Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΕΚΛΟΓΕΣ 2024 Αντρέας Καρίττεβλης: Πάνω απ’ όλα οι αξίες της ζωής ο ίδιος ο άνθρωπος
Αντρέας Καρίττεβλης: Πάνω απ’ όλα οι αξίες της ζωής ο ίδιος ο άνθρωπος

Αντρέας Καρίττεβλης: Πάνω απ’ όλα οι αξίες της ζωής ο ίδιος ο άνθρωπος

 

 

Συνέντευξη του Δημοτικού Σύμβουλου και εκ νέου υποψήφιου Δημοτικού Σύμβουλού  για το Δήμο Αραδίππου, Αντρέα Καρίττεβλη, με την παράταξη του Δημοκρατικού Συναγερμού.

Κύριε Καρίτεβλη αν κάποιος δεν σας γνωρίζει ποια είναι τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά σας ως άνθρωπος;

Είμαι ένας άνθρωπος που ζει με αρχές. Η ευσυνειδησία, η δικαιοσύνη, η τιμιότητα, και η εμπιστοσύνη είναι τα φωτεινά αστέρια στον προσωπικό μου ουρανό. Απεχθάνομαι την ανειλικρίνεια και την αδικία, και αυτό με καθοδηγεί σε κάθε βήμα.

 

Το “μικρόβιο” για τα κοινά μπήκε μέσα σας, από νεαρή ηλικία. Πώς ξεκίνησαν όλα;

Από τα πρώτα μου βήματα στη ζωή, ένιωθα μια έντονη κλήση να συνεισφέρω στη διαμόρφωση ενός κόσμου που εξελίσσεται προς το καλύτερο. Οι αδικίες που συναντούσα δεν με αποθάρρυναν, αντιθέτως, με πυροδοτούσαν και μου χάριζαν έναν σαφή σκοπό: να αγωνιστώ.

Στην πορεία μου ως γονιός, αντιλήφθηκα την ανάγκη να ενεργήσω ως καταλύτης αλλαγής. Μέσα από τον Σύνδεσμο Γονέων, ανακάλυψα μια πλατφόρμα για να επηρεάσω θετικά την κοινωνία, να διαμορφώσω το μέλλον και να αφήσω το προσωπικό μου αποτύπωμα στην εκπαίδευση και την ανάπτυξη των νέων.

Η δράση μου δεν περιορίστηκε στα πλαίσια του σχολείου. Μετεξελίχθηκα σε έναν ενεργό πολίτη, που συνέχισε την κοινωνική του συμβολή μέσα από το Δημοτικό Συμβούλιο. Εκεί, είχα την ευκαιρία να εφαρμόσω τις αρχές μου σε μεγαλύτερη κλίμακα, να συνεργαστώ με άλλους αφοσιωμένους πολίτες και να συνδράμω στην ευημερία της τοπικής μας κοινότητας.

Ο Δήμος Αραδίππου δέχθηκε και δέχεται λυσσαλέα κριτική, ποια είναι η δική σας θέση;

Η κριτική, όταν είναι καλοπροαίρετη και στοχευμένη, μπορεί να λειτουργήσει ως ένας πολύτιμος καταλύτης για ατομική και συλλογική βελτίωση. Είναι ένα εργαλείο που μας επιτρέπει να αντλούμε διδάγματα και να εξελισσόμαστε, ανοίγοντας διαύλους επικοινωνίας και ανταλλαγής ιδεών.

Αντιθέτως, η κριτική που είναι κακόβουλη ή αδικαιολόγητα αρνητική, χωρίς να προσφέρει καμία ουσιαστική συνεισφορά ή λύση, είναι αντιπαραγωγική. Αυτή η μορφή κριτικής δεν βοηθά, αλλά μπορεί να αποθαρρύνει και να δημιουργήσει ένα αρνητικό περιβάλλον, απομακρύνοντας μας από τον στόχο της συνεχούς βελτίωσης.

Στοχεύοντας στην ανάπτυξη ενός υγιούς διαλόγου, η κριτική πρέπει να είναι ισορροπημένη και να ενθαρρύνει την ανάπτυξη, αντί να είναι αποκλειστικά επικριτική. Μια τέτοια προσέγγιση είναι ουσιαστική για την καλλιέργεια ενός περιβάλλοντος όπου οι άνθρωποι αισθάνονται ασφαλείς να εκφράζουν τις απόψεις τους και να συμβάλλουν στην κοινή πρόοδο.

Πιστεύετε ότι μπορεί ο Δήμος όχι μόνο να αντέξει τα επόμενα χρόνια αλλά και να μπορέσει να ανακουφίσει τους δημότες;

Η πεποίθησή μου για το μέλλον του Δήμου δεν είναι απλώς μια ελπίδα, είναι μια βαθιά πίστη στην ανθεκτικότητα και τη δυναμική της τοπικής μας κοινότητας. Είμαι πεπεισμένος ότι ο Δήμος μας έχει τις ικανότητες όχι μόνο να αντέξει τις προκλήσεις αλλά και να τις υπερβεί, ανεβαίνοντας σε νέα επίπεδα επιτυχίας.

Η ανάπτυξη που προβλέπω δεν είναι απλά οικονομική ή υλική. Είναι μια ολιστική βελτίωση που θα αγγίξει κάθε πτυχή της ζωής των δημοτών μας. Από την ποιότητα των δημοτικών υπηρεσιών μέχρι την κοινωνική συνοχή και την προσωπική ευημερία, ο Δήμος θα γίνει ένας τόπος όπου ο κάθε δημότης θα αισθάνεται την αναβάθμιση της ζωής του.

Πιστεύετε ότι υπάρχουν περιθώρια επιχειρηματικής ανάπτυξης στο Δήμο μας;

Η περιοχή της νέας Αραδίππου διαθέτει έναν πλούτο ευκαιριών που περιμένουν να αξιοποιηθούν. Με την ευρύτητα και την ποικιλομορφία του χώρου, ο Δήμος μας προσφέρει ένα ιδανικό πεδίο για επιχειρηματικές πρωτοβουλίες, από μικρές εκκινήσεις μέχρι μεγάλες επιχειρήσεις.

Η ανάπτυξη που προβλέπεται δεν είναι απλώς θεωρητική. Είναι μια πραγματικότητα που στηρίζεται στην υποδομή, την πρόσβαση σε πόρους και την ενεργή κοινότητα που είναι έτοιμη να υποστηρίξει και να ενθαρρύνει την επιχειρηματικότητα.

Η αισιοδοξία μου για το μέλλον είναι βαθιά ριζωμένη στην πεποίθηση ότι ο Δήμος Αραδίππου μπορεί να γίνει ένας κόμβος καινοτομίας και επιχειρηματικής δραστηριότητας, προσελκύοντας επενδύσεις και ταλέντα από όλη την περιοχή και πέρα από αυτήν.

Εσείς σε ποια θέματα θεωρείτε ότι  μπορείτε  να προσφέρετε τις υπηρεσίες στην τοπική κοινωνία;

  • Πολιτισμός και παιδεία:Ο πολιτισμός και η παιδεία αποτελούν τους δύο αλληλένδετους πυλώνες πάνω στους οποίους στηρίζεται και αναπτύσσεται κάθε κοινωνία. Ο πολιτισμός μας συνδέει με το παρελθόν μας, μας παρέχει ταυτότητα και μας ενώνει μέσω κοινών εμπειριών και εκφράσεων. Είναι η έκφραση της ανθρώπινης δημιουργικότητας και φαντασίας, που περιλαμβάνει την τέχνη, τη λογοτεχνία, τη μουσική και τις παραδόσεις.
  • Περιβάλλον και Προσβασιμότητα:Η δέσμευσή μου για το περιβάλλον εκφράζεται μέσω της ενεργού συμμετοχής στη δεντροφύτευση και την προώθηση της καθαριότητας, καθώς και στη δημιουργία πάρκων που είναι προσβάσιμα και φιλικά προς όλους. Αυτή η προσέγγιση αντανακλά την επιθυμία μου για μια κοινωνία που θέτει ως προτεραιότητα την αρμονία με τη φύση και την ένταξη όλων των ανθρώπων.
  • Δημοτικό Συμβούλιο και Αποφάσεις για το Κοινό Καλό:Στο Δημοτικό Συμβούλιο, ο ρόλος μου είναι να εργάζομαι για την εξασφάλιση μιας ομαλής και αποτελεσματικής λειτουργίας, με στόχο τη λήψη αποφάσεων που είναι δίκαιες, ισορροπημένες και ευθυγραμμισμένες με τις ανάγκες και τις επιθυμίες των δημοτών. Αυτό συμβάλλει στην ενίσχυση της δημοκρατίας και της κοινωνικής ευημερίας.

Τι σημαίνει για σας αποτυχία;

Αποτυχία για μέναείναι η αδυναμία να εκπληρώσω τις προσδοκίες και τις ελπίδες που έχουν τοποθετήσει οι δημότες σε μένα. Η αποτυχία, σε αυτό το πλαίσιο, δεν είναι απλώς ένα ατομικό ζήτημα, αλλά μια κοινωνική ανησυχία, καθώς η απογοήτευση των πολιτών μπορεί να έχει ευρύτερες συνέπειες για την κοινότητα.

Ποιο έχετε σαν motto στη ζωή σας;

Σε αυτήν τη μικρή ζωή που έχουμε, να γινόμαστε καλύτεροι ως άνθρωποι. Για μένα πάνω από όλα οι αξίες της ζωής είναι ο ΙΔΙΟΣ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ.

 

Send this to a friend