Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Κάηκαν σπίτια και ζώα στο Ψάθι, στο ΚΣΕΔ ομάδα Υπουργών, ζητήθηκαν ιπτάμενα μέσα
Κάηκαν σπίτια και ζώα στο Ψάθι, στο ΚΣΕΔ ομάδα Υπουργών, ζητήθηκαν ιπτάμενα μέσα

Κάηκαν σπίτια και ζώα στο Ψάθι, στο ΚΣΕΔ ομάδα Υπουργών, ζητήθηκαν ιπτάμενα μέσα

 

 

Έχουν καεί κατοικίες και ζώα σε διάφορα υποστατικά στην περιοχή Ψάθι όπου η φωτιά εξακολουθεί να καίει ανεξέλεγκτα λόγω των σφοδρών ανέμων.

Επιτόπου βρίσκονται πολλά πυροσβεστικά οχήματα της Πυροσβεστικής, του Τμήματος Δασών και της Υπηρεσίας Θύρας, και μαζί με τους κατοίκους προσπαθούν να ελέγξουν την φωτιά ενώ κινδυνεύει και το εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής κοντά στο χωριό.

Ευτυχώς που δεν είχαμε θύματα, ανέφερε ο Ανδρέας Κωνσταντίνου, κάτοικος του χωριού που δήλωσε στα ΜΜΕ ότι η φωτιά ξέσπασε γύρω στη 1 το μεσημέρι. Άλλοι κάτοικοι καταγγέλλουν ότι δεν υπάρχει σωστή πυρόσβεση και είναι οι ίδιοι που προσπαθούν να σώσουν τις περιουσίες τους. Κάθε χρόνο, ανέφεραν, συμβαίνει αυτό το φαινόμενο και δεν λαμβάνονται κατάλληλα μέτρα.

 

Σύμφωνα με τον Ανδρέα Κεττή, Εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, σε ισχύ τέθηκε το Εθνικό Σχέδιο Πυρσός με Υπουργική ομάδα στο ΚΣΕΔ, με τους Υπουργούς Άμυνας, Δικαιοσύνης, Γεωργίας ενώ παρών είναι και ο Αρχιπύραρχος της Πυροσβεστικής καθώς και ο Διευθυντής του Τμήματος Δασών.

Λέει επίσης ότι γίνονται προσπάθειες από το αρχικό στάδιο εξέλιξης της πυρκαγιάς, για εξασφάλιση εναέριων μέσων από Ιορδανία, Ισραήλ, Ελλάδα και Ευρωπαϊκό μηχανισμό.

ΚΥΠΕ

Send this to a friend