Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

 

 

Μεγάλη η επιτυχία του ντοκιμαντέρ του Περιφερειακού Λυκείου Λιβαδιών “Δόναξ ο Κύπριος… Η τέχνη της καλαμουργικής στα Λιβάδια” στην τελετή βράβευσης της Εκπαιδευτικής Δράσης “ΣΥΝeΚΠΑΙΔΕΥΣΗ”, που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή στη Λευκωσία.

Το ντοκιμαντέρ απέσπασε δύο σημαντικά βραβεία: Ειδικό βραβείο Πολιτιστικού Ιδρύματος Τσαβλίρη και Ειδικό βραβείο Πανεπιστημίου Frederick.

Το ντοκιμαντέρ παρουσιάζει την εξέλιξη της τέχνης αυτής στην περιοχή των Λιβαδιών και τις προσπάθειες των ανθρώπων της κοινότητας να διατηρήσουν τη μνήμη της καλαμουργικής, μέσω ενός ιδιαίτερου μουσείου αλλά και άλλων δράσεων.

 

Μέσα από τις συνεντεύξεις των ανθρώπων της κοινότητας και το αρχειακό υλικό που παρουσιάζεται, επιχειρείται μια προσπάθεια για διάσωση της πανάρχαιας τέχνης ως ένα μικρό δείγμα σεβασμού τόσο για την ίδια την τέχνη, που έθρεψε εκατοντάδες οικογένειες για δεκαετίες όσο και προς τους ανθρώπους, που αφιέρωσαν τη ζωή τους σε αυτό το παραδοσιακό επάγγελμα. Να  πούμε ένα μεγάλο μπράβο σε όσους δούλεψαν είναι μια εξαιρετική δουλειά στα παιδιά στους καθηγητές τους.

 

Το Μουσικό Σχολείο Λάρνακας “Μίκης Θεοδωράκης”, το οποίο σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Γονέων και Κηδεμόνων Μέσης Εκπαίδευσης Λάρνακας φιλοξενούν τον Δημήτρη Μπάση σε μια μοναδική συναυλία σήμερα στις 8.00 το βράδυ στην πλατεία Ζουχουρί στη Λάρνακα με ελεύθερη είσοδο.

Η συναυλία αποτελεί αφιέρωμα στο έντεχνο ποιοτικό τραγούδι, με αφορμή και τα 50 χρόνια από το προδοτικό πραξικόπημα και την τουρκική εισβολή.

Ο Δημήτρης Μπάσης θα ερμηνεύσει τραγούδια που έχουν γράψει ιστορία και έχουν σημαδέψει το ελληνικό και κυπριακό μουσικό στερέωμα.

Συμμετέχουν η Χορωδία και Ορχήστρα του Μουσικού Σχολείου Λάρνακας “Μίκης Θεοδωράκης”.

 

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Τμήματος Αρχαιοτήτων, θα παραμείνει κλειστό σήμερα για τους επισκέπτες, το τέμενος Χαλά Σουλτάν Τεκκέ, λόγω οργανωμένης επίσκεψης μεγάλου αριθμού προσκυνητών, με την ευκαιρία των εορτασμών του Κουρμπάν Μπαϊράμ.

 

 

Send this to a friend