Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ Προσφυγή Σχολικών Εφορειών στο Ανώτατο κατά της κατάργηση τους το 2029
Προσφυγή Σχολικών Εφορειών στο Ανώτατο κατά της κατάργηση τους το 2029

Προσφυγή Σχολικών Εφορειών στο Ανώτατο κατά της κατάργηση τους το 2029

Στο Ανώτατο Δικαστήριο θα προσφύγει η Παγκύπρια Συντονιστική Επιτροπή Σχολικών Εφορειών, η οποία θεωρεί ως παράνομη την κατάργηση των Σχολικών Εφορειών το 2029, που προβλέπεται στη μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Αυτό αποφασίστηκε κατά τη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στη Σχολική Εφορεία Λεμεσού, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Πρόεδρος της Συντονιστικής, Ντίνος Έλληνας, ο οποίος εξέφρασε την αντίθεση του στην κατάργηση των Σχολικών Εφορειών και την ανάληψη των αρμοδιοτήτων τους από Δημοτικές Επιτροπές.

«Άμεσα θα προσφύγουμε στο Ανώτατο Δικαστήριο με εντολή προς τους νομικούς μας συμβούλους για να ανατρέψουμε μια άδικη απόφαση» είπε και υπέδειξε ότι η προσφυγή θα επικεντρωθεί σε παραβίαση του Συντάγματος του 1960, αλλά και στο θέμα των κληροδοτημάτων που εξασφάλισαν οι Σχολικές Εφορείες στην πορεία των χρόνων.

Ο κ. Έλληνας εξέφρασε την ανησυχία του ότι οι αλλαγές που αποφασίστηκαν, θα λειτουργήσουν αρνητικά για το εκπαιδευτικό σύστημα του τόπου.

Υπενθυμίζεται πως βάσει του νέου νόμου, οι αρμοδιότητες αλλά και εξουσίες των Σχολικών Εφορειών, που θα καταργηθούν το 2029, θα περάσουν στους οικείους Δήμους.

Send this to a friend