Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΥΓΕΙΑ Το 2023 το Κέντρο Αίματος αύξησε το ποσοστό συλλογής κατά 3,63%
Το 2023 το Κέντρο Αίματος αύξησε το ποσοστό συλλογής κατά 3,63%

Το 2023 το Κέντρο Αίματος αύξησε το ποσοστό συλλογής κατά 3,63%

Το έτος 2023, με συνολική προσέλευση 86.231 αιμοδοτών, το Κέντρο Αίματος συνέλεξε 71.798 φιάλες αίματος, αυξάνοντας το ποσοστό συλλογής κατά 3,63%, κατορθώνοντας έτσι να ανταποκριθεί στις αυξανόμενες ανάγκες για παράγωγα αίματος, αναφέρεται σε ανακοίνωση, με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντή Αιμοδότη.

Το Κέντρο Αίματος του Υπουργείου Υγείας εκφράζει την εγκάρδια ευγνωμοσύνη του προς όλους τους εθελοντές αιμοδότες για την ανιδιοτελή προσφορά τους.

Όπως αναφέρεται, η Κύπρος, αποδεικνύοντας για ακόμη μια φορά τα φιλάνθρωπα αισθήματα και το αίσθημα ευθύνης και ανθρωπισμού που διακρίνει τους πολίτες της, συγκαταλέγεται στις ελάχιστες χώρες όπου οι ανάγκες για παράγωγα αίματος καλύπτονται πλήρως από εθελοντική μη αμειβόμενη αιμοδοσία. Το γεγονός αυτό κατατάσσει την Κύπρο ανάμεσα στις χώρες με το υψηλότερο ποσοστό εθελοντών αιμοδοτών σε αναλογία πληθυσμού.

Το Κέντρο Αίματος καλεί τους υγιείς συμπολίτες μας, οι οποίοι δεν είναι αιμοδότες, να ενταχθούν στην οικογένεια των εθελοντών αιμοδοτών.

Μία αιμοδοσία, σημειώνει, διαρκεί λιγότερο από 30 λεπτά, αλλά μια φιάλη αίματος μπορεί να σώσει έως και τρείς ανθρώπινες ζωές.

ΚΥΠΕ

Send this to a friend