Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ Τελετή Βράβευσης Προγράμματος «Οικολογικά σχολεία» 2024
Τελετή Βράβευσης Προγράμματος «Οικολογικά σχολεία» 2024

Τελετή Βράβευσης Προγράμματος «Οικολογικά σχολεία» 2024

 

 

Η Ελληνική Τράπεζα είναι στρατηγικός συνεργάτης του θεσμού των «Οικολογικών Σχολείων», για περισσότερα από 25 χρόνια.

Η Τελετή Απονομής της Πράσινης Σημαίας στα Σχολεία, που συμπλήρωσαν με επιτυχία τρία συνεχόμενα χρόνια στο Πρόγραμμα «Οικολογικά Σχολεία», πραγματοποιήθηκε στο Κτήριο Διοίκησης της Ελληνικής Τράπεζας.

Το Πρόγραμμα «Οικολογικά Σχολεία» διοργανώνεται από τον Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό CYMEPA,  με τη συνεργασία του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΠΑΝ) και με στρατηγικό συνεργάτη την Ελληνική Τράπεζα από το 1998.

 

Φέτος, βραβεύτηκαν με την Πράσινη Σημαία του Προγράμματος «Οικολογικά Σχολεία» 56 Σχολεία, από το σύνολο των 255 σχολείων που συμμετέχουν από όλες τις βαθμίδες, ενώ η εκδήλωση τέθηκε υπό την αιγίδα της Επιτρόπου Περιβάλλοντος κας Αντωνίας Θεοδοσίου.

Τους συμμετέχοντες καλωσόρισε εκ μέρους της CYMEPA ο Δρ Μιχάλης Ιερείδης, εκ μέρους της Ελληνικής Τράπεζας o κος Αντρέας Παπαδόπουλος Επικεφαλής Μονάδας Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων, και εκ μέρους του ΥΠΠΑΝ η Επιθεωρήτρια Μέσης Εκπαίδευσης Δρ Παναγιώτα Μυλωνά.

Επίσης, την εκδήλωση χαιρέτισε η Επίτροπος Περιβάλλοντος κα Αντωνία Θεοδοσίου, η οποία συνεχάρη εκπαιδευτικούς και μαθητές για το έργο τους και υπογράμμισε την ανάγκη να δημιουργηθούν πρότυπα για κλιματικά ουδέτερες κοινότητες.

Όπως είπε, το πρόγραμμα των οικολογικών σχολείων είναι ένα πολύτιμο εργαλείο για την ευαισθητοποίηση των μαθητών σε παιδαγωγικό και πρακτικό επίπεδο ώστε να κατανοήσουν με απτά αποτελέσματα το αντίκτυπο των πράξεων τους στο περιβάλλον, να αποκτήσουν κριτική σκέψη, υπευθυνότητα και περιβαλλοντική συνείδηση. «Τα παιδιά μπορούν να αποτελέσουν την αλλαγή που έχει ανάγκη η κοινωνία μας», είπε χαρακτηριστικά.

Οι παρευρισκόμενοι είχαν επίσης τη χαρά να ακούσουν τραγουδάκια από μαθητές του νηπιαγωγείου Λολιτάκια.  Όλοι εξέφρασαν τη θερμή τους στήριξη στο Πρόγραμμα, συγχαίροντας τους συντελεστές.

Στόχος του διεθνούς προγράμματος «Οικολογικά Σχολεία» είναι η ευαισθητοποίηση, η εκπαίδευση και η αλλαγή νοοτροπίας των μαθητών/τριών σε θέματα που αφορούν την αειφορία. Μέσα από συμμετοχικές διαδικασίες στη λήψη αποφάσεων, στον σχεδιασμό και στην εφαρμογή των δράσεων, τα σχολεία γίνονται κοινότητες αειφορικής συμβίωσης σε παιδαγωγικό, αλλά και πρακτικό επίπεδο.

Η Ελληνική Τράπεζα στηρίζει έμπρακτα τον θεσμό των «Οικολογικών Σχολείων» για περισσότερα από 25 χρόνια, επιδιώκοντας να καταστήσει την οικολογική συνείδηση μέρος της παιδείας μας.

Στόχος της Ελληνικής Τράπεζας είναι να ηγηθεί της μετάβασης στην Πράσινη Οικονομία πιστεύοντας ότι μια πράσινη επένδυση είναι μια πραγματική επένδυση για το μέλλον μας.

Η Ελληνική Τράπεζα στέκεται στο πλευρό της κοινωνίας με ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα ESG, που επικεντρώνεται στην ενίσχυση της περιβαλλοντικής μας κουλτούρας και στη μείωση των περιβαλλοντικών μας επιπτώσεων. Προτεραιότητα είναι η επένδυση σε βιώσιμες πρακτικές και η υποστήριξη πρωτοβουλιών και επιχειρήσεων που μειώνουν το περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

Send this to a friend