Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Κεττής: Δύο τα ενεργά μέτωπα στην Πάφο – Έφθασαν τα Καναντέρ από Ελλάδα
Κεττής: Δύο τα ενεργά μέτωπα στην Πάφο – Έφθασαν τα Καναντέρ από Ελλάδα

Κεττής: Δύο τα ενεργά μέτωπα στην Πάφο – Έφθασαν τα Καναντέρ από Ελλάδα

Δύο ενεργά μέτωπα παρά τη Χούλου και το Πολέμι σε δύσβατες περιοχές υπάρχουν αυτή τη στιγμή, που δεν μπορούν να προσεγγίσουν εύκολα επίγειες δυνάμεις, σύμφωνα με τον  Εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κύπρου Ανδρέα Κεττή.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Κεττής σημείωσε πως εργάζονταν καθόλη την διάρκεια της νύχτας όλοι, 250 άτομα προσωπικό, 50 πυροσβεστικά και 8 προωθητές γαιών. Επιπρόσθετα, ανέφερε πως από νωρίς το πρωί επιχειρούν τέσσερα εναέρια μέσα, το ένα αεροσκάφος του Τμήματος Δασών, τα δύο αεροσκάφη, που ήρθαν από την Αυστραλία με μίσθωση και ένα ελικόπτερο της Αστυνομίας.

Όσο για τα δύο Καναντέρ που αφίχθηκαν από την Ελλάδα βρίσκονται, όπως είπε, στο αεροδρόμιο Πάφου, και προετοιμάζονται για να επιχειρήσουν, ενώ γύρω στις 10:00 αναμένεται να φτάσουν άλλα δύο από την Ιορδανία. Ο κ. Κεττής σημείωσε πως κατοικίες υπέστησαν στην περιοχή εκτεταμένες ζημιές, και δεκάδες άλλες προστατεύθηκαν, συμπλήρωσε.

Στο έργο κατάσβεσης συμβάλλει όλος ο κρατικός μηχανισμός καταστολής και υποστήριξης και οργανωμένα εθελοντικά σώματα, κατέληξε ο Εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κύπρου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Send this to a friend