Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η τελετή των Θυρανοίξιων του νεόδμητου παρεκκλησίου “Η Του Σωτήρος Χριστού Ανάστασις” στην Ενορία Αγίου Ελευθερίου στο Τσιακκιλερό στη Λάρνακα
Η τελετή των Θυρανοίξιων του νεόδμητου παρεκκλησίου “Η Του Σωτήρος Χριστού Ανάστασις” στην Ενορία Αγίου Ελευθερίου στο Τσιακκιλερό στη Λάρνακα

Η τελετή των Θυρανοίξιων του νεόδμητου παρεκκλησίου “Η Του Σωτήρος Χριστού Ανάστασις” στην Ενορία Αγίου Ελευθερίου στο Τσιακκιλερό στη Λάρνακα

 

 

Πραγματοποιήθηκε η τελετή των Θυρανοίξιων του νεόδμητου παρεκκλησίου “Η Του Σωτήρος Χριστού Ανάστασις”,  που βρίσκεται στη Λάρνακα, στην Ενορία Αγίου Ελευθερίου στο Τσιακκιλερό.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε στην παρουσία του Μητροπολίτου Κιτίου, κ.κ. Νεκταρίου και πλήθους πιστών. Της τελετής των Θυρανοίξιων, ακολούθησε ο εσπερινός της εορτής της Απόδοσης Του Πάσχα.

Η ανέγερση του μικρού παρεκκλησίου, είναι η εκπλήρωση του τάματος της οικογένειας των Δωρητών/Ιδρυτών, από τη Λάρνακα. Ήταν ένα τάμα που έγινε το 2017, τη μέρα που η Μαρία Χ., μέλος της οικογένειας των Δωρητών/Ιδρυτών, μεταφέρθηκε στο εξωτερικό ως η ύστατη προσπάθεια διάσωσης της ζωής της.

 

Πλέον το μικρό εκκλησάκι των 50τμ., έχει “ανοίξει…” τις θύρες για όλους τους πιστούς, με την ελπίδα όπως καταστεί το “λιμάνι…” όλων και του καθενός που νιώθει την ανάγκη της αληθινής προσευχής, που θέλει να γίνει ένα με τον Αναστάντα Χτιστό, για να πάρει τη δύναμη, την υπομονή, το κουράγιο για όλα τα βάσανα και δυσκολίες της ζωής.

Η εκπλήρωση του τάματος των Δωρητών/Ιδρυτών, δεν περιλάμβανε απλά την ανέγερση ενός ναού, που να εξυπηρετεί τα θρησκευτικά καθήκοντα των ίδιων και μερικών ακομα. Στόχος ήταν και είναι, το μικρό εκκλησάκι να “ανήκει…” και να εξυπηρετεί όλους τους πιστούς της ενορίας όπου βρίσκεται και όλους τους πιστούς της πόλης της Λάρνακας και όλου του νησιού.

Οι Δωρητές/Ιδρυτές, θέλοντας να μοιραστούν αυτή την πολύ σημαντική στιγμή, με αγαπημένα τους πρόσωπα και όχι μόνον, αλλά και όσους συνέβαλαν ή εργάστηκαν στην ανέγερση και ολοκλήρωση του μικρού ναού, διοργάνωσαν μια πολύ όμορφη και ζεστή τελετή για όλους.

Μέσω της σελίδας μας, εκφράζονται θερμές ευχαριστίες προς όλους όσους συμμετείχαν, το Μητροπολίτη Κιτίου κ.κ. Νεκτάριο, τους Πατέρες π. Μαρίνο Κωνσταντίνου και π. Ηρακλείδιο Ξιουρο, τους βουλευτές Γιώργο Κάρουλα και Πρόδρομο Αλαμπρίτη, τις οικογένειες, συγγενείς και φίλους των Δωρητών/Ιδρυτών και σε όλους όσους με την παρουσία τους τίμησαν αυτή την τόσο σημαντική τελετή.

 

 

 

Send this to a friend