Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ «Αξιόπιστα τα βίντεο» από Μονή Αββακούμ έκρινε ειδικός, αναμένονται εξελίξεις
«Αξιόπιστα τα βίντεο» από Μονή Αββακούμ έκρινε ειδικός, αναμένονται εξελίξεις

«Αξιόπιστα τα βίντεο» από Μονή Αββακούμ έκρινε ειδικός, αναμένονται εξελίξεις

 

 

Θέμα ημερών είναι οι εξελίξεις και στις εκκλησιαστικές έρευνες, με τον Θεολόγο Χριστάκη Ευσταθίου, να εκτιμά ότι θα έχουμε απόφαση και ανακοίνωση καταγορητηρίου, αν προκύπτει.

«Η ανακριτική επιτροπή έχει ολοκληρώσει το ανακριτικό της έργο. Ήταν ένα τεράστιο έργο που απαιτούσε αυτό τον χρόνο. Τώρα είμαστε στο στάδιο της σύνταξης του πορίσματος, το οποίο θα δοθεί στην εξαμελή συνοδική επιτροπή, που θα πάρει την τελική απόφαση με βάση το περιεχόμενο του πορίσματος.»

Όπως αναφέρει ο κ. Ευσταθίου, οι αστυνομικές εξελίξεις λαμβάνονται υπόψη στην απόφαση της Εκκλησίας. «Δεν αφήνει αδιάφορη την Εκκλησία και γενικότερα τα σώματα της Εκκλησίας που θα κληθούν να λάβουν τις τελικές αποφάσεις», προσθέτει.

 

Ερωτηθείς αν θα γίνουν γνωστά τα αδικήματα που προκύπτουν από τις ανακρίσεις της Εκκλησίας, ο κ. Ευσταθίου αναφέρει ότι οδεύουμε σε στάδιο όπου θα έχουμε πόρισμα, οπότε θα υπάρχει ενημέρωση για το κατηγορητήριο αν και εφόσον προκύπτει.

Σημείωσε ότι η απόφαση του Συνοδικού επιδέχεται έφεσης και σε μια τέτοια περίπτωση θα πρέπει να οδηγηθεί ενώπιον της Ιεράς Συνόδου.

Κληθείς να απαντήσει για το αν μπορεί να αξιοποιηθεί το υλικό των καμερών στη Μονή εφόσον προκύπτει θέμα προσωπικών δεδομένων, ο κ. Ευσταθίου εξηγεί ότι η εξετάζονται τα όποια τεκμήρια, αφού διαπιστωθεί ότι πρόκειται για αξιόπιστο προϊόν, κάτι για το οποίο κλήθηκαν ειδικοί και το εξέτασαν, διαβεβαιώνοντας ότι είναι αξιόπιστο.

«Η Ιερά Σύνοδο έχει όμως μπροστά της ξεκάθαρη εικόνα και το γεγονός υπάρχει μια ομοφωνία στους κόλπους της Ιεράς Συνόδου σε σχέση με τέτοιου είδους ζητήματα, οδηγούμαστε στο συμπέρασμα ότι και αυτά τα θέματα.»

Ερωτηθείς για την τύχη της Ιεράς Μονής Αββακούμ, εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα ληφθούν υπεύθυνες αποφάσεις και ότι δεν θα αφεθεί.

 

Send this to a friend