματα.

Όσον αφορά την φετινή καλοκαιρινή περίοδο, υπάρχει αισιοδοξία πως τα πράγματα θα κυλήσουν καλύτερα, με δεδομένο ότι έχουν ξεκινήσει τη λειτουργία τους κάποια καινούργια μαγαζιά, ενώ προγραμματίζονται διάφορες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις και φεστιβάλ που θα προσελκύσουν κόσμο.

Send this to a friend