Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Η αντίσταση του Κουρδικού λαού ζωντανεύει επί σκηνής στο “Μελίνα Μερκούρη”
Η αντίσταση του Κουρδικού λαού ζωντανεύει επί σκηνής στο “Μελίνα Μερκούρη”

Η αντίσταση του Κουρδικού λαού ζωντανεύει επί σκηνής στο “Μελίνα Μερκούρη”

Mε ένα θεατρικό έργο-γροθιά για τον αγώνα του Κουρδικού λαού, ενάντια στην πολιτική εκκαθάρισης του τουρκικού καθεστώτος, επανέρχεται το Κουρδικό Πολιτιστικό Κέντρο “Θεόφιλος”.

Η παράσταση που θα λάβει χώρα στις 25 Ιουνίου 2024 στις 19.00 στο Πολιτιστικό κέντρο “Μελίνα Μερκούρη” στη Λευκωσία, ανεβαίνει από τη θεατρική ομάδα “Compagnie Bien à vous ARMANÇ KERBORANΔ και επιχειρεί να παρουσιάσει την πραγματική διάσταση των σφαγών που διαπράχθηκαν κατά τη διάρκεια της κουρδικής αντίστασης (Πόλεμος της πόλης) μεταξύ κατά του τουρκικού κράτους τη διετία 2015-2016, σε μία προσπάθεια ο κουρδικός λαός να υπερασπιστεί την ύπαρξη και την ελευθερία του ενάντια στις επιθέσεις υπονόμευσης του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Κουρδικού Πολιτιστικού Κέντρου “Θεόφιλος” υπό την ηγεσία εκατοντάδων γενναίων αντιστασιακών, προβλήθηκε μια επική αντίσταση, ενώ όταν η ρητορική του ειδικού πολέμου του AKP έχασε εντελώς την αξία της και “έγινε άχρηστη μπροστά στη δημοκρατική πολιτική και τον αγώνα που ανέπτυξε η κουρδική ηγεσία”, έβαλε σε εφαρμογή το σχέδιο κατάρρευσής της. Χρησιμοποίησε “το ISIS για να διαπράξει φρικτές σφαγές στο Amed, το Suruç και την Άγκυρα.

Έκαψε τα κτίρια του HDP. Κατέσφαξε τους υπαλλήλους της με πολύ βάναυσο τρόπο. Συνέλαβε χιλιάδες Κούρδους πολιτικούς και ακτιβιστές. Βλέποντας ότι παρ’ όλες αυτές τις γενοκτονικές πρακτικές, οι Κούρδοι δεν θα έκαναν ούτε βήμα πίσω, στις 24 Ιουλίου 2015, δεκάδες αεροπλάνα πραγματοποίησαν τις πιο εκτεταμένες αεροπορικές επιδρομές στις περιοχές της Medya”.

Με την ευκαιρία λοιπόν αυτή, μέσα από την θεατρική παράσταση του Κέντρου “Θεόφιλος” τιμώνται όλοι οι Κούρδοι αγωνιστές “με αγάπη και ευγνωμοσύνη και υποκλινόμαστε μπροστά στις μνήμες τους με σεβασμό”.

 

 

 

Send this to a friend