Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΕΚΛΟΓΕΣ 2024 Παναγιώτης Μουσκοβίας: Μπορώ να προσφέρω σημαντικές υπηρεσίες στην τοπική κοινωνία μας σε πολλά επίπεδα
Παναγιώτης Μουσκοβίας: Μπορώ να προσφέρω σημαντικές υπηρεσίες στην τοπική κοινωνία μας σε πολλά επίπεδα

Παναγιώτης Μουσκοβίας: Μπορώ να προσφέρω σημαντικές υπηρεσίες στην τοπική κοινωνία μας σε πολλά επίπεδα

 

 

Στο προσκήνιο των δημοτικών εκλογών του Δήμου Αραδίππου, αναδύεται μια πλειάδα υποψηφίων,καθένας με το δικό του όραμα για το μέλλον της περιοχής. Η δυναμική αυτή περίοδος αποτελεί την ευκαιρία για τους πολίτες να γνωρίσουν από κοντά τους ανθρώπους που θα τους εκπροσωπήσουν τα επόμενα χρόνια.

Σε αυτό το πλαίσιο, έχουμε τη χαρά να σας παρουσιάσουμε την συνέντευξη με τον υποψήφιο Δημοτικό Σύμβουλο της πόλης Αραδίππου, Παναγιώτη Μουσκοβία.

Κύριε Μουσκοβία σας ευχαριστούμε που είστε εδώ για να μας μιλήσετε.

 

Ευχαριστώ και εγώ θερμά για την πρόσκληση να μιλήσω στην εφημερίδα σας.

Για όσους δεν σας γνωρίζουν, ποιος είναι ο Παναγιώτης Μουσκοβίας;

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αραδίππου την Πρωτοχρονιά  του 1971. Γονείς μου είναι ο Κυριάκος Μουσκοβίας  από την κατεχόμενη Άχνα και  μητέρα μου η  Βασιλική Χαραλάμπους Καρίττεβλη από την Αραδίππου. Είμαι  το τρίτο παιδί της οικογένειάς μου.

Με την ολοκλήρωση των στρατιωτικών μου υποχρεώσεων φοίτησα στο  Intercollege στον  κλάδο των Δημοσίων Σχέσεων. Ακολούθως, απέκτησατο Higher National Diploma του Alexander College  στονκλάδοτου Interior Design.  Στησυνέχειαφοίτησαστο Art University of Wales τουΗνωμένουΒασιλείου  στονκλάδο BSc Interior Architect Design.

Εργάστηκα στις Κυπριακές Αερογραμμές από το 1991 εώς το 2006 και κατόπιν  ίδρυσα τη δική μου επιχείρηση λιανικού και χονδρικού εμπορίου, με προϊόντα διακόσμησης για το σπίτι στην Αραδίππου.

Τι θυμάστε από τα παιδικά σας χρόνια;

Μία από τις πιο έντονες παιδικές μου αναμνήσεις είναι η αίγλη και η ζεστασιά στις αλάνες της γειτονιάς, τότε που η Αραδίππου ήταν η πλατεία του Αποστόλου Λουκά και πέντε γειτονιές γύρω γύρω. Αν και σήμερα η Αραδίππου έχει γίνει μία μεγάλη πόλη, η ζεστασιά από τις αλάνες παραμένει μέσα μου ζωντανή!

Το “μικρόβιο” για τα κοινά μπήκε μέσα σας, από νεαρή ηλικία. Πώς ξεκίνησαν όλα;

Η αγάπη για την ανιδιοτελή προσφορά και η αφοσίωση στην κοινότητα δεν είναι απλώς μια πράξη, αλλά ένας τρόπος ζωής που έχει εντυπωθεί βαθιά στην ύπαρξή μου, αλλά κι ένα κληροδότημα ανεκτίμητης αξίας που μου έχει μεταβιβαστεί από τις προηγούμενες γενιές της οικογένειάς μου.

Ως ενεργός και περήφανος εκπρόσωπος της Τοπικής Επιτροπής του Δημοκρατικού Συναγερμού Αραδίππου, με τιμά η δυνατότητα να υπηρετώ για δεύτερη φορά, εισφέροντας πάθος και δυναμισμό στην προσπάθεια για την ευημερία της πόλης μας.

Η συνεισφορά στα κοινά και στον πολιτισμό της Αραδίππου αποτελεί θεμέλιο λίθο για την ανάπτυξη και την ευημερία της τοπικής μας κοινωνίας. Ο πολιτισμός δεν είναι απλώς ένα μέρος της ταυτότητάς μας, αλλά η καρδιά που χτυπά συγχρονισμένα με τον ρυθμό της καθημερινής μας ζωής, δίνοντας έμπνευση και εμπλουτίζοντας κάθε πτυχή της ύπαρξής μας. 

Πέστε μας τι σας ώθησε να ασχοληθείτε με τα κοινά και να διεκδικήσετε μια θέση στο δημοτικό συμβούλιο και μάλιστα σε αυτή την κρίσιμη εποχή για το Δήμο μας;

Είναι προσωπική ανάγκη να δώσω το δικό μου στίγμα στην ανάπτυξη της πόλης μας, γι’ αυτό έχω θέσει την υποψηφιότητά μου για τη θέση του  Δημοτικού  Σύμβουλου στις επερχόμενες Δημοτικές εκλογές. Οραματίζομαι την Αραδίππου ως μία πόλη σύγχρονη, μοντέρνα, πρακτική και κυρίως φιλόξενη για όλους. Η κρίσιμη εποχήπου αναφέρεις δεν αφορά μόνο στον Δήμο ή τον οποιοδήποτεΔήμο, είναι μία γενικότερη κοινωνική και οικονομική συνθήκη και αφορά όλους τους Πολίτες. Αυτό αποτελεί επίσης μια μοναδική ευκαιρία για προσφορά, για έργο και για μία προσπάθεια καλυτέρευσης της ζωής των Πολιτών του Δήμου.

Ο Δήμος Αραδίππου δέχθηκε και δέχεται λυσσαλέα κριτική, ποια είναι η δική σας θέση;

Ο Δήμος Αραδίππου είναι ένας μεγάλος και σημαντικός Δήμος με τεράστια άλματα ανάπτυξής τα τελευταία χρόνια, σε σχέση τουλάχιστον με το σύνολο των περισσοτέρων Δήμων της Κύπρου. Αυτό από μόνο του αποτελεί αιχμή του δόρατος για λυσσαλέα κριτική όπως χαρακτηριστικά αναφέρεις. Φυσικά τα περιθώρια βελτίωσης είναι τεράστια και εμείς καλούμαστε να βρούμε τις λύσεις.

Πιστεύετε ότι μπορεί ο Δήμος όχι μόνο να αντέξει τα επόμενα χρόνια αλλά και να μπορέσει να ανακουφίσει τους δημότες;

Φυσικά! Υπάρχουν στο πλάνο πολλά προγράμματα που αφορούν στους πολίτες με στόχευση την άμεση και καλύτερη διαβίωση όλων. Είναι πρόκληση να εκμεταλλευτούμε τα εργαλεία αυτά, παρέχοντας στου Δήμο Αραδίππου, τον εκσυγχρονισμό που αξίζει και δικαιούται.

Πιστεύετε ότι υπάρχουν περιθώρια επιχειρηματικής ανάπτυξης στο Δήμο μας;

Με 29.000 εγγεγραμμένους πολίτες, καθώς και τις ευκολίες που παρέχει σήμερα το σύγχρονο επιχειρείν, είμαι απόλυτα πεπεισμένος πως τα περιθώρια επιχειρηματικής ανάπτυξης του Δήμου είναι τεράστια. Αυτό που πρέπει και απαιτείται να γίνει, είναι οι πολίτες να κάνουν τώρα την σωστή επιλογή και να επιλέξουν ανθρώπους οι οποίοι και γνωρίζουν και μπορούν να ωθήσουν αποτελεσματικά το σύγχρονο επιχειρείν στο Δήμο Αραδίπππου.

Εσείς σε ποια θέματα θεωρείτε ότι  μπορείτε  να προσφέρετε τις υπηρεσίες στην τοπική κοινωνία;

Από τη θέση του Δημοτικού Σύμβουλου, θεωρώ ότι μπορώ να προσφέρω σημαντικές υπηρεσίες στην τοπική κοινωνία μας σε πολλά επίπεδα. Μέσα από διάφορα Ευρωπαϊκά προγράμματα, που έχουν δημιουργηθεί για να ενισχύσουν Δήμους σαν τον δικό μας, μπορώ να προωθήσω και να ενθαρρύνω:

  • Την υποστήριξη και ανάπτυξη των μικρών επιχειρήσεων, καθώς και για την προσέλκυση νέων επενδύσεων που θα δημιουργήσουν θέσεις εργασίας.
  • Ανάπτυξη προγραμμάτων για την αναβάθμιση των δημόσιων χώρων, την προσβασιμότητα και την ασφάλεια στην πόλη.
  • Ενίσχυση των πολιτιστικών και εκπαιδευτικών πρωτοβουλιών που ενθαρρύνουν την τοπική ταυτότητα και την κληρονομιά.
  • Προώθηση πρακτικών βιώσιμης ανάπτυξης και προστασίας του περιβάλλοντος για τη διατήρηση των φυσικών πόρων της πόλης.

Η προσφορά μου θα είναι πάντα με γνώμονα το καλό της τοπικής κοινωνίας και την ευημερία της πόλης μας. Είμαι έτοιμος να ακούσω τις ανάγκες των δημοτών και να εργαστώ ακούραστα για την υλοποίηση λύσεων που θα φέρουν θετικές αλλαγές.

Τι σημαίνει για σας αποτυχία;

Αποτυχία για εμένα σημαίνει μία ακόμη εμπειρία που με βοηθά να βελτιωθώ και να ανασυνταχθώ.

Ποιο έχετε σαν motto στη ζωή σας;

Κάθε μέρα είναι μία νέα ευκαιρία…

 

Send this to a friend