Home ΛΑΡΝΑΚΑ Στον αέρα το μέλλον 13 εργαζομένων της Κίτιον–Τι αναφέρουν στην ανακοίνωση του
Στον αέρα το μέλλον 13 εργαζομένων της Κίτιον–Τι αναφέρουν στην ανακοίνωση του

Στον αέρα το μέλλον 13 εργαζομένων της Κίτιον–Τι αναφέρουν στην ανακοίνωση του

Ανακοίνωση εξέδωσαν οι 13 εργοδοτούμενοι της εταιρείας KITION OCEAN HOLDINGS LIMITED ή/και θυγατρικών της εταιρειών σχετικά με την εργοδότηση τους στο Λιμάνι και Μαρίνα Λάρνακας.

Όπως αναφέρουν, «μέχρι και σήμερα, σχεδόν τρεις βδομάδες μετά τον τερματισμό της σύμβασης, ούτε έχουμε λάβει οποιαδήποτε γραπτή δέσμευση από την Κυβέρνηση σε σχέση με τα διαμειφθέντα της συνάντησής μας στις 3 Ιουνίου 2024, ούτε έχουμε οποιαδήποτε πληροφόρηση αναφορικά με το θέμα».

Αυτούσια η ανακοίνωση:

«Σε συνέχεια συνάντησής μας με τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Μεταφορών που διεξήχθη στις 3 Ιουνίου 2024 στο Λιμάνι Λάρνακας, μετά λύπης αναγκαζόμαστε να τοποθετηθούμε δημοσίως και να ενημερώσουμε για τα εξής:
Στις 3 Ιουνίου 2024, υπήρξαν ρητές δεσμεύσεις εκ μέρους της Κυβέρνησης ότι το αργότερο, μέχρι την Τρίτη, 12 Ιουνίου 2024, (α) θα ξεκαθάριζε οριστικά η τύχη όλων των εργοδοτούμενων του Λιμανιού και Μαρίνας Λάρνακας που επηρεαστήκαμε από τον τερματισμό της σύμβασης με την ανάδοχο εταιρεία εκ μέρους της Κυβέρνησης και (β) θα αποστέλλονταν γραπτές συμβάσεις εργοδότησης σε έκαστο εκ των εργοδοτούμενων για σκοπούς διαπραγμάτευσης με την Αναπτυξιακή Εταιρεία Επαρχιών Λάρνακας και Αμμοχώστου προκειμένου να διασφαλιστούν τα εργασιακά μας δικαιώματα και να αναγνωριστεί το συνεχές της απασχόλησής μας.

Μέχρι και σήμερα, σχεδόν τρεις βδομάδες μετά τον τερματισμό της σύμβασης, ούτε έχουμε λάβει οποιαδήποτε γραπτή δέσμευση από την Κυβέρνηση σε σχέση με τα διαμειφθέντα της συνάντησής μας στις 3 Ιουνίου 2024, ούτε έχουμε οποιαδήποτε πληροφόρηση αναφορικά με το θέμα. Αντιθέτως, με λύπη παρατηρούμε ότι ένα ζήτημα μείζονος σημασίας οδηγείται (και πάλι) με αργούς ρυθμούς στην αφάνεια και ότι η εν λόγω συνάντηση, όπως φάνηκε εκ των υστέρων, σκοπό είχε περισσότερο τη δημιουργία εντυπώσεων ενόψει των προγραμματισμένων εκλογών παρά την προστασία των δικαιωμάτων μας σε ό,τι αφορά ένα ζήτημα το οποίο η Κυβέρνηση θα έπρεπε να ήταν προετοιμασμένη.

Ενόσω οι τύχες των εργοδοτουμένων του Λιμανιού και Μαρίνας Λάρνακας συνεχίζουν να βρίσκονται στον αέρα, έχουμε ήδη δώσει οδηγίες στους δικηγόρους μας να μελετήσουν όλα τα δεδομένα προκειμένου να διασφαλίσουμε τα δικαιώματά μας. Είναι επίσης αξιοσημείωτο το γεγονός ότι οι δικηγόροι μας απέστειλαν δύο επιστολές προς τα αρμόδια Υπουργεία το τελευταίο διάστημα, χωρίς να λάβουν οποιαδήποτε απάντηση, ενώ ταυτόχρονα όσοι από εμάς δεν ανήκουν σε συντεχνία έχουν αποκλειστεί από τις συζητήσεις και διαβουλεύσεις και δεν λαμβάνουν ενημέρωση για τις όποιες εξελίξεις.

Είναι ευχή όλων μας η Κυβέρνηση να σταθεί τελικά στο ύψος των περιστάσεων και να προβεί άμεσα σε ενέργειες τηρώντας τις αρχικές της δεσμεύσεις.

Send this to a friend