Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Συνέλαβαν τον βρετανό που πουλούσε πάρανομα Tv box και διέφυγε κατεχόμενα
Συνέλαβαν τον βρετανό που πουλούσε πάρανομα Tv box και διέφυγε κατεχόμενα

Συνέλαβαν τον βρετανό που πουλούσε πάρανομα Tv box και διέφυγε κατεχόμενα

O απατεώνας που διέφυγε στα κατεχόμενα αφού καταδικάστηκε για πώληση πειρατικών κουτιών, που παρείχαν παράνομη πρόσβαση σε Sky TV, BT Sports και Virgin βρίσκεται τελικά πίσω από τα κάγκελα.

Ο Michael Hornung  από το Hyde, Tameside, καταδικάστηκε σε τεσσεράμισι χρόνια φυλάκιση τον Ιούνιο του 2022 για πώληση μη εξουσιοδοτημένων αποκωδικοποιητών, πώληση αντικειμένων για χρήση σε απάτη και διαφήμιση μη εξουσιοδοτημένων αποκωδικοποιητών προς πώληση.

Εκείνη την περίοδο δεν εμφανίστηκε για να καταδικαστεί, και είχε διαπιστωθεί ότι διέφυγε  στο ψευδοκράτος.  Σύμφωνα με Βρετανικά ΜΜΕ, στις 2 Ιουνίου ο Hornung συνελήφθη στην Κύπρο  από τις κυπριακές αρχές  (δεν  διευκρινίζεται αν ειναι κατεχόμενα ή ελεύθερες περιοχές) μετά από επιχείρηση της Εθνικής Υπηρεσίας Εγκλήματος και της Ομοσπονδίας κατά της κλοπής πνευματικών δικαιωμάτων (FACT) και συμφώνησε να εκδοθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο για να εκτίσει την ποινή του.

Διαβάστε επίσηςΚαταδικάστηκε Αγγλία για παράνομα συνδρομητικά κουτιά και διεφυγε κατεχόμενα

Ο Hornung, εκτιμάται ότι πούλησε περίπου 2.700 αποκωδικοποιητές από τον Ιανουάριο του 2014 έως τον Ιανουάριο του 2017. Παρείχε εξοπλισμό που επέτρεπε στους πελάτες να έχουν πρόσβαση στη συνδρομητική τηλεόραση «premium», συμπεριλαμβανομένων εκδηλώσεων pay-per-view όπως πυγμαχία, χωρίς να πληρώνει για αυτό, μέσω ενός λογαριασμού που ονομάζεται «NoHatsNoTrainers», ο οποίος διαφήμιζε τις συσκευές προς πώληση σε έναν ιστότοπο που ονομάζεται CS-world.

Michael Hornung

Η επιχείρηση εκτιμάται ότι απέφερε περίπου 350.000 λίρες, με εκτιμώμενη απώλεια περίπου 2 εκατομμυρίων λιρών για τις εταιρείες μέσων ενημέρωσης. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της FACT, Kieron Sharp, δήλωσε: «Η εγκληματική επιχείρηση του Hornung παρείχε στους πελάτες τα μέσα πρόσβασης στην τηλεόραση premium χωρίς αποζημίωση στους ραδιοτηλεοπτικούς φορείς ή σε αυτούς με δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.

«Αυτή η καταδίκη υπογραμμίζει τη δέσμευσή μας για την καταπολέμηση της απάτης και της πειρατείας σε όλα τα επίπεδα και τη διασφάλιση της ευθύνης των υπευθύνων. Η έκδοση του Michael Hornung υπενθυμίζει ότι κανείς δεν είναι πέρα ​​από την εμβέλεια του νόμου».

«Η FACT θα είναι αμείλικτη στην καταδίωξή ατόμων που επωφελούνται από παράνομες δραστηριότητες, ανεξάρτητα από το πού αναζητούν καταφύγιο».

Ο Tom Dowdall, διεθνής αναπληρωτής διευθυντής της NCA, δήλωσε: “Ο Χόρνουνγκ σκέφτηκε ότι η φυγή στο εξωτερικό θα σήμαινε ότι δεν θα έπρεπε ποτέ να αντιμετωπίσει τα εγκλήματά του. Ωστόσο, το διεθνές δίκτυο της NCA μοιράζεται τακτικά πληροφορίες και συνεργάζεται στενά με ξένους εταίρους για να συλλάβει όσους βρίσκονται σε φυγή.

«Μετά από επαφή με αξιωματικούς επιβολής του νόμου στην Κύπρο, ο Hornung επέστρεψε στο Ηνωμένο Βασίλειο για να εκτίσει την ποινή του».

Πηγή: Sigmalive

Send this to a friend