Home ΛΑΡΝΑΚΑ Βραβευμένο Ντοκιμαντέρ του Περιφερειακού Λυκείου Λιβαδιών: Δύο Διακρίσεις για την Τέχνη της Καλαμουργικής στα Λιβάδια!
Βραβευμένο Ντοκιμαντέρ του Περιφερειακού Λυκείου Λιβαδιών: Δύο Διακρίσεις για την Τέχνη της Καλαμουργικής στα Λιβάδια!

Βραβευμένο Ντοκιμαντέρ του Περιφερειακού Λυκείου Λιβαδιών: Δύο Διακρίσεις για την Τέχνη της Καλαμουργικής στα Λιβάδια!

Μεγάλη η επιτυχία του ντοκιμαντέρ του Περιφερειακού Λυκείου Λιβαδιών “Δόναξ ο Κύπριος… Η τέχνη της καλαμουργικής στα Λιβάδια” στην τελετή βράβευσης της Εκπαιδευτικής Δράσης “ΣΥΝeΚΠΑΙΔΕΥΣΗ”, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 16 Ιουνίου 2024 στη Λευκωσία.

Το ντοκιμαντέρ απέσπασε δύο σημαντικά βραβεία: Ειδικό βραβείο Πολιτιστικού Ιδρύματος Τσαβλίρη και Ειδικό βραβείο Πανεπιστημίου Frederick.

Το ντοκιμαντέρ παρουσιάζει την εξέλιξη της τέχνης αυτής στην περιοχή των Λιβαδιών και τις προσπάθειες των ανθρώπων της κοινότητας να διατηρήσουν τη μνήμη της καλαμουργικής, μέσω ενός ιδιαίτερου μουσείου αλλά και άλλων δράσεων.

Μέσα από τις συνεντεύξεις των ανθρώπων της κοινότητας και το αρχειακό υλικό που παρουσιάζεται, επιχειρείται μια προσπάθεια για διάσωση της πανάρχαιας τέχνης ως ένα μικρό δείγμα σεβασμού τόσο για την ίδια την τέχνη, που έθρεψε εκατοντάδες οικογένειες για δεκαετίες όσο και προς τους ανθρώπους, που αφιέρωσαν τη ζωή τους σε αυτό το παραδοσιακό επάγγελμα.

Send this to a friend