Home ΛΑΡΝΑΚΑ Εντοπίστηκε καρχαρίας ανοιχτά της Λάρνακας – Δείτε το εντυπωσιακό βίντεο
Εντοπίστηκε καρχαρίας ανοιχτά της Λάρνακας – Δείτε το εντυπωσιακό βίντεο

Εντοπίστηκε καρχαρίας ανοιχτά της Λάρνακας – Δείτε το εντυπωσιακό βίντεο

 

 

Εντοπίστηκε ρυγχοκαρχαρίας ανοιχτά της Λάρνακας το Σάββατο (1/1).

Την σπάνια καταγραφή έκανε ο Μάριος Γεωργίου, ο οποίος ανάρτησε φωτογραφίες και βίντεο από το «συναπάντημα», του με τον καρχαρία.

Οι ρυγχοκαρχαρίες απαντώνται σε υπεράκτιες εύκρατες και τροπικές θάλασσες σε όλο τον κόσμο. Πρόκειται για πελαγικά είδη που μπορούν να βρεθούν από την επιφάνεια μέχρι σε βάθος 150 m, συνήθως μακριά από την ακτή αν και κατά καιρούς πιο κοντά στην ακτή, γύρω νησιά. Είναι ένας από τους μόλις τέσσερις γνωστούς ενδόθερμους καρχαρίες, σπάνια βρίσκεται σε ύδατα ψυχρότερα από 16 ° C.

 

Οι ρυγχοκαρχαρίες τρέφονται κυρίως με κεφαλόποδα, οστεώδη ψάρια όπως κολιοί, τόννοι, παλαμίδες και ξιφίες, αλλά μπορεί να φάνε και άλλους καρχαρίες, φώκιες, θαλάσσιες χελώνες και θαλασσοπούλια. Κυνηγούν κολυμπώντας κατακόρυφα προς τα πάνω και σκίζουν κομμάτια από τα πλευρά και τα πτερύγια των θηραμάτων τους.

Οι ρυγχοκαρχαρίες κολυμπούν κάτω από το θήραμά τους, ώστε να μπορούν να δουν τι είναι πάνω και έχουν μεγάλη πιθανότητα να επιτεθούν στη λεία τους προτού αυτή το αντιληφθεί. Το δάγκωμα στο μίσχο της ουράς μπορεί να ακινητοποιήσει το θήραμα.

Σημειώνεται ότι το προηγούμενο διάστημα εντοπίστηκαν ξανά στη Λάρνακα, δύο καρχαρίες.

Πηγή: Sigmalive

 

 

Send this to a friend