Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Αισιόδοξος ότι θα αποφευχθεί η απεργία των γιατρών ο Υπουργός Υγείας
Αισιόδοξος ότι θα αποφευχθεί η απεργία των γιατρών ο Υπουργός Υγείας

Αισιόδοξος ότι θα αποφευχθεί η απεργία των γιατρών ο Υπουργός Υγείας

Αισιόδοξος εμφανίζεται ο Υπουργός Υγείας Μάριος Δαμιανός, ότι θα αποφευχθεί η απεργία των γιατρών, που είναι προγραμματισμένη για τις 20 Ιουνίου.

Όπως ανέφερε μιλώντας στην εκπομπή Alpha Ενημέρωση, ο Υπουργός αναφέρει ότι έχει συζητήσει ανεπίσημα και με τις δύο πλευρές και διαφαίνεται ότι υπάρχει οικονομική διαφορά η οποία συζητείται στη συνάντηση που βρίσκεται σε εξέλιξη από τις 12:00 το μεσημέρι της Τρίτης.

«Θεωρώ ότι θα υπάρξει κάποιο αίσιο τέλος σε αυτή τη διαδικασία, νοουμένου ότι υπάρχει καλή θέληση.»

«Καμία απεργία δεν θα μπορούσε να βοηθήσει τα δημόσια νοσηλευτήρια στην κατάσταση την οποία βρίσκονται τώρα, θα ταλαιπωρήσει απλά τους ασθενείς και η διαφωνία είναι σε ένα μικρό οικονομικό κομμάτι, πρέπει να εξαντληθεί ο διάλογος πριν να παρθούν οποιαδήποτε μέτρα», τονίζει.

Εξηγεί επίσης ότι για οποιοδήποτε ποσό ο ΟΚΥπΥ προσφέρει εκτός του προϋπολογισμού του, θα πρέπει να έχει και τη σύμφωνο γνώμη του Υπουργείου Οικονομικών. Σημείωσε ότι το κράτος, για άλλο ένα χρόνο καλύπτει τα ελλείμματα του ΟΚΥπΥ, επομένως είναι ο φορολογούμενος πολίτης που δίνει αυτά τα χρήματα.

«Όλοι έχουν τα δίκαια τους», απαντά σχετικά με την παροχή κινήτρων στους γιατρούς ώστε να παραμένουν στα δημόσια νοσηλευτήρια και να μην υπάρχει διαρροή στα ιδιωτικά.

«Ο καλύτερος τρόπος να πάει καλύτερα ο ΟΚΥπΥ, είναι να καταφέρουμε να αναβαθμίσουμε τις ποιότητες των υπηρεσιών έτσι ώστε να θέλει ο κόσμος να επισκέπτεται να νοσηλευτήρια του ΟΚΥπΥ και για αυτό χρειάζεται συνεργασία από όλους μας», καταλήγει.

 

 

Send this to a friend