Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Άφησαν ελεύθερο Σύρο κατηγορούμενο για διακίνηση λόγω…συνωνυμίας
Άφησαν ελεύθερο Σύρο κατηγορούμενο για διακίνηση λόγω…συνωνυμίας

Άφησαν ελεύθερο Σύρο κατηγορούμενο για διακίνηση λόγω…συνωνυμίας

Ελεύθερος αφέθηκε κατά λάθος Σύρος λόγω… συνωνυμίας και ενώ τελούσε υπό κράτηση με σκοπό την απέλασή του ως ύποπτος για εμπλοκή σε κύκλωμα διακίνησης παράνομων μεταναστών.

Σύμφωνα με έρευνα που διεξήγαγε η Αστυνομία, ο αλλοδαπός εμπλεκόταν σε κύκλωμα διακινητών παράνομων μεταναστών, ωστόσο δεν υπήρξε πρότερη προσφυγή στο Διοικητικό Δικαστήριο, ενώ παράλληλα δεν είχε κατατεθεί καμία περαιτέρω μαρτυρία για την εμπλοκή του, έτσι ώστε να μπορέσει να ασκηθεί ποινική δίωξη εναντίον του.

Συγκεκριμένα στις 23/8/2023 ο Αιτητής συνελήφθη μαζί με άλλα πέντε άτομα από την Συρία ως ύποπτος, για συμμετοχή του σε κύκλωμα παράνομης διακίνησης μεταναστών από τη Συρία στην Κύπρο.

Ο Αιτητής τέθηκε υπό προσωρινή κράτηση, για περίοδο 8 ημερών με διάταγμα Δικαστηρίου, για σκοπούς διερεύνησης της υπόθεσης εναντίον του, το οποίο δεν ανανεώθηκε και ο εν λόγω αλλοδαπός, εξακολουθούσε να τελεί υπό κράτηση δυνάμει Διατάγματος Κράτησης και Απέλασης με βάση το άρθρο 29 του περί Προσφύγων Νόμου και το άρθρο 14 του περί Αλλοδαπών και Μεταναστεύσεως Νόμου.

Διαβάστε περισσότερα στο Economy Today 

Send this to a friend