Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Ξεκινούν οι διαβουλεύσεις με την Kition Ocean Holdings, προκειμένου ο εξοπλισμός της πρώην αναδόχου εταιρείας του λιμανιού Λάρνακας, να περάσει στο κράτος. Αυτό ανακοίνωσε ο υπουργός Μεταφορών, Αλέξης Βαφεάδης, σημειώνοντας πως ήδη για τον σκοπό αυτό πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα συνάντηση με αξιωματούχους της εταιρείας, οι οποίοι δεσμεύτηκαν να παρουσιάσουν στο αρμόδιο υπουργείο λεπτομερή κατάλογο με όλο τον εξοπλισμό της Kition σε σχέση με την διεκπεραίωση εργασιών στο λιμάνι.

Επίσης, θα οριστούν επιτροπές που θα παραλάβουν τον εξοπλισμό, ο οποίος θεωρείται αναγκαίος για το υπαλληλικό προσωπικό της Αρχής Λιμένων Κύπρου που εργάζεται στο λιμάνι.

Ο Υπουργός Μεταφορών υπενθύμισε ότι η σύμβαση προνοεί πως σε περίπτωση τερματισμού, όλα τα περιουσιακά στοιχεία επιστρέφουν πίσω στο κράτος. Με την επιστροφή του εξοπλισμού ο Υπουργός Μεταφορών εξέφρασε την εκτίμηση ότι το λιμάνι Λάρνακας θα επανέλθει σε κανονικούς ρυθμούς λειτουργίας.

Παράλληλα, πολύ σύντομα θα υπογραφεί και η συμφωνία μεταξύ Υπουργείου Μεταφορών, Αρχής Λιμένων και Αναπτυξιακής Εταιρείας Λάρνακας-Αμμοχώστου όσον αφορά τους εργαζόμενους της Kition που έμειναν… «ξεκρέμαστοι» μετά την διακοπή της σύμβασης.

Ο αρμόδιος υπουργός ανέφερε ότι μετά την υπογραφή της συμφωνίας, οι υπάλληλοι αυτοί θα πιάσουν κι επίσημα δουλειά και ως εκ τούτου θα υπάρχει πληθώρα εργαζόμενων στο λιμάνι που θα επανέλθει σε πλήρη λειτουργία.

Σημαντική διάκριση για τη Λάρνακα, αποτελεί η συμπερίληψή της, στην πρώτη πεντάδα της έρευνας, που διενεργήθηκε για τους 20 πιο γραφικούς προορισμούς για οδήγηση.

Η διεθνής ιστοσελίδα DiscoverCars.com, η οποία δραστηριοποιείται στον τομέα της ενοικίασης αυτοκινήτων και συνεργάζεται με πάμπολλες εταιρείες σ’ όλο τον κόσμο, διεξήγαγε την σχετική έρευνα χρησιμοποιώντας περισσότερες από 250 χιλιάδες κριτικές προερχόμενες από πελάτες της, συμπεριλαμβάνοντας μόνο τις πόλεις με το υψηλότερο σύνολο από κάθε χώρα, καθώς και τοποθεσίες που συγκέντρωσαν συνολικά περισσότερες από 500 κριτικές.

Ανάμεσα, λοιπόν, στους 20 πιο γραφικούς προορισμούς συμπεριελήφθη και η Λάρνακα, η οποία εξασφάλισε την τιμητική 5η θέση με μέση βαθμολογία 9,06 από συνολικά 2.334 κριτικές (reviewers).

Η επιλογή της Λάρνακας έγινε ανάμεσα σε γνωστούς προορισμούς απ’ όλο τον πλανήτη. Αξίζει να σημειωθεί, ότι στην κορυφαία τριάδα βρέθηκε το νησί της Κεφαλλονιάς, στο Ιόνιο.

Όσον αφορά την διάκριση που έλαβε η Λάρνακα, η τοπική εταιρεία τουρισμού, εξέφρασε την ικανοποίησή της για την συμπερίληψη της πόλης μας στην πρώτη πεντάδα δεδομένου ότι τα τελευταία χρόνια η ΕΤΑΠ, καταβάλλει συντονισμένες προσπάθειες για βελτίωση της εικόνας του προορισμού της Λάρνακας.

 

Send this to a friend