Home ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΑΕΚ Φεράντο: “Μέσα σε 24 ώρες είπα το ναι” – Ρόκα: “Τους κάναμε προτάσεις και περιμένουμε…”
Φεράντο: “Μέσα σε 24 ώρες είπα το ναι” – Ρόκα: “Τους κάναμε προτάσεις και περιμένουμε…”

Φεράντο: “Μέσα σε 24 ώρες είπα το ναι” – Ρόκα: “Τους κάναμε προτάσεις και περιμένουμε…”

Διάσκεψη Τύπου παραχώρησε ο νέο τεχνικός της ΑΕΚ Χουάν Φεράντο παρουσία και του Τσάβι Ρόκα. Όλα όσα λέχθηκαν στην παρουσίαση:

Για τον Τσάβι αν θέλει να πει κάτι για την υπόθεση Μιλίσεβιτς: “Δεν θέλω να πω κάτι για αυτή την υπόθεση, είναι θέμα της ομάδας. Το μόνο πράγμα που μπορώ να πω είναι ότι είμαι τόσα χρόνια στην ΑΕΚ με τον πρόεδρο και τον Εύμαιο Ευθυμιάδη, η ΑΕΚ λέει πάντα την αλήθεια. Στη ζωή και στο ποδόσφαιρο πρέπει να ακολουθείς αξίες και εμείς αυτό κάνουμε είμαστε πάντα ειλικρινείς”.

Ερώτηση για τον Τσάβι για τον Καμπρέρα, Πονς και Τόνγκια τι γίνεται μαζί τους και για το αν είναι στόχος να έχει η ΑΕΚ μεγάλο ρόστερ σε ποσότητα; “Για τον Πονς και για τον Τόνγκια, τους κάναμε προτάσεις, θέλουμε να τους κρατήσουμε, είναι δύο παίκτες που έχουν διαφορετική ιδέα, προσπαθούν να βρουν ομάδες από καλύτερα πρωταθλήματα, όμως η πόρτα μας είναι ανοιχτή, προσπαθούμε να καθυστερήσουμε να πάρουμε άλλους παίκτες γιατί έχουμε τη δυνατότητα και ξέρουμε τι μπορούν να προσφέρουν. Ο Ένζο παραμένει στην επικαιρότητα για την ΑΕΚ χωρίς να πούμε εμείς κάτι. Είναι ένας παίκτης πολύ καλός και μας ενδιαφέρουν όλοι οι καλοί παίκτες, αν τα καταφέρουμε να τον φέρουμε θα είναι πολύ σημαντικό, όμως δεν είναι εύκολη περίπτωση. Για το ρόστερ εμείς θέλουμεννα φέρνουμε παίκτες ουσίας, όχι απλά για να κάνουμε μεταγραφές. Εγώ είμαι πολύ ικανοποιημένος με το ρόστερ και τις μεταγραφές τώρα. Δεν είναι εύκολο να προσαρμοστείς στην Ευρώπη γιατί μπορεί να μην φτάσεις πολύ μακριά. Κατά τη γνώμη μου πριν δύο χρόνια δεν πιστεύω ότι ήταν θέμα ρόστερ, αλλά γιατί είχαμε τραυματισμούς σε παίκτες κλειδιά με τον συνδυασμό του γεγονός ότι οι παίκτες που ήρθαν τον Ιανουάριο δεν βοήθησαν και δεν πήραν τις ευκαιρίες τους”.

Για τον στόχο του Φεράντο: “Η περσινή σεζόν στην ΑΕΚ ήταν απίστευτη, όμως δεν ήταν μόνο αυτή η χρονιά, ήταν μία συνέχεια της πολύ καλής δουλειάς που γίνεται. Για μένα είναι μία μεγάλη πρόκληση να πετύχουμε, κάθε μέρα πρέπει να βελτιωνόμαστε και να είμαστε καλύτεροι. Στόχος μου είναι να είμαι μέρος του πλάνου, να βοηθήσω στο τακτικό κομμάτι και να έρθουν τα αποτελέσματα για να είμαστε όλοι χαρούμενοι. Στόχος μου είναι να δουλέψω τακτικά και στις λεπτομέρειες για να φτάσουμε στην καλύτερη μας απόδοση μας”.

Για το πρόβλημα υγείας: “Ήταν κάτι πολύ δύσκολο για εμένα γιατί ήταν η 3η μου χρονιά και πηγαίναμε καλά, όμως ότι έγινε το έχω αφήσει πίσω μου. Το σημαντικό είναι το τώρα και το μέλλον. Είμαι χαρούμενος για αυτούς που έχω δίπλα μου και προσπαθώ να βελτιώνομαι καθημερινά”.

Για το γεγονός ότι δούλεψε σε διάφορες χώρες: “Σίγουρα είναι δύσκολο να δουλεύεις σε διαφορετικές χώρες λόγω κουλτούρας, όμως όπου και να δουλεύεις το ποδόσφαιρο είναι το ίδιο, ο τρόπος που προσεγγίσεις το ποδόσφαιρο. Θέλω να έχω ξεκάθαρο πλάνο να μην έχω μυστικά για να είμαι ξεκάθαρος”.

Ερώτηση για τον προπονητή για το πόσο εύκολο ήταν να αποδεχθεί την πρόταση της ΑΕΚ; “Ήταν πολύ εύκολο να αποδεχθώ την πρόταση της ΑΕΚ γιατί ξέρω τη δουλειά του Τσάβι, έχουμε την ίδια φιλοσοφία και το πως σκεφτόμαστε. Γνωρίζω το μέγεθος της ομάδας και παραδέχομαι ότι μέσα σε 24 ώρες είπα το ναι”.

Ερώτηση για τον Τσάβι, γιατί επέλεξε τον προπονητή; “Αποφάσισα μετά που είχαμε εδώ και καιρό επαφή με τον Χουάν, ξέρουμε ο ένας τον άλλο αρκετά, ακολουθώ την καριέρα του τα τελευταία χρόνια. Ήταν σημαντικό που εργάστηκε στην Ελλάδα και ξέρει την κουλτούρα μας, τον ξέρω και σαν άνθρωπο και σαν προπονητή. Επιλέγουμε έναν προπονητή με τις ανάγκες κάθε σεζόν και ο κατάλληλος ήταν ο Φεράντο”.

Για τη φιλοσοφία του προπονητή: “Η φιλοσοφία μου είναι εύκολο να το μεταφέρω, στόχος μου είναι να προετοιμάζω την ομάδα πάντα να κερδίζει. Αυτό θα επιδιώξουμε από την πρώτη μέρα, θέλουμε οι παίκτες να απολαμβάνουν αυτό που κάνουν για να πετύχουμε. Είναι σημαντικό να σκεφτόμαστε όλοι το ίδιο, όπως και με τον Τσάβι αλλά και με τους υπόλοιπους στο τεχνικό επιτελείο. Το ποδόσφαιρο είναι κοντινός καθρέφτης της ζωής, δεν μετράει τι έγινε στο παρελθόν, πρέπει να βλέπουμε το παρόν και το μέλλον, να βελτιωνόμαστε, πρέπει να πιάσουμε δουλειά. Οι στόχοι είναι εδώ, θέλουμε να διεκδικούμε τους τίτλους, όμως πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι στο τώρα”.

Ο λόγος στον Χουάν Φεράντο: “Ευχαριστώ για το καλοσώρισμα, είναι μεγάλη ευχαρίστηση για μένα που είμαι εδώ και έχω αυτή την ευκαιρία. Ευχαριστώ τον Τσάβι και τον πρόεδρο. Στόχος είναι να έχουμε μία υπέροχη σεζόν, είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε”.

Ο λόγος στον Τσάβι Ρόκα: “Καλημέρα σας, δεν θα πω πολλά ο Χουάν είναι ένας δυνατός προπονητής που πιστεύουμε αρμόζει στο πλάνο μας και μπορεί να μας βοήθησει, είμαστε σίγουροι ότι όλα θα πάνε καλά, θέλουμε να παίζουμε όμορφο ποδόσφαιρο και να κυνηγούμε πάντα τη νίκη και το πιο σημαντικό να διεκδικήσουμε όλους μας τους στόχους”.

Send this to a friend