Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΥΠΑΝ: Τα παιδιά μπορούν να πρωταγωνιστήσουν στη μάχη για αειφόρο μέλλον
ΥΠΑΝ: Τα παιδιά μπορούν να πρωταγωνιστήσουν στη μάχη για αειφόρο μέλλον

ΥΠΑΝ: Τα παιδιά μπορούν να πρωταγωνιστήσουν στη μάχη για αειφόρο μέλλον

 

 

Στην «Ημέρα Δράσης για το περιβάλλον», που πραγματοποιήθηκε στο ΚΑ’ Δημοτικό Σχολείο Λεμεσού, συμμετείχε το πρωί η Υπουργός Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, Αθηνά Μιχαηλίδου, η οποία ανέφερε πως οι νέοι και οι νέες μας μπορούν να πρωταγωνιστήσουν στη μάχη για ένα αειφόρο μέλλον.

Σε χαιρετισμό της κατά την εναρκτήρια τελετή της εκδήλωσης, που έγινε σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Γονέων του σχολείου, τη Σχολική Εφορεία και το Δήμο Μέσα Γειτονιάς, η Υπουργός συνεχάρη τους διοργανωτές για την πρωτοβουλία, «η οποία μας προσφέρει την ευκαιρία να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να φροντίσουμε το περιβάλλον μας, ενθαρρύνοντας την αειφορία και τη διατήρηση της φύσης για τις μελλοντικές γενιές».

«Αυτόν άλλωστε τον στόχο υπηρετεί και η Αειφόρος Περιβαλλοντική Εκπαιδευτική Πολιτική που υιοθετούμε ως Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, στο πλαίσιο της ευρύτερης προσπάθειας που καταβάλλουμε για ένα σύγχρονο, δημοκρατικό και συμπεριληπτικό σχολείο», συμπλήρωσε.

 

Ανέφερε, επίσης, ότι οι  δράσεις που εντάσσονται στην εν λόγω πολιτική, δεν επιδιώκουν μόνο την προστασία του περιβάλλοντος, αλλά και τη δημιουργία οικολογικής συνείδησης ανάμεσα στη νέα γενιά, με γνώση των δικαιωμάτων αλλά και των υποχρεώσεών της. «Μέσα από την εκπαίδευση για το περιβάλλον και την αειφόρο ανάπτυξη, τα παιδιά μας μαθαίνουν όχι μόνο να σέβονται το περιβάλλον, αλλά και να αναλαμβάνουν δράση για την προστασία και διατήρησή του, ως ενεργοί πολίτες της πατρίδας μας και του πλανήτη μας», πρόσθεσε.

Υπογράμμισε δε ότι η σημερινή πρωτοβουλία, με την εκστρατεία βελτίωσης και φροντίδας του περιβάλλοντος του σχολείου και των γειτονικών με αυτό πάρκων, «μας υποδεικνύει τον τρόπο με τον οποίο τα παιδιά, οι νέοι και οι νέες μας, μπορούν να πρωταγωνιστήσουν στη μάχη για ένα αειφόρο μέλλον».

Επιπρόσθετα, συνέχισε, τέτοιες πρωτοβουλίες, αποτελούν έμπρακτη απόδειξη ότι οι πολιτικές του Υπουργείου για το περιβάλλον και την αειφόρο ανάπτυξη, που υλοποιούνται μέσω της Μονάδας Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφόρο Ανάπτυξη, έχουν την επιδιωκόμενη θετική επίδραση στους μαθητές και τις μαθήτριες, επηρεάζοντας με ανάλογο θετικό τρόπο την τοπική κοινότητα αλλά και την ευρύτερη κοινωνία.

«Ας επικεντρωθούμε λοιπόν σε αυτή την ημέρα και ας την αξιοποιήσουμε ως ευκαιρία για περαιτέρω ευαισθητοποίηση όλων μας στα θέματα του περιβάλλοντος και της αειφορίας και για επέκταση των δράσεων μας σε αυτούς τους πολύ σημαντικούς τομείς», κατέληξε στο χαιρετισμό της η Αθηνά Μιχαηλίδη, η οποία συμμετείχε σε δεντροφύτευση και παρακολούθησε δραστηριότητες παιδιών, γονιών και δασκάλων.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Send this to a friend