Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Ανησυχητική η κατάσταση στα φράγματα – Στο 42% η πληρότητα (βίντεο)
Ανησυχητική η κατάσταση στα φράγματα – Στο 42% η πληρότητα  (βίντεο)

Ανησυχητική η κατάσταση στα φράγματα – Στο 42% η πληρότητα (βίντεο)

 

 

Ανησυχητική είναι η κατάσταση στα φράγματα.

Το ποσοστό πληρότητας του νερού δημιουργεί φόβους για πιθανές ελλείψεις στο προσεχές μέλλον.

Ενώ η πληρότητα στα φράγματα της Κύπρου στο 100%, είναι στα 291 εκατομμύρια κυβικά μέτρα, αυτή τη στιγμή, βρίσκεται στο 42% και στα 122 εκατομμύρια κυβικά μέτρα.

 

Το Τμήμα Αναπτύξεων Υδάτων απευθύνει έκκληση στους πολίτες για εξοικονόμηση της χρήσης του νερού.

Η ανώτερη εκτελεστικός μηχανικός Γιάννα Οικονομίδου μιλώντας στο ΣΙΓΜΑ ανέφερε «στόχος για φέτος είναι να συγκρατήσουμε την κατανάλωση του νερού στα ελάχιστα δυνατά επίπεδα. Πρέπει να είμαστε φειδωλοί του νερού, τόσο για την ύδρευση όσο και για άρδευση».

Στο πρόβλημα των φραγμάτων προστίθεται και ο καύσωνας των ημερών που όπως φαίνεται θα μας ακολουθεί μέχρι την Παρασκευή, ενώ καθόλη την διάρκεια της ημέρας  βρισκόταν σε ισχύ κίτρινη προειδοποίηση.

Ο Μετεωρολογικός Λειτουργός Ανδρέας Χρυσάνθου σημείωσε ότι «ο θερμός καιρός θα είναι μέχρι και την Παρασκευή.  Οι θερμοκρασίες του εσωτερικού θα είναι εξαιρετικά έως και 10 βαθμούς πιο πάνω από τις κανονικές εποχές».

Στην κάμερα του ΣΙΓΜΑ μίλησε και ο αντιπρόεδρος του συνδέσμου καταστηματαρχών πεζοδρόμων Λευκωσίας, Λάκης Ζωίδης. «Η περιοχή μας λόγω των συνθηκών καύσωνα υφίσταται περισσότερο επηρεασμό. Αντιλαμβάνεστε είναι δύσκολο κάποιος να κυκλοφορήσει κατά την διάρκεια τα ημέρας».

Το κοινό καλείται από τους αρμόδιους φορείς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό.

 

Send this to a friend