Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ Πραγματοποιήθηκε στη Λάρνακα η παρουσιάση για το Πρώτο Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Τέχνης και Πολιτισμού Αναπηρίας DIS στην Κύπρο
Πραγματοποιήθηκε στη Λάρνακα η παρουσιάση για το Πρώτο Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Τέχνης και Πολιτισμού Αναπηρίας DIS στην Κύπρο

Πραγματοποιήθηκε στη Λάρνακα η παρουσιάση για το Πρώτο Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Τέχνης και Πολιτισμού Αναπηρίας DIS στην Κύπρο

 

 

Πραγματοποιήθηκε στο κεντρικά γραφεία του Δήμου Λάρνακας  η παρουσίαση του Πρώτου Ευρωπαϊκού Φεστιβάλ Τέχνης και Πολιτισμού Αναπηρίας DIS, που θα διεξαχθεί από την 1η έως τις 5 Νοεμβρίου 2024 στη Λάρνακα.

Το Φεστιβάλ αυτό συνδιοργανώνουν η Οργάνωση Πολιτισμού «Νεόφυτος» και η EASPD (Ευρωπαϊκή Οργάνωση Παροχής Υπηρεσιών σε Ανθρώπους με Αναπηρία).

 

 

Στην παρουσίαση παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Λάρνακας, Ανδρέας Βύρας, Λειτουργοί του Δήμου Λαρνακας, του Οργανισμού Λάρνακα 2030, Μέλη της Οργάνωσης Πολιτισμού «Νεόφυτος» και η EASPD καθώς και άλλοι ενδιαφερόμενοι.

 

Στόχος του Φεστιβάλ είναι να δημιουργήσει έναν χώρο συνάντησης και ανταλλαγής ιδεών, προάγοντας τη συμπερίληψη των ανθρώπων με αναπηρία και αναγνωρίζοντας την αξία της διαφορετικότητας.

Το Φεστιβάλ αντλεί το όνομά του από την ετήσια εικαστική έκθεση DIS, που διοργανώνει η «Νεόφυτος» από την ίδρυσή της. Φέτος, η έκθεση αποκτά πανευρωπαϊκό χαρακτήρα, συνοδευόμενη από πληθώρα εργαστηρίων, θεατρικών παραστάσεων και άλλων εκδηλώσεων σχετικών με την αναπηρία.

Η υποστήριξη του Δήμου Λάρνακας, του Οργανισμού Λάρνακα 2030, καθώς και του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, υπογραμμίζει τη συλλογική μας δέσμευση στην προώθηση της συμπερίληψης και της πολιτιστικής πολυμορφίας.

Το Φεστιβάλ Αναπηρίας DIS ενδέχεται να  έχει σημαντική επίδραση στο πολιτιστικό τοπίο της Κύπρου, αναδεικνύοντας και προωθώντας την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά της χώρας μας. Παράλληλα, ενισχύει την τοπική πολιτιστική κοινότητα και προβάλλει την Κύπρο ως έναν ζωντανό πολιτιστικό προορισμό. Η πλατφόρμα αυτή θα προωθήσει την ανταλλαγή πολιτιστικών εμπειριών και θα ενθαρρύνει τον πολιτιστικό διάλογο και τη συνεργασία μεταξύ διαφορετικών πολιτισμών και κοινοτήτων.

Το Φεστιβάλ Τέχνης και Πολιτισμού Αναπηρίας DIS διακρίνεται για την πανευρωπαϊκή και πολυφωνική του προσέγγιση, όπου εκπροσωπούνται όλες οι αναπηρίες. Όλες οι οργανώσεις που έχουν σχέση με την αναπηρία καλούνται να συμμετέχουν, να συνεργαστούν και να αναπτύξουν σχέσεις αμοιβαίας κατανόησης και εκτίμησης. Όραμά μας είναι ένα φεστιβάλ όπου η διαφορετικότητα προσθέτει στον συλλογικό βίο.

Συνοψίζοντας, το Φεστιβάλ Τέχνης και Πολιτισμού Αναπηρίας DIS αναμένεται να έχει μακροχρόνια επίδραση στην πολιτιστική κοινότητα της Κύπρου. Προάγοντας την κοινωνική ένταξη και τον πολιτιστικό διάλογο, δημιουργούμε ένα περιβάλλον που ενισχύει την πολυμορφία και την αμοιβαία κατανόηση.

Σύνθημα του φεστιβάλ: Μαζί είμαστε καλύτεροι!

Send this to a friend