Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ Εικόνες ντροπής στην παραλία της Καστέλλας στη Λάρνακα
Εικόνες ντροπής στην παραλία της Καστέλλας στη Λάρνακα

Εικόνες ντροπής στην παραλία της Καστέλλας στη Λάρνακα

Του ΒΑΣΟΥ ΒΑΣΟΥ

Το φωτογραφικό μας στιγμιότυπο είναι από την παραλία της Καστέλλας, στη Λάρνακα, την περασμένη Κυριακή (16/6). Η φωτογραφία λήφθηκε στις 7.20μ.μ.

Τρία άτομα προσπαθούν με κόπο και μόχθο να κουβαλήσουν στην άμμο ΑμεΑ καθηλωμένο σε αναπηρικό καροτσάκι, προκειμένου να τον μεταφέρουν στο τσιμεντένιο πεζοδρόμιο. Εικόνες ντροπής για μια πολυσύχναστη παραλία, που είναι βραβευμένη με την Γαλάζια Σημεία.

Όπως πληροφορηθήκαμε, στον πύργο ναυαγοσωστών της συγκεκριμένης παραλίας υπάρχει ένα ειδικό καροτσάκι με πλαστικούς τροχούς, το οποίο μπορεί να μεταφέρει, με την συνοδεία ναυαγοσωστών, το ΑμεΑ μέσα στη θάλασσα για να κάνει το μπάνιο του.

Ο πύργος, όμως, κλείνει στις 7μ.μ. Δηλαδή, ένα ΑμεΑ «απαγορεύεται» να κάνει μπάνιο στη θάλασσα μετά τις 7μ.μ. (ο ήλιος «καίει» τέτοια ώρα το καλοκαίρι).

Σε διαφορετική περίπτωση, θα πρέπει κάποιοι συγγενείς, φίλοι ή άλλοι λουόμενοι να κουβαλήσουν το αναπηρικό του καροτσάκι στην άμμο, όπως συνέβη και στην περίπτωση που αποθανάτισε ο φωτογραφικός μας φακός.

Εκτός, όμως, από την περίπτωση των ΑμεΑ, η παραλία της Καστέλλας δεν διαθέτει κι άλλες στοιχειώδεις υποδομές, όπως ντους (εκτός από τα δύο που βρίσκονται δίπλα στο κέντρο Nusa). Τούτο έχει ως αποτέλεσμα οι χιλιάδες λουόμενοι, όταν αναχωρούν από την παραλία, να είναι αναγκασμένοι να μεταφέρουν μαζί τους μπουκάλες γεμάτες νερό για να πλύνουν τα πόδια τους από την άμμο…

Ντροπής πράγματα εν έτη 2024, σε μια από τις πιο ξακουστές παραλίες της Κύπρου. Η επιτροπή Παραλιών του Δήμου Λάρνακας έχει τον λόγο…

Send this to a friend