Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Γολγοθάς για τον μικρό Λούκα: Δεσμεύτηκε ο λογαριασμός-«Είμαστε εκτεθειμένοι»
Γολγοθάς για τον μικρό Λούκα: Δεσμεύτηκε ο λογαριασμός-«Είμαστε εκτεθειμένοι»

Γολγοθάς για τον μικρό Λούκα: Δεσμεύτηκε ο λογαριασμός-«Είμαστε εκτεθειμένοι»

 

 

Ένα συνεχιζόμενο Γολγοθά βιώνει η οικογένεια του μικρού Λούκα, ο οποίος δίνει τη μάχη με τη λευχαιμία. Εδώ και δύο μήνες δέσμευσαν τον λογαριασμό της οικογένειας ενώ ο μικρός Λούκας πρέπει να μεταβεί στη Γερμανία.

Στο Μεσημέρι και Κάτι φιλοξενήθηκε ο πατέρας του μικρού Λούκα ο οποίος μίλησε για το μαρτύριο που περνά η οικογένεια του.

Ο κ. Ανδρέας αρχικά ανέφερε ότι «είμαστε μια εξαμελής οικογένεια με τέσσερα ανήλικα παιδιά. Δυστυχώς, ο μεγάλος μας γιος το 2016 διαγνώστηκε με λεμφοβλαστική οξεία λευχαιμία και μέχρι το 2023 δίναμε μάχες στην Κύπρο με χημειοθεραπείες. Δυστυχώς, το μωρό παρουσίασε δύο υποτροπές και το τελευταίο στάδιο που μας είπαν ότι πρέπει να ακολουθήσουμε είναι μη μετάβαση μας στη Γερμανία».

 

Συμπλήρωσε ότι εντός 10 ημερών θα έπρεπε να φύγουν από την Κύπρο. «Αντιλαμβάνεστε τι σημαίνει να διαλύεις μια οικογένεια και να αφήσεις πίσω τρία μωρά».

Σημείωσε ότι κάποιοι φίλοι τους είπαν να κάνουν αίτηση για έρανο. «Την κάναμε και φύγαμε για το εξωτερικό. Φίλοι και συγγενείς της οικογένειας μας άρχιζαν και έβαζαν λεφτά σε κοινό λογαριασμό που είχα μαζί με τη σύζυγο μου με αποτέλεσμα από στόμα σε στόμα να μαθευτεί ο λογαριασμός». Τόνισε ότι μέσα στον λογαριασμό έμπαινε και εγγυημένο εισόδημα του μωρού μας. «Πάντα το φυλάγαμε μέσα σε περίπτωσή ενός κακού σεναρίου το οποίο και ήρθε».

Στη συνέχεια ανέφερε ότι επέστρεψαν από τη μεταμόσχευση στη Γερμανία στις 29 Μαρτίου και 14 του Ιουνίου θα πάνε πίσω. «Αυτό θα γίνεται ανά πέντε χρόνια».

Ο κ. Ανδρέας ανέφερε ότι λόγω γραφειοκρατίας και χωρίς καμία γραπτή προειδοποίηση δεν έλαβαν καμία γραπτή προειδοποίηση που δεν προχώρησε η αίτηση τους από το Υπουργείο Εσωτερικών. «Εμείς σε δύο μέρες φεύγουμε, είμαστε εκτεθειμένοι, τσαλακώνουμε για ακόμη μια φορά την αξιοπρέπεια μας και ζητάμε βοήθεια από τον κόσμο, ενώ υπάρχουν λεφτά».

Ακόμη ανέφερε ότι ζήτησαν από την Τράπεζα αν υπάρχει κάτι παράνομο να δεσμεύσουν τα λεφτά από τον έρανο και να αποδεσμεύσουν τα δικά τους λεφτά. «Η τράπεζα αρνείται κατηγορηματικά και αυτό μου το είπαν τηλεφωνικώς. Μας απάντησαν μόνο στην επιστολή ότι μπορούμε να μεταβούμε στη Γερμανία, να μας προσκομίσετε τις αποδείξεις και να τα αφαιρέσουμε από τον λογαριασμό».

Υπογράμμισε ότι δεν καταλαβαίνω από πότε η Ελεγκτική Υπηρεσία έχει γίνει Εκτελεστική Υπηρεσία. «Ποιος πήρε την απόφαση; Ούτε καταδικαστήκαμε και ούτε βγήκε δικαστικό ένταλμα, ούτε κάναμε κάτι παράνομο για ζούμε αυτόν τον Γολγοθά εδώ και δυόμιση μήνες. Έχουμε τον καρκίνο σπίτι μας, τον ταΐζουμε, τον ποτίζουμε, τον φροντίζουμε. Μόνο όσοι πέρασαν από το μονοπάτι μπορούν να καταλάβουν».

Στην εκπομπή μίλησε και η Ελένη Χρίστου η οποία υπάρχουν 40.000 άτομα τα οποία είναι έτοιμα να βγουν στους δρόμους. «Οικογένειες που έκαναν έρανο και τελικά έχασαν τα παιδιά τους μετά το κράτος τους πήρε τα λεφτά».

Πηγή: Sigmalive

Send this to a friend