Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου το πρόγραμμα «Γίνε Ανιχνευτής Πυρκαγιάς»
Μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου το πρόγραμμα «Γίνε Ανιχνευτής Πυρκαγιάς»

Μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου το πρόγραμμα «Γίνε Ανιχνευτής Πυρκαγιάς»

 

 

Μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου θα διαρκέσει το πρόγραμμα «Γίνε Ανιχνευτής Πυρκαγιάς» που συνδιοργανώνεται από το Δίκτυο SupportCY της Τράπεζας Κύπρου και την Πυροσβεστική Υπηρεσία Κύπρου. Το πρόγραμμα παρουσιάστηκε σε διάσκεψη Τύπου στα Κεντρικά Γραφεία της Τράπεζας Κύπρου, στην παρουσία του Υπουργού Δικαιοσύνης & Δημοσίας Τάξεως, Μάριου Χαρτσιώτη.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του SupportCY, το πρόγραμμα περιλαμβάνει ενημέρωση του κοινού και οργανωμένων συνόλων, μέσα από στοχευμένες δράσεις, με ενημερωτικό υλικό στα ΜΜΕ και στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, με στόχο την ευαισθητοποίηση για άμεση και καθοριστική αντίδραση των πολιτών σε περίπτωση που εντοπίσουν καπνό ή φωτιά, με την άμεση ενημέρωση των αρμόδιων κρατικών υπηρεσιών στο 112 ή το 1407.

Το πρόγραμμα θα διαρκέσει από την 1η Ιουνίου μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2024 και αποτελεί μετεξέλιξη της εκστρατείας «Για να μην ξανασυμβεί», που είχε υλοποιηθεί τα δύο προηγούμενα καλοκαίρια.

 

Επιπρόσθετα, το Σώμα Εθελοντών του SupportCY παρουσίασε το πρόγραμμα των δράσεών του για την πρόληψη των πυρκαγιών καθώς και της υποστήριξης προς την Πυροσβεστική Υπηρεσία Κύπρου σε περιπτώσεις πυρκαγιών.

Εξειδικευμένοι εθελοντές/τριες, πιστοποιημένοι από την Πυροσβεστική Υπηρεσία και το Τμήμα Δασών, έχοντας στη διάθεσή τους υψηλού επιπέδου εξοπλισμό και πυροσβεστικά οχήματα, θα ανταποκρίνονται στην αντιμετώπιση και κατάσβεση πυρκαγιών προς υποστήριξη των αρμόδιων κρατικών υπηρεσιών.

Πεζοπόρα και μηχανοκίνητα περίπολα κάτω από το συντονισμό των αρμόδιων κρατικών υπηρεσιών, θα περιπολούν για άμεσο εντοπισμό πυρκαγιάς σε περιοχές και ημέρες υψηλού κινδύνου.

Η Μονάδα Μη Επανδρωμένων Πτητικών Μέσων του Σώματος Εθελοντών θα συνδράμει στις περιπολίες σε παγκύπρια κλίμακα.

Το σύστημα ΥΠΕΡΙΩΝ θα λειτουργεί για σκοπούς συντονισμού και αποτελεσματικής ανταπόκρισης.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα «Γίνε Ανιχνευτής Πυρκαγιάς» και τις δράσεις θα δημοσιεύονται σε τακτά χρονικά διαστήματα στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης του SupportCY της Τράπεζας Κύπρου, καταλήγει η ανακοίνωση.

Send this to a friend