Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Επιχείρησαν να περάσουν με drone κινητά τηλέφωνα στις Κεντρικές Φυλακές (βίντεο)
Επιχείρησαν να περάσουν με drone κινητά τηλέφωνα στις Κεντρικές Φυλακές (βίντεο)

Επιχείρησαν να περάσουν με drone κινητά τηλέφωνα στις Κεντρικές Φυλακές (βίντεο)

 

 

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις τους τελευταίους μήνες στις Φυλακές. Χθες βράδυ άγνωστοι επιχείρησαν και φαίνεται δεν είναι η πρώτη φορά να περάσουν εντός των Κεντρικών Φυλακών πακέτο, το οποίο περιείχε -όπως διαπιστώθηκε στη συνέχεια- κινητά τηλέφωνα.

Το Drone παρακολουθείτο διακριτικά από την αστυνομία και όταν διαπιστώθηκε ότι έριξε πακέτο σε συγκεκριμένο σημείο εντός των Φυλακών, τότε δόθηκε σήμα και παραλήφθηκε από τις Αρχές.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Σίγμα, στο πακέτο ανευρέθηκαν δύο κινητά τηλέφωνα smart και οι φορτιστές τους. Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτού του είδους τα τηλέφωνα πωλούνται σχεδόν σε τριπλάσιες τιμές στις Φυλακές. Η αξία έκαστου ανέρχεται μέχρι και τις 3000 ευρώ.

 

Προφανώς τα κινητά προορίζονταν για πρόσωπα με δυνατό οικονομικό υπόβαθρο. Δεν είναι η πρώτη φορά ειδικά το τελευταίο διάστημα, που εντοπίζονται κινητά τηλέφωνα. Υπήρξαν αρκετά εγχειρήματα, τα οποία αποτρέπονται ύστερα από οδηγίες του υπουργού Δικαιοσύνης για αυστηροποίηση των μέτρων. Εξυπακούεται δε ότι αυτό δεν θα ήταν κατορθωτό αν δεν υπήρχε η αγαστή συνεργασία με τη Διεύθυνση των Φυλακών.

Σημειώνεται πως οι περιπολίες είναι αυξημένες. Παρακολουθούνται στενά όλα τα σημεία εντός των Φυλακών, αλλά και στον χώρο στάθμευσης και όχι μόνο. Συν τω χρόνω έχουν αυξηθεί και οι αιφνιδιαστικές επισκέψεις κλιμακίων της Αστυνομίας και της ΥΚΑΝ.

Υπενθυμίζεται ότι δεν είναι η πρώτη φορά που επιχειρήθηκε να περάσουν κινητά και ναρκωτικά με Drone στις Φυλακές. Την περασμένη βδομάδα εντοπίστηκε πανάκριβο κινητό και κόλλες εμποτισμένες με ναρκωτικές ουσίες σε κελί, ενώ δεν είναι μακριά η 17η Μαίου όταν ακόμα και με μπάλες ποδοσφαίρου σουτάροντάς τες από τον χώρο στάθμευσης επιχειρήθηκε να εισαχθούν κινητά και ναρκωτικά.

Επομένως τα μέτρα άρχισαν να αποδίδουν, ενώ έρχονται και άλλα πρωτοποριακά με την έγκριση του Χαρτσιώτη, τα οποία δύσκολα παρακάμπτονται.

Δείτε το βίντεο:

Send this to a friend