Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ Λάρνακα: Ένοχος για πρόκληση θανατηφόρου δυστυχήματος αστυφύλακας της ΥΚΑΝ
Λάρνακα: Ένοχος για πρόκληση θανατηφόρου δυστυχήματος αστυφύλακας της ΥΚΑΝ

Λάρνακα: Ένοχος για πρόκληση θανατηφόρου δυστυχήματος αστυφύλακας της ΥΚΑΝ

 

 

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Ένοχο έκρινε το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας 39χρονο αστυνομικό που υπηρετούσε στην ΥΚΑΝ για πρόκληση θανατηφόρου δυστυχήματος που συνέβη πριν από δύο χρόνια στην επαρχία Λάρνακας. Το δυστύχημα έγινε στις 16 Ιανουαρίου 2022, στο δρόμο Αγίας Άννας – Ψευδά, με θύμα τον 70χρονο, τότε, Alain Merhege, από τη Γαλλία, μόνιμο κάτοικο Κύπρου.

Την συγκεκριμένη μέρα ο κατηγορούμενος, ο οποίος κατά τον επίδικο χρόνο ήταν 37 χρόνων, συμμετείχε σ’ επιχείρηση της ΥΚΑΝ και οδηγούσε αυτοκίνητο της υπηρεσίας, όταν σε κάποιο σημείο του δρόμου παρέσυρε τον άτυχο 70χρονο, την ώρα που αυτός επιχειρούσε πεζός να διασταυρώσει το δρόμο. Ακολουθούσε άλλο αυτοκίνητο της ΥΚΑΝ. Προηγουμένως είχαν διασταυρώσει τον δρόμο η σύζυγος και η θυγατέρα του θύματος, όταν λίγα δευτερόλεπτα μετά άκουσαν, σύμφωνα με τα όσα κατέθεσαν στο δικαστήριο, ένα δυνατό θόρυβο και όταν γύρισαν πίσω αντίκρισαν τον Merhege να κείτεται στην άσφαλτο.

 

Η σύζυγος και η θυγατέρα του Merhege κατέθεσαν, επίσης, ότι το αυτοκίνητο της ΥΚΑΝ κινείτο με μεγάλη ταχύτητα. Τη μοιραία μέρα η οικογένεια είχε πάρει τον σκύλο της για βόλτα στην περιοχή της Αγίας Άννας. Το θύμα μεταφέρθηκε βαριά τραυματισμένο σε νοσοκομείο, όπου υπέκυψε στο μοιραίο αρκετές μέρες αργότερα. Ο αστυνομικός της ΥΚΑΝ κρίθηκε ένοχος, μετά από ακροαματική διαδικασία, στην κατηγορία της πρόκλησης θανάτου λόγω απερίσκεπτης, επικίνδυνης ή αλόγιστης πράξης. Η κατηγορία αυτή επισύρει, σύμφωνα με τον νόμο, ποινή φυλάκισης μέχρι τέσσερα χρόνια.

Βασικοί μάρτυρες κατηγορίες κατέθεσαν στη δίκη η σύζυγος και η θυγατέρα του, οι οποίες κρίθηκαν αξιόπιστες από το δικαστήριο. Αντίθετα, η μαρτυρία του κατηγορουμένου κρίθηκε πλήρως αναξιόπιστη. Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι αστυνομικοί – μάρτυρες που κατέθεσαν στη δίκη, είχαν εισηγηθεί την δίωξη του κατηγορουμένου μόνο για απλή αμελή οδήγηση, εισήγηση που τελικά απορρίφθηκε… Παρούσα στην αίθουσα του δικαστηρίου κατά την απαγγελία της καταδικαστικής απόφασης σε βάρος του αστυφύλακα ήταν και η σύζυγος του αποθανόντος.

Την υπόθεση για την κατηγορούσα αρχή χειρίστηκε ο Θανάσης Παπανικολάου. Η υπόθεση ορίστηκεστις 13 Ιουνίου, προκειμένου να αγορεύσει ο συνήγορος υπεράσπισης για σκοπούς μετριασμού της ποινής.

Send this to a friend