Home ΛΑΡΝΑΚΑ Ο Δήμος Αραδίππου και το Ίδρυμα ΑΘΛΕΙΝ παρουσίασαν τη δημιουργία της Πρότυπης Αθλητικής Βιβλιοθήκης «ΑΘΛΕΙΝ»
Ο Δήμος Αραδίππου και το Ίδρυμα ΑΘΛΕΙΝ παρουσίασαν τη δημιουργία της Πρότυπης Αθλητικής Βιβλιοθήκης «ΑΘΛΕΙΝ»

Ο Δήμος Αραδίππου και το Ίδρυμα ΑΘΛΕΙΝ παρουσίασαν τη δημιουργία της Πρότυπης Αθλητικής Βιβλιοθήκης «ΑΘΛΕΙΝ»

 

 

Ο Δήμος Αραδίππου σε συνεργασία με το Ίδρυμα ΑΘΛΕΙΝ παρουσίασαν τη Δευτέρα 3 Ιουνίου στο ξενοδοχείο Radisson Blu στη Λάρνακα, τη δημιουργία της Πρότυπης Αθλητικής Βιβλιοθήκης «ΑΘΛΕΙΝ» που φιλοξενείται στον Δήμο.

Στην έναρξη της εκδήλωσης, η Γενική Γραμματέας των Cyprus Olympians Άντρη Σιάλου, παρέδωσε τις εκδόσεις των Cyprus Olympians στις Ιδρύτριες του Αθλείν, Έφη Ζίκουλη και Μιράντα Ευαγγελίδου, τονίζοντας τη σημασία του βιβλίου και την αξία της καταγραφής του κυπριακού αθλητισμού για τις επόμενες γενιές, ενώ συνεχάρη τον Δήμο και τις ιδρύτριες του Αθλείν για την πρωτοβουλία.

Βασικός ομιλητής ήταν ο πρώην ποδοσφαιριστής και νυν προπονητής από την Ελλάδα, @Αντώνης Νικοπολίδης ο οποίος παρουσίασε και το αυτοβιογραφικό του βιβλίο «Αντώνης Νικοπολίδης, Ο αγώνας της ζωής μου» από τις εκδόσεις MVPublications που έγινε best seller.

 

«Η αθλητική βιβλιοθήκη είναι μία πάρα πολύ σημαντική πρωτοβουλία για ανάπτυξη του θέματος του αθλητισμού. Είναι κάτι το μοναδικό», δήλωσε ο πρωταθλητής Ευρώπης του 2004 και τόνισε: «Δεν είναι μόνο η βιογραφία ενός αθλητή, είναι και πολλά περισσότερα πράγματα από ανθρώπους που έχουν πολλές γνώσεις να μεταδώσουν. Σημασία έχει μέσα από το βιβλίο, όταν το διαβάζει κάποιος, να δει με ποιο τρόπο ένας αθλητής παίρνει τις δύσκολες αποφάσεις για την καριέρα του και να κατανοήσουν τα παιδία πως διαχειρίζεται ένας αθλητής την αποτυχία. Ο αθλητισμός είναι πολιτισμός και έχει ανάγκη από ανθρώπους οι οποίοι ζουν σπουδαία πράγματα να τα μοιράζονται, γιατί η γνώση και η εμπειρία πρέπει να μοιράζονται».

Καλεσμένος για το βιβλίο για τα έργα και τις ημέρες του Ερίκ Καντονά στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τη δεκαετία του ’90 από τις Εκδόσεις Δίχτυ, ήταν και ο δημοσιογράφος και Υπεύθυνος του Μουσείου Ιστορίας της ΑΕΚ, Γιάννης Μπίλιος ο οποίος τόνισε ότι «η προσπάθεια του Αθλείν είναι πάρα πολύ σημαντική για τον αθλητισμό αλλά και για τον πολιτισμό. Το αθλητικό βιβλίο είναι κάτι που “έπασχε” ως τώρα και έχει ανάγκη ενίσχυσης για αυτό κάθε τέτοιου είδους προσπάθειες είναι πολύ σημαντικές και πολύ πρωτοποριακές και βοηθάνε τον αθλητισμό. Αυτά τα βιβλία είναι πιο πολύ διδακτικά παρά αθλητικά».

Ο Αντώνης Κέζος, που έχει γράψει με χρυσά γράμματα την πορεία του ως προπονητής φυσικής κατάστασης στο ποδόσφαιρο και είναι συγγραφέας τριών εκδόσεων, τόνισε στην ομιλία του ότι «μέσα από τα βιβλία μου προσπάθησα να μεταδώσω την εμπειρία μου της γνώσης και του αθλητισμού σε προπονητές και κόσμο ο οποίος ασχολείστε εκτενώς με τον αθλητισμό.»

Ο Δήμαρχος Αραδίππου συνεχάρη την Πρόεδρο του Ιδρύματος, κ. Έφη Ζίκουλη που που είχε την αρχική έμπνευση γι’ αυτή τη βιβλιοθήκη και παραχώρησε την πολύτιμη συλλογή από εκδόσεις, τονίζοντας ότι «το νέο αυτό μας επίτευγμα το οποίο φιλοδοξούμε να αποτελέσει ένα καινοτόμο και μοναδικό σημείο αναφοράς για τον αθλητισμό στην Κύπρο, έχει ως βασικό στόχο όχι μόνο την προαγωγή του αθλητισμού, αλλά και την ανάδειξη της αξίας του βιβλίου σε αυτή την ψηφιακή εποχή που διάγουμε.»

Για την Πρότυπη Αθλητική Βιβλιοθήκη «ΑΘΛΕΙΝ», έχει σχεδιαστεί ένας μοναδικός χώρος για να φιλοξενήσει σχεδόν 2000 διαφορετικές εκδόσεις αθλητικού περιεχομένου, ενώ η τεχνολογία θα δώσει τη δυνατότητα ψηφιακής διασύνδεσης με ψηφιακές αθλητικές βιβλιοθήκες ανά τον κόσμο για τη μελέτη και την έρευνα σπουδαστών, αθλητών και άλλων παραγόντων του αθλητισμού, εντελώς δωρεάν. Η εγκατάσταση βρίσκεται στην καρδιά της Αραδίππου και συγκεκριμένα στην πλατεία Αποστόλου Λουκά.

Το παρόν τους στην παρουσίαση έδωσαν, ο βουλευτής Λάρνακας Πρόδρομος Αλαμπρίτης, ο Αντιδήμαρχος Αραδίππου Χριστόδουλος Πάρτου, ο βετεράνος ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ Γιώργος Σαββίδης, ο Παναγιώτης Κοντίδης και άλλοι.

Send this to a friend