Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΚΑΙΡΟΣ Καταρρακτώδεις βροχές και χαλάζι πλήττουν την Κύπρο, εν μέσω Ιουνίου
Καταρρακτώδεις βροχές και χαλάζι πλήττουν την Κύπρο, εν μέσω Ιουνίου

Καταρρακτώδεις βροχές και χαλάζι πλήττουν την Κύπρο, εν μέσω Ιουνίου

Καταρρακτώδεις βροχές, έντονες καταιγίδες και χαλαζόπτωση σημειώνονται από νωρίς το μεσημέρι σε πολλές περιοχές της Κύπρου, ανήμερα διπλής εκλογικής αναμέτρησης και εν μέσω καλοκαιριού.

Στις επαρχίες Λευκωσίας, Λεμεσού και Λάρνακας καταγράφεται σφοδρή κακοκαιρία, την ώρα που η Μετεωρολογική Υπηρεσία έχει εκδώσει κίτρινη προειδοποίηση για έντονα καιρικά φαινόμενα.

 

Βίντεο και φωτογραφίες από τη σελίδα στο facebook «ΚΑΙΡΟΦΙΛΟΙ ΚΥΠΡΟΥ», από τις βροχερές περιοχές της Κύπρου.

Λεμύθου:

Στρόβολος: 

Αγίους Τριμιθιάς/Παλιομέτοχο: 

Μπορεί να είναι εικόνα γυψοφίλη, αμελάγχιο, αμερικανική ελιά και γρασίδι
Αναλυτικά η πρόγνωση καιρού:
Ασθενής χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή. Στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται κατά διαστήματα αραιή σκόνη.
Απόψε, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Κατά τις αυγινές ώρες, ενδέχεται κατά τόπους να σχηματιστεί αραιή ομίχλη ή ομίχλη. Οι άνεμοι θα καταστούν σταδιακά καταβατικοί, ασθενείς, 3 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη, ωστόσο στα νοτιοδυτικά, θα παραμείνει τοπικά λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα κατέλθει γύρω στους 23 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 24 στα παράλια και στους 18 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
Αύριο, ο καιρός αρχικά θα είναι κυρίως αίθριος, ωστόσο σταδιακά θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις, οι οποίες κατά τις μεσημβρινές ώρες και μετά, αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές αλλά και μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως σε περιοχές των ορεινών και του εσωτερικού. Σε καταιγίδα, δεν αποκλείεται να πέσει και χαλάζι. Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν κυρίως νοτιοανατολικοί ως νοτιοδυτικοί και τοπικά μεταβλητοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι και τοπικά μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ, για να καταστούν αργότερα κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, της ίδιας έντασης. Η θάλασσα θα είναι γενικά λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 38 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 32 στα δυτικά παράλια, γύρω στους 34 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 27 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
Αύριο βράδυ, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Αργότερα και κατά τις αυγινές ώρες, σε περιοχές του εσωτερικού αλλά και στα νοτιοανατολικά, ενδέχεται να σχηματιστεί αραιή ομίχλη ή ομίχλη ή και χαμηλή νέφωση. Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ, για να καταστούν σταδιακά καταβατικοί, ασθενείς, 3 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι γενικά ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη.
Τη Δευτέρα, θα παρατηρούνται κατά διαστήματα τοπικά αυξημένες νεφώσεις, οι οποίες, κατά τις μεσημβρινές ώρες και μετά, ενδέχεται να δώσουν μεμονωμένη βροχή, κυρίως στα ορεινά.
Την Τρίτη αλλά και την Τετάρτη, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος.

Send this to a friend