Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης των τρωκτικών με την χρήση του ανθρωποπουλιού
Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης των τρωκτικών με την χρήση του ανθρωποπουλιού

Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης των τρωκτικών με την χρήση του ανθρωποπουλιού

Το «Εθνικό Σχέδιο  Διαχείρισης των τρωκτικών με την χρήση του ανθρωποπουλιού», το οποίο ετοιμάστηκε και τέθηκε σε ισχύ το 2019, συνεχίζει να εφαρμόζεται για τρίτη χρονιά με προϋπολογισμό του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος ύψους 65.000 ευρώ.

Το Σχέδιο υλοποιείται από τα Τμήματα Γεωργίας, Δασών, Υπηρεσία Θήρας και Πανίδας, τις Κτηνιατρικές Υπηρεσίες  και τον Πτηνολογικό Σύνδεσμο Κύπρου.

Μέσω του Σχεδίου αυτού, ενισχύεται η τοποθέτηση τεχνητών φωλιών ανθρωποπουλιού σε όλες τις επαρχίες και αποσκοπεί κυρίως στην χαρτογράφηση των φωλιών που έχουν ήδη τοποθετηθεί αλλά και αυτών που προγραμματίζεται να τοποθετηθούν. Επίσης, ενισχύεται η μελέτη της βιολογίας του ανθρωποπουλιού, καθώς και η ενημέρωση του αγροτικού κόσμου για την σημασία της βιολογικής διαχείρισης και της ανάγκης μείωσης των χημικών σκευασμάτων που χρησιμοποιούνται πολλές φορές ανεξέλεγκτα στην ύπαιθρο.

Σημειώνεται ότι έχει σχεδόν ολοκληρωθεί η καταγραφή της αναπαραγωγικής επιτυχίας των τεχνητών φωλιών ανθρωποπουλιού που τοποθετήθηκαν από το Τμήμα Δασών στην επαρχία Πάφου με δακτυλίωση νεοσσών και ενήλικων πουλιών. Τα στοιχεία θα καταχωρηθούν στην Εθνική βάση δεδομένων στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για διαχείριση των τρωκτικών μέσω του ανθρωποπουλιού.

Send this to a friend