Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Συλλογή πέραν των 150 κιλών σκουπιδιών σε έξι εκστρατείες καθαριότητας σε παραλίες
Συλλογή πέραν των 150 κιλών σκουπιδιών σε έξι εκστρατείες καθαριότητας σε παραλίες

Συλλογή πέραν των 150 κιλών σκουπιδιών σε έξι εκστρατείες καθαριότητας σε παραλίες

Έξι εκστρατείες καθαριότητας σε διάφορες παραλίες της Κύπρου πραγματοποιήθηκαν με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ωκεανών και την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος στις 5 Ιουνίου. Οι συμμετέχοντες συνέλεξαν πέραν των 150 κιλών σκουπιδιών, σε λιγότερο από μία ώρα καθαριότητας σε κάθε παραλία.

Τις εκστρατείες διοργάνωσε ο Κυπριακός Σύνδεσμος Αειφόρου Τουρισμού (CSTI), σε συνεργασία με ξενοδοχεία της Κύπρου, στο πλαίσιο του Έργου “Keep our Sand and Sea Plastic Free”, με στόχο την ενίσχυση της περιβαλλοντικής συνείδησης και την προστασία των φυσικών πόρων της Κύπρου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Συνδέσμου, κάθε εκδήλωση συγκέντρωσε αριθμό εθελοντών, μαθητών και εργαζόμενων στα ξενοδοχεία, αλλά και από τους επισκέπτες των ξενοδοχείων, με τους συμμετέχοντες να δείχνουν μεγάλο ενθουσιασμό και αφοσίωση στον κοινό στόχο της προστασίας του περιβάλλοντος, κατορθώνοντας να συλλέξουν πέραν των 150 κιλών σκουπιδιών σε λιγότερο από μία ώρα καθαριότητας σε κάθε παραλία.

Σε δηλώσεις του, ο Πρόεδρος του Κυπριακού Συνδέσμου Αειφόρου Τουρισμού (CSTI) Φίλιππος Δρουσιώτης, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επιτυχία των εκστρατειών, προσθέτοντας ότι η συνεργασία με τα ξενοδοχεία της Κύπρου αποδεικνύει τη δέσμευση του συνδέσμου για ένα καθαρότερο και πιο βιώσιμο περιβάλλον. Επίσης ευχαρίστησε τα ξενοδοχεία Alion Beach Hotel, Leonardo Plaza Cypria Maris και Leonardo Cypria Bay, Meditterranean Beach Hotel, Nissi Beach Resort, Parklane Resort and Spa και Poseidonia Beach Hotel για την εξαιρετική, όπως είπε, συνεργασία.

Κατά τη διάρκεια των εκστρατειών ο σύνδεσμος συνέλεξε τεράστιες ποσότητες πλαστικών απορριμμάτων, αναφέρεται και υπογραμμίζεται η επείγουσα ανάγκη για μειωμένη χρήση πλαστικών και αυξημένη ανακύκλωση.

Το Έργο “Keep our Sand and Sea Plastic Free” είναι μια πρωτοβουλία του TUI Care Foundation σε συνεργασία με τον Κυπριακό Σύνδεσμο Αειφόρου Τουρισμού (CSTI) και αποτελεί μέρος του προγράμματος Destination Zero Waste του TUI Care, προωθώντας νέους τρόπους μείωσης και επαναχρησιμοποίησης των αποβλήτων, οι οποίοι δημιουργούν θέσεις εργασίας και προωθούν την κυκλική οικονομία στην Κύπρο, σημειώνει η ανακοίνωση.

Οι ωκεανοί και το περιβάλλον είναι ανεκτίμητα στοιχεία για την ανθρώπινη ζωή και την υγεία του πλανήτη, καλύπτοντας το 71% της επιφάνειας της Γης και αποτελώντας τον κύριο ρυθμιστή του κλίματος, ενώ παρέχουν τροφή και μέσα διαβίωσης για εκατομμύρια ανθρώπους, αναφέρει η ανακοίνωση, προσθέτοντας ότι η ρύπανση από πλαστικά απειλεί σοβαρά την υγεία των θαλάσσιων οικοσυστημάτων και τη βιωσιμότητα των πόρων.

Send this to a friend