Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Επιχειρούν 4 εναέρια μέσα στην Πάφο, στο πεδίο παραμένει η Πολιτική Αμυνα
Επιχειρούν 4 εναέρια μέσα στην Πάφο, στο πεδίο παραμένει η Πολιτική Αμυνα

Επιχειρούν 4 εναέρια μέσα στην Πάφο, στο πεδίο παραμένει η Πολιτική Αμυνα

 

 

Παραμένει ένα ενεργό μέτωπο παρά την Κοινότητα Πολέμι και γίνονται ρίψεις από πτητικά και γίνεται προσπάθεια προσέγγισης με προωθητές γαιών, αναφέρει ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Ανδρέας Κεττής, σε νεότερη ανάρτηση του στον προσωπικό του λογαριασμό στην Πλατφόρμα «Χ».

Σημειώνει, επίσης, ότι στην υπόλοιπη πυρκαγιά αντιμετωπίζονται σποραδικές αναζωπυρώσεις και αντιμετωπίζονται.

Γράφει, παράλληλα, ότι επιχειρούν τέσσερα εναέρια μέσα, ενώ τα δύο ιορδανικά airtractor αφίχθηκαν στο αεροδρόμιο Λάρνακας και τα πληρώματα τους ενημερώνονται σχετικά.

 

Στο πεδίο παραμένουν δυνάμεις της Πολιτικής Αμυνας που χθες βράδυ βοήθησαν στην εκκένωση οικιών, όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο ο εκπρόσωπος Τύπου της Πολιτικής Άμυνας, Παναγιώτης Λιασίδης.

Όπως ανέφερε, 50 άτομα έμειναν χθες βράδυ σε ξενοδοχείο και θα γίνει σήμερα αξιολόγηση της κατάστασης και αναλόγως θα δοθούν οδηγίες αν θα επιστρέψουν πίσω στα σπίτια τους.

Σημείωσε ότι κάποιοι από τους κατοίκους που μετακινήθηκαν από τις επηρεαζόμενες κοινότητες έμειναν χθες βράδυ σε συγγενικά τους σπίτια.

Πρόσθεσε ότι βρίσκονται σε συνεχή επαφή με την ΕΕ και βλέπουν την κατάσταση πώς θα εξελιχθεί.

Σε ερώτηση για τη συνδρομή της Πολιτικής Άμυνας, ο κ. Λιασίδης είπε ότι όταν ενημερώθηκαν χθες για την πυρκαγιά έστειλαν δυνάμεις, γύρω στα 55 άτομα από Πάφο, Λεμεσό και Λάρνακα, όπως και ομάδα Drones.

«Είχαμε γύρω στις 12 αντλίες και 6 διοικητικά οχήματα. Αντιλαμβάνεστε ήταν και η εκκένωση αλλά και η πυρόσβεση στην οποία έχουμε βοηθήσει. Σήμερα βρίσκεται η ομάδα της Λάρνακας και η ομάδα της Λευκωσίας -Κερύνειας, η οποία μετέβη σήμερα και έχουμε 7 οχήματα, 4 αντλίες, 1 διοικητικό και 2 αυτοκίνητα Drones και γύρω στα 20 άτομα», πρόσθεσε.

Αναφορικά με την ψεσινή εκκένωση, ο κ. Λιασίδης είπε ότι εκκενώθηκαν 3 χωριά, Ψάθι, Λεμόνα και Χούλου.

Η εκκένωση, συνέχισε, έγινε από μέλη της Πολιτικής Άμυνας σε συνεργασία με την Αστυνομία και τις Τοπικές Αρχές.

Απαντώντας σε ερώτηση, ο κ. Λιασίδης είπε ότι είχαν προβεί σε διευθετήσεις για 50 άτομα να μείνουν σε ξενοδοχείο ψες και θα γίνει σήμερα αξιολόγηση της κατάστασης και αναλόγως θα δοθούν οδηγίες αν θα επιστρέψουν πίσω στα σπίτια τους.

Πρόσθεσε, παράλληλα, ότι υπάρχει πρόβλημα με το ηλεκτρικό ρεύμα, το οποίο θα αποκατασταθεί μάλλον σήμερα.

Ερωτηθείς τι θα γίνει με τους ανθρώπους των οποίων τα σπίτια κάηκαν, ο κ. Λιασίδης είπε είναι θέμα που θα εξετάσει το κράτος πώς θα τους βοηθήσει.

Send this to a friend