Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Σαλπάρει για πρώτη φορά φέτος το Daleela, εξαντλούνται οι κρατήσεις
Σαλπάρει για πρώτη φορά φέτος το Daleela, εξαντλούνται οι κρατήσεις

Σαλπάρει για πρώτη φορά φέτος το Daleela, εξαντλούνται οι κρατήσεις

Στη μία σήμερα το μεσημέρι σαλπάρει το Daleela από το λιμάνι Λεμεσού με προορισμό τον Πειραιά, εγκαινιάζοντας έτσι την φετινή περίοδο της ακτοπλοϊκής σύνδεσης Κύπρου – Ελλάδας.

Μιλώντας στο Alphanews.Live, ο κ. Χαράλαμπος Μανώλη, εκ των διευθυντών της διαχειρίστριας εταιρείας Scandro Holding Ltd, εμφανίστηκε αισθητά αισιόδοξος για την φετινή περίοδο αφού οι κρατήσεις μέχρι και την περασμένη Δευτέρα – 48 ώρες πριν από την έναρξη των δρομολογίων – έφθασαν τις 8.500, έναντι των 8.100 κρατήσεων που υπήρχαν την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Συγκεκριμένα από τις 8.500 κρατήσεις οι 6.600 αναφέρονται σε επιβάτες (έναντι 6.500 επιβάτες την αντίστοιχη περσινή περίοδο), οι 1.750 σε οχήματα (έναντι 1.500) και 150 σε κατοικίδια ζώα (έναντι 100).

Η μεγαλύτερη ζήτηση για φέτος, πρόσθεσε, παρατηρείται κατά τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο, με τις περισσότερες κρατήσεις να γίνονται από οικογένειες. Όπως είπε, ήδη έχουν εξαντληθεί οι θέσεις για τα δρομολόγια του Αυγούστου, ενώ περιορισμένος είναι ο αριθμός των θέσεων που έχουν απομείνει για τον Ιούλιο.

Αναφέρθηκε επίσης στις αναβαθμισμένες υπηρεσίες που διαθέτει το πλοίο, κυρίως στον τομέα της ψυχαγωγίας. Πέραν από το καζίνο οι ταξιδιώτες θα έχουν στην διάθεση τους παιχνιδότοπο για τα παιδιά, αλλά και κάποια επιπλέον παιχνίδια, όπως flipper. Επιπλέον, το εστιατόριο του πλοίου θα λειτουργήσει υπό νέα διεύθυνση και κατ’ επέκταση με ανανεωμένο μενού.

Δρομολόγια μόνο από την Λεμεσό
Για την τρίτη περίοδο της θαλάσσιας επιβατικής σύνδεσης Κύπρου – Ελλάδας, έχουν προγραμματιστεί συνολικά 22 δρομολόγια μετ’ επιστροφής, που θα πραγματοποιηθούν από τις 29 Μαΐου μέχρι τις 3 Σεπτεμβρίου. Κατά τους μήνες Μάιο – Ιούνιο θα πραγματοποιηθούν έξι δρομολόγια, τον Ιούλιο επτά και κατά τους μήνες Αύγουστο – Σεπτέμβρη εννέα.

Λαμβάνοντας υπόψη τις εξελίξεις σε σχέση με το λιμάνι Λάρνακας, η εταιρεία αποφάσισε για φέτος όπως όλα τα δρομολόγια γίνουν μόνο από Λεμεσό.

Τα κόμιστρα βρίσκονται περίπου στα ίδια επίπεδα με πέρσι, με μια μικρή αύξηση 50 σεντ στο παιδικό εισιτήριο και γύρω στα 2 ευρώ στα λιμενικά τέλη. Συγκεκριμένα το εισιτήριο από Λεμεσό προς Πειραιά και μετρ’ επιστροφής κυμαίνεται στα €147,86 για καμπίνα 1η κλάσης και για τα παιδιά στα €93,56 συμπεριλαμβανομένου και των λιμενικών τελών.

 

Send this to a friend