Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Αρχίζουν οι τελετές αποφοίτησης του Πανεπιστημίου Κύπρου
Αρχίζουν οι τελετές αποφοίτησης του Πανεπιστημίου Κύπρου

Αρχίζουν οι τελετές αποφοίτησης του Πανεπιστημίου Κύπρου

Στην παρουσία υψηλόβαθμων κρατικών αξιωματούχων θα πραγματοποιηθούν οι φετινές Τελετές Αποφοίτησης του Πανεπιστημίου Κύπρου υπογραμμίζοντας τη σημασία που αποδίδει το κράτος στην εκπαίδευση και στην ανώτατη εκπαίδευση ειδικότερα και αναγνωρίζοντας ταυτόχρονα το ρόλο των πανεπιστημίων ως θεμελιώδη για την ανάπτυξη και την πρόοδο της κοινωνίας.

Σύμφωνα με την πρόσκληση που έλαβαν οι φοιτητές/φοιτήτριες πριν λίγες ημέρες, οι Τελετές θα πραγματοποιηθούν στην παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, της Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων και τριών Υπουργών.

Η παρουσία τους θεωρείται ως δείγμα στήριξης και ενθάρρυνσης προς τους νέους αποφοίτους και αποδεικνύει ότι το κράτος αναγνωρίζει τις προσπάθειές τους. Μέσα από αυτό τον συμβολικό χαρακτήρα, το Πανεπιστήμιο Κύπρου κατάφερε τα τελευταία χρόνια να δημιουργήσει τις γέφυρες και να δώσει την ευκαιρία στην Πολιτεία να επικοινωνήσει με τους αποφοίτους και τους πολίτες και να προβάλει την υποστήριξή της στις επιτυχίες του ακαδημαϊκού ιδρύματος, αποδεικνύοντας έμπρακτα ότι τα επιτεύγματα του ιδρύματος αναγνωρίζονται σε εθνικό επίπεδο. Παράλληλα ενθαρρύνεται η συνεργασία μεταξύ του Πανεπιστημίου και του Κράτους σε διάφορους τομείς, όπως στην γνώση, την έρευνα και την καινοτομία, τρεις λέξεις οι οποίες εμπερικλείονται στην κουλτούρα του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Όλες οι Τελετές Αποφοίτησης που αρχίζουν στις 8μ.μ. από τη Δευτέρα, 17 Ιουνίου έως την Παρασκευή 21 Ιουνίου 2024, θα πραγματοποιηθούν στην Πλατεία του Κέντρου Κοινωνικών Δραστηριοτήτων, στην Πανεπιστημιούπολη. Εξ΄ όσων έχουμε πληροφορηθεί από την Επικεφαλής του Γραφείου Επίσημων Εκδηλώσεων του Πανεπιστημίου Κύπρου, η οποία έχει και την ευθύνη όλων των Τελετών, Δόξα Κωμοδρόμου, οι φετινοί/ές προπτυχιακοί/ές και μεταπτυχιακοί/ές απόφοιτοι/ες ξεπερνούν τους 1600 και ανυπομονούν για τη στιγμή όπου θα στεφθεί η επιτυχία τους στην παρουσία των δικών τους ανθρώπων, αλλά και των δασκάλων τους.

Η επόμενη εβδομάδα για το Πανεπιστήμιο Κύπρου, ανέφερε, είναι η μεγαλύτερη γιορτή για τους αποφοίτους μας, τους συγγενείς και τους φίλους τους. «Είμαι βέβαιη ότι η εβδομάδα των Τελετών Αποφοίτησης θα στεφθεί με απόλυτη επιτυχία και θα δημιουργήσει αξέχαστες αναμνήσεις για όλους τους αποφοίτους και τις οικογένειές τους. Ανεκτίμητη για την επιτυχία των Τελετών είναι η συμβολή όλων των συνεργατών μου, καθώς εργαζόμαστε με αφοσίωση, φροντίζοντας ακόμα να δοθεί και η δυνατότητα σε όσους επιθυμούν να παρακολουθήσουν τις Τελετές Αποφοίτησης και διαδικτυακά από τον σύνδεσμο: www.youtube.com/@UcyAcCy».

Send this to a friend