Home ΛΑΡΝΑΚΑ Τιμώντας 30 χρόνια πορείας η χοροπαιδαγωγός και χορογράφος Μαρία Ζαχαρίου Καραπίττα ευχαρίστησε όλους τους μαθητές της Σχολής Χορού Mambo με μια εξαιρετική παράσταση
Τιμώντας 30 χρόνια πορείας η χοροπαιδαγωγός και χορογράφος Μαρία Ζαχαρίου Καραπίττα ευχαρίστησε όλους τους μαθητές της Σχολής Χορού Mambo με μια εξαιρετική παράσταση

Τιμώντας 30 χρόνια πορείας η χοροπαιδαγωγός και χορογράφος Μαρία Ζαχαρίου Καραπίττα ευχαρίστησε όλους τους μαθητές της Σχολής Χορού Mambo με μια εξαιρετική παράσταση

Γράφει η Ειρήνη Αντωνίου

Η χοροπαιδαγωγός και χορογράφος Μαρία Ζαχαρίου Καραπίττα, μετά την εξαιρετική φιλανθρωπική μουσικοχορευτική παράσταση που παρουσίασε στο κατάμεστο Δημοτικό Θέατρο Γιώργος Λυκούργος στη Λάρνακα, μαζί με τους μαθητές της σχολής και τους συνεργάτες της, άνοιξε τα χαρτιά της σε μια ζεστή και φιλική συνομιλία μαζί μας, για την 30χρονη μέχρι σήμερα πορεία της στο χώρο του χορού και μας μίλησε για την μεγάλη της αγάπη για τα παιδιά και την δουλειά της.

 

Όπως μας είπε η Μαρία Καραπίττα “Διαχρονικά σε κάθε νέα δημιουργίας μας, ενεργούμε με ευαισθησία και ευθύνη, προσπαθώντας να αναδείξουμε και να επικοινωνήσουμε στο θεατή, κόσμους ολόκληρους.

Τιμώντας φέτος τα 30 χρόνια παρουσίας της σχολής μας, ανεβάσαμε στο Δημοτικό Θέατρο Λάρνακας στις 9 & 10 Μαΐου 2024, την παράσταση μας με τίτλο, “Ανατέμνοντας” 30 χρόνια, 30 Αναστήματα, 30 στιγμές στη θέαση του κόσμου (που αποτελούσε μια βαθιά τομή στη μνήμη και στη λήθη).

Ο πιο σημαντικός στόχος της παράστασης μας με τίτλο “Ανατέμνοντας”, ήταν τα παιδιά μας να αντιληφθούν, να κατανοήσουν και να αγκαλιάσουν τη διαφορετικότητα στη ζωή τους. Γιατί σε διαφορετικά χρόνια οφείλουμε να περιφρουρήσουμε την ομαλή ψυχοσωματική και γνωστική ανάπτυξη των παιδιών, σε μια προσπάθεια στοχοθεσίας, βελτιστοποίησης και εμπλουτισμού του εκπαιδευτικού έργου και των υπηρεσιών που λαμβάνουν οι μαθητές της σχολής χορού Mambo.

Εκπαιδεύοντας ουσιαστικά τους αγαπημένους μας μαθητές με κοινωνική και ηθική ευθύνη.
Τα παιδιά μας, είναι υπό κατασκεύη ευαίσθητες ψυχές και προσωπικότητες. Λειτουργούμε πάντα στη σχολή μέσα από τις επιλογές και τις δράσεις μας, ως ασπίδα προστασίας για τα δικαιώματα των παιδιών, τη συναισθηματική, τη σωματική και την ψυχική τους υγεία,  διαφυλάττοντας πάντα την παιδική αθωότητα.

Έχουμε διακρίνει ότι τα παιδιά έχουν έμφυτη την ικανότητα για ενσυναίσθηση. Όταν την καλλιεργήσουμε σε μικρή ηλικία, γίνονται καλύτεροι πολίτες, καλύτεροι άνθρωποι, αποφεύγοντας την σκληρότητα στη ζωή τους.
Μαθαίνεται το νοιάξιμο, μαθαίνεται η ενσυναίσθηση. Γιατί όταν μιλάμε το συναίσθημα, το αναγνωρίζουμε και το επικοινωνούμε! Έτσι μπαίνουμε με ευαισθησία στη ψυχή του άλλου ανθρώπου. Και αυτό είναι ίσως η πιο σημαντική ευφυΐα!
Η πρόσβαση των παιδιών μας σε ουσιώδη στοχευμένα θεάματα και ακροάματα με ποιότητες επαγγελματισμού, αποτελεί μια πολύ ωφέλιμη εμπειρία.

 

Συνέβαλαν με την τέχνη τους και την καρδιά τους οι επαγγελματίες χορευτές, Κωνσταντίνος Καραπίττας και Εβελίνα Χαραλάμπους οι οποίοι ήρθαν από το Λονδίνο, ειδικά για την παράσταση.

Συμμετείχαν επίσης οι επαγγελματίες χορευτές και δασκάλοι της σχολής μας, Στάλω Ζαχαρίου, Στυλιάνα Μούσιτς, Γκλόρια Λαγού, Μαρία Παπακώστα.

Με περηφάνια παρουσιάζω όλους τους συνεργάτες της παραγωγής μας, οι οποίοι υπήρξαν μαθητές και παιδιά της Σχολής Χορού Mambo, από πολύ μικρή ηλικία.

Χόρεψε επίσης στην παράσταση η Ελισάβετ Πιερή, η οποία είναι επαγγελματίας χορεύτρια και βρέθηκε και αυτή στη σκηνή με την άρτια χορευτική τεχνική της κατάρτιση.

Συνοδοιπόροι και όλοι οι μαθητές μας και η επαγγελματική και εφηβική ομάδα μας “Elite Team By Mambo”.
Στη σκηνή βρέθηκε επίσης η πολύ αγαπημένη φίλη και επαγγελματίας ηθοποιός και χορογράφος, Έλια Ιωαννίδου, η οποία βοήθησε κατά πολύ, στην εξέλιξη της παράστασης.

Οι παραστάσεις πραγματοποιήθηκαν στο Δημοτικό Θέατρο Λάρνακας στις 9 & 10 Μαΐου 2024.

Όλα τα καθαρά έσοδα των παραστάσεων θα διατεθούν σύντομα στον Σύνδεσμο “Ένα Όνειρο Μια Ευχή” και στο Ίδρυμα “Χριστίνα Αποστόλου”, σε μια τιμητική βραδιά που θα δημιουργήσουμε για τα ιδρύματα, όλοι οι συντελεστές της παράστασης.

Οι παραστάσεις τελούσαν υπό την αιγίδα του Δημάρχου Λάρνακας κ. Ανδρέα Βύρα.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες θα θέλαμε να εκφράσουμε σε όλα τα παιδιά και στις οικογένειες τους, καθώς και στους συνεργάτες και στους συμβαλλόμενους της παραγωγής μας.

Διερμηνέας Κυπριακής Νοηματικής Γλώσσας, Θέκλα Ελευθερίου.
Σχεδιασμός και εκτέλεση φωτισμού, Καρολίνα Σπύρου.
Στούντιο και ηχητική κάλυψη Βαλεντίνος Βαλιαντή.
Δημιουργός εικόνας και γραφικά Άντρη Σάββα, Spazio Blue Creative Communications.

Θερμές ευχαριστίες στους Χρίστο Κουρούμουνο και Γεώργιο Παύλου για τις εκτυπώσεις. Και στη Τσβέτα Χριστοφόρου, πρόεδρο του Κυπριακού Οργανισμού Όπερας για τη βοήθεια της.

Στους χορηγούς και υποστηρικτές μας οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ.

Σας περιμένουμε να γνωρίσετε τη χορευτική οικογένεια της Σχολής Χορού Mambo.
Λειτουργούμε άρτια εξοπλισμένοι!

Με προτεραιότητα το ΠΑΙΔΙ,
την Αποστολή ,το Όραμα και τις Αξίες μας!

Με ό,τι θέτει το Ευρωπαϊκό πλαίσιο και η νομοθεσία που διέπει τη λειτουργία των σχολών χορού στην Κύπρο του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού.

400 τ.μ. που πληρούν όλες τις προδιαγραφές που έχει θέσει το Ευρωπαϊκο πλαίσιο και το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού!
Σχεδιομελέτη και μηχανολογική επίβλεψη της κατασκευαστικής σύνθεσης της σχολής.
Φυσικοί και τεχνητοί εξαερισμοί σε όλους τους εσωτερικούς χώρους.
Αντικραδασμικό υψηλής ποιότητας δάπεδο,απαραίτητο για την υγεία και την εκπαίδευση των χορευτών.
Υπερσύγχρονα συστήματά ήχου,θέρμανσης,ψύξης και ηχομόνωσης.
Προσβασιμότητα ΑμεΑ σε όλους τους εσωτερικούς μας χώρους.

Πτυχιούχοι με τριετή και τετραετή φοίτηση στο εξωτερικό σε Κονσερβατόρια και Πανεπιστήμια, όλοι οι δάσκαλοι και συνεργάτες μας.

Θα μας βρείτε στη Λάρνακα, στο Αλεθρικό και στο Κίτι.
Δεχόμαστε παιδιά από 2 – 92 ετών!
Πληροφορίες στο τηλέφωνο 99540447″.

Επαγγελματικό φωτογραφικό υλικό από την παράσταση “Ανατέμνοντας” της σχολής χορού Mambo.
Φωτογραφίες Γεώργιος Κυριάκου

Μαρία μου σε ευχαριστούμε και κάθε επιτυχία στο έργο σου !!!

 

 

Send this to a friend