Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΕΚΛΟΓΕΣ 2024 Γιώργος Μιχαήλ: Στις εκλογές αυτές, στηρίζουμε την πόλη μας και το μέλλον των παιδιών μας!
Γιώργος Μιχαήλ: Στις εκλογές αυτές, στηρίζουμε την πόλη μας και το μέλλον των παιδιών μας!

Γιώργος Μιχαήλ: Στις εκλογές αυτές, στηρίζουμε την πόλη μας και το μέλλον των παιδιών μας!

 

 

Συνέντευξη στον Αντρέα Πολυκάρπου 

Συνέντευξη παραχώρησε στο Larnakaonline ο Γιώργος Μιχαήλ, Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Λάρνακας με την ΕΔΕΚ, ο οποίος και μας μίλησε για τους στόχους του, τους λόγους που τον έκαναν να ασχοληθεί με τα κοινά, για όσα ο ίδιος θεωρεί σημαντικά, για την Λάρνακα αλλά και για το όραμα του.

1/ Μιλήστε μας για εσάς και την πορεία σας…

 

Γεννήθηκα το 1986 στη Λάρνακα και είμαι ιδιωτικός υπάλληλος και προπονητής σε ομάδεςπρώτης και δεύτερης κατηγορίας. Από μικρός θυμάμαι να ασχολούμαι με τα κοινά και να ακολουθώ τον πατέρα μου και τον παππού μου σε διάφορες κομματικές διαλέξεις και εκδηλώσεις. Για έμενα ήταν και παραμένει τρόπος ζωής αλλά και τρόπος σκέψης η ενασχόληση μου με τα κοινά.

2/ Κατέρχεστε υποψήφιος για τη θέση του Δημοτικού Συμβούλου στην Λάρνακα. Τι σας ώθησε να ασχοληθείτε με την πολιτική και γιατί επιλέξατε το συγκεκριμένο κόμμα;

Αυτό που με ώθησε να ασχοληθώ με την πολιτική είναι πως ζώντας τόσα χρόνια στη Λάρνακα γνωρίζω πλέον αρκετά καλάτην πόλη μου, πιστεύω ότι μπορώ να βοηθήσω να την κάνουμε καλύτερη.Πάντα πίστευα ότι ως πολίτης που ζει σε αυτήν την πόλη και θέλω και τα παιδιά μου να συνεχίσουν να ζουν σε αυτήν την πόλη, είναι υποχρέωση μου να διεκδικώ και παλεύω κάτι καλύτερο για την πόλη μου. Όποιος επιλέξει να ασχοληθεί με  την τοπική αυτοδιοίκηση έρχεται καθημερινά με τα πραγματικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες.Ως νέοι άνθρωποι οφείλουμε να είμαστε μέρος της λύσης, μέρος της προσπάθειας για εξέλιξη και όχι απλοί παρατηρητές.Η επιλογή μου να θέσω υποψηφιότητα με το κόμμα της ΕΔΕΚ είναι μία συνειδητή επιλογή με σκοπό να φροντίσουμε το μέλλον. Η ΕΔΕΚ για μένα είναι ένα μεγάλο κομμάτι στη ζωή μου, αφού από τα παιδικά μου χρόνια, μαζί με τον παππού μου, τον γνωστό στην Λάρνακα ΄΄Μιχάλη “σκαρπάρη” ακολουθούσαμε την ΕΔΕΚ  σε όλα τα πολιτικά βήματα που έκανε. Μέσα από αυτή την διαδρομή, μου δόθηκε η ευκαιρία να διακρίνω την ικανότητα και την αξιοπιστία των ανθρώπωνμε τους οποίους έχω επιλέξει να συστρατευτώ, για την επίτευξη των στόχων που έχει ανάγκη ο τόπος μας.

3/ Τι θεωρείτε ότι πρέπει να αλλάξει στην Λάρνακα;

Η Λάρνακα δεν είναι πια όπως παλιά, τα τελευταία χρόνια έχει αλλάξεικαι προχωρά προς το καλύτερο. Έχει γίνει πλέον μία σύγχρονη ευρωπαϊκή πόλη. Όμως το κυριότερο πρόβλημα της είναι και είναι και αυτό που δεν την αφήνει να αναπτυχθεί, πως ο τουρισμός δεν επιλέγει την πόλη μας για τις διακοπές του και αυτό οφείλετε καθαρά στην έλλειψη των απαραίτητων υποδομών. Επίσης η καθυστέρηση του έργουγια την ενιαία ανάπτυξη του λιμανιού και της μαρίνας της Λάρνακας είναι κάτι που θα πρέπει να αλλάξει άμεσα. Οι διαδικασίες υλοποίησης του έργου, 19 χρόνια µετά, όχι µόνο δεν έχουν ακόµα ολοκληρωθεί, αλλά οδηγούνται σε ναυάγιο για τρίτη φορά µέσα σε δύο σχεδόν δεκαετίες, με αποτέλεσμα 90 περίπου άτομα να χάσουν την δουλειά τους, 90 οικογένειές να μείνουν στον δρόμο. Τώρα θα πρέπει να γίνουν νέες μελέτες βιωσιμότητας και στη συνέχεια νέα ανάθεση του έργου, κάτι που θα πάρει χρόνια.

4/ Ποια πιστεύετε ότι είναι τα πιο σημαντικά προβλήματα του τόπου μας;

Ο τόπος μας δυστυχώς αντιμετωπίζει αρκετά προβλήματα. Για μένα όμως το σημαντικότερο προβλήματα  της Κύπρου μας είναι το εθνικό μας ζήτημα που ταλαιπωρεί την πατρίδα μας εδώ και 50 χρόνιαπου έμελλε να σφραγίσει για πάντα το μέλλον του νησιού.Θέλουμε ειρήνη, βασισμένη στη δικαιοσύνη.Το Κυπριακό είναι θέμα εισβολής, κατοχής, εποικισμού, παραβίασης των αρχών του Διεθνούς Δικαίου. Άλλο σημαντικό πρόβλημα σίγουρα είναι η ανεργία που αγγίζει περίπου το 6% του πληθυσμού μας και το μεγαλύτερο ποσοστό είναι νέοι.  Με αυτόν τον τρόπο οι νέοι αδυνατούν να επιτύχουν την οικονομική αυτονομία που θα τους επιτρέψει να εκπληρώσουν τους στόχους τους, τις φιλοδοξίες τους και να βιώσουν τη ζωή τους, όπως πραγματικά το επιθυμούν.Το μεταναστευτικό βρέθηκε στη λίστα με τα μεγαλύτερα ζητήματα που κλήθηκε, ανεπιτυχώς, να αντιμετωπίσει η Κύπρος. Αυτή τη στιγμή το 7% το πληθυσμού της Κύπρου είναι μετανάστες. Πρέπει να αντιληφθούμε ότι τα πράγματα πλέον κινούνται σε επικίνδυνα μονοπάτια και χρειάζεται να δράσουμε άμεσα και ουσιαστικά, εντούτοις, δεν δικαιολογεί σε καμία των περιπτώσεωνεκδήλωση ρατσιστικών επιθέσεων.

5/ Τέλος, μιλήστε μας για το πολιτικό σας πρόγραμμα.

Θέτω ως προσωπικό στόχο μου να δουλέψω σκληρά για το καλό της πόλης μου με γνώμονα πάντα τις ανάγκες και τα συμφέροντα των συνδημοτών μου. Όλοι οι προβληματισμοί τους να εισακουστούν και να γίνουν πράξεις. ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΜΕ ΛΟΓΟ, για την Λάρνακα, τον τόπο μας.ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ. Η ποιότητα ζωής αλλά και η ανάπτυξη της πόλη μας ώστε να επιλέγετε από τους τουρίστες ως προορισμός διακοπών είναι από τις πρωταρχικές μου προτεραιότητες. Τα παιδιά μας αξίζουν να ζουν σε μια πόλη που τους αντιπροσωπεύει και τους κάνει να ονειρεύονται το μέλλον.Με αισιοδοξία, με αγωνιστική ενότητα, με συστράτευση δυνάμεων,μπορούμε και θα ανοίξουμε ένα καινούργιο δρόμο προοπτικής και ελπίδας για το μέλλοντης πόλης μας.  Άμεσα θα πρέπει να λυθεί το πρόβλημα της καθυστέρησης του έργου για την ενιαία ανάπτυξη του λιμανιού και της μαρίνας της Λάρνακας, που είναι ένας από τους λόγους που η πόλη μας υστερεί από τις άλλες πόλης.

Με γνώμονα πάντα τον συνάνθρωπο μου, πορεύομαι για ένα καλύτερο αύριο για την πόλη και τους συνδημότες μου. Η παιδεία και ο πολιτισμός μας είναι η πιο μεγάλη κληρονομιά μας και θα πρέπει να πολεμήσουμε όλοι μαζί για αυτήν.

Στις εκλογές αυτές, στηρίζουμε την πόλη μας και το μέλλον των παιδιών μας!

Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω θερμά για την φιλοξενία στο Larnakaonline.

Send this to a friend