Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Λοϊζίδου: Χαμηλός ο αριθμός παραπόνων πολιτών για sms
Λοϊζίδου: Χαμηλός ο αριθμός παραπόνων πολιτών για sms

Λοϊζίδου: Χαμηλός ο αριθμός παραπόνων πολιτών για sms

Χαμηλός ο αριθμός των παραπόνων, που έχουν γίνει μέχρι στιγμής από πολίτες ενώπιον της Επιτρόπου Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, Ειρήνης Λοϊζίδου Νικολαϊδου, για προεκλογικά sms που φαίνεται να λαμβάνουν στα κινητά τους τηλέφωνα ανήμερα των εκλογών, καθώς και για τηλεφωνικές κλήσεις από πρόσωπα ή κόμματα.

Σε δηλώσεις της, στο ΚΥΠΕ η Επίτροπος Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα είπε ότι σε σχέση με άλλες εκλογικές αναμετρήσεις «ο αριθμός των παραπόνων φαίνεται να είναι πολύ περιορισμένος», αφού συνολικά τα παράπονα που δέχτηκε μέχρι στιγμής μέσω τηλεφώνου είναι κάτω των πέντε.

Ωστόσο, η κ. Λοϊζίδου είπε πως ενδεχομένως πολίτες να έχουν ήδη συμπληρώσει το σχετικό έντυπο στην ιστοσελίδα του Γραφείου της, ωστόσο, σημείωσε πως τον αριθμό αυτό θα τον γνωρίζουν από αύριο.

«Κάποιοι ενδεχομένως συμπολίτες μας να συμπλήρωσαν το έντυπο. Τα έντυπα θα καταμετρηθούν από βδομάδας», είπε.

Επιθεωρήσεις σε 47 εκλογικά Κέντρα

Εξάλλου, ανέφερε ότι το Γραφείο Επιτρόπου Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα πραγματοποίησε μέχρι στιγμής επιθεωρήσεις σε 47 εκλογικά Κέντρα ανά την Κύπρο, για να σημειώσει πως οι επιθεωρήσεις αυτές θα συνεχιστούν και το απόγευμα σε όσα περισσότερα εκλογικά Κέντρα είναι εφικτό.

Ερωτηθείσα για την διαδικασία που ακολουθείται μετά από τις καταγγελίες, η κ. Λοϊζίδου είπε πως η διερεύνηση των καταγγελιών θα αρχίσει από την επόμενη των εκλογών και θα προχωρήσουν ανάλογα.

ΚΥΠΕ

Send this to a friend