Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΕΚΛΟΓΕΣ 2024 Κυριάκος Χριστοδούλου: Είναι κοινώς αποδεκτό ότι η Ξυλοφάγου χρήζει αναβάθμισης σε πολλούς τομείς
Κυριάκος Χριστοδούλου: Είναι κοινώς αποδεκτό ότι η Ξυλοφάγου χρήζει αναβάθμισης σε πολλούς τομείς

Κυριάκος Χριστοδούλου: Είναι κοινώς αποδεκτό ότι η Ξυλοφάγου χρήζει αναβάθμισης σε πολλούς τομείς

 

 

Συνέντευξη στον Αντρέα Πολυκάρπου 

Συνέντευξη παραχώρησε στο Larnakaonline ο Κυριάκος Χριστοδούλου, Υποψήφιος Κοινοτικός Σύμβουλος Ξυλοφάγου με το ΑΚΕΛ και ο οποίος μας μίλησε για τους στόχους του, τους λόγους που τον έκαναν να ασχοληθεί με τα κοινά, για όσα  θεωρεί σημαντικά αλλά και για το πολιτικό του όραμα.

1/ Μιλήστε μας για εσάς και την πορεία σας…

 

Γεννήθηκα στην Ξυλοφάγου το 1988. (36 ετών)

Αποφοίτησα από το Λύκειο Αγίου Γεωργίου με άριστα το 2005 και υπηρέτησα τη στρατιωτική μου θητεία στο πυροβολικό από όπου και απολύθηκα το 2007.

Είμαι απόφοιτος του τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Κύπρου και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στην Νεότερη και Σύγχρονη Ιστορία από το Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Σήμερα εργάζομαι ως Λειτουργός Ασφάλειας και Υγείας σε ιδιωτική εταιρεία με ευθύνη τα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου.

Από νεαρή ηλικία ασχολήθηκα με τα κοινά με την εμπλοκή μου σε διάφορα σύνολα νεολαίας της κοινότητας και όχι μόνο αφού στα φοιτητικά μου χρόνια ήμουν ενεργό στέλεχος του φοιτητικού κινήματος.

Από το 2017 μέχρι και το 2022 διετέλεσα πρόεδρος του Αθλητικού Σωματείου Όλυμπος Ξυλοφάγου .

Είμαι ιδρυτικό μέλος του Αθλητικού Συλλόγου ΞΥΛΟΦΑΓΟΥ F.C, που ιδρύθηκε το 2022, και κατέχω μέχρι σήμερα την θέση του Γενικού Γραμματέα του συλλόγου.

Είμαι λάτρης της χειμερινής κολύμβησης, λατρεύω τη μουσική και παίζω παραδοσιακό βιολί. Μου αρέσει επίσης το θέατρο και γενικά η καλλιέργεια του πνεύματος μέσω οποιουδήποτε τρόπου.

2/ Κατέρχεστε υποψήφιος με το ΑΚΕΛ ως Κοινοτικός Σύμβουλος. Γιατί αποφασίσατε  να ασχοληθείτε με την πολιτική και γιατί επιλέξατε το συγκεκριμένο κόμμα;

Δεν θα έλεγα ότι η ενεργός συμμετοχή στα κοινά, από όποιο πόστο και να υπηρετείς, είναι πολιτική… τουλάχιστον σε τοπικό επίπεδο. Η συμβολή ενός κοινοτικού συμβούλου στα καθημερινά θέματα μιας κοινότητας είναι κάτι πολύ πιο υψηλό από απλή πολιτική. Είναι οι έγνοιες για την πρόοδο του τόπου σου, η έμπρακτη βοήθεια σε μικρά καθημερινά των συμπολιτών σου, είναι η κοινωνική πρόσφορα και μαζί η πολιτιστική ανέλιξη μέσα από ποικίλες δράσεις. Όσον αφορά το ερώτημα σας, δέχθηκα την πρόταση από το κόμμα του ΑΚΕΛ και την αποδέχθηκα, αποτελώντας για μένα μέγιστη τιμή η επιλογή στο πρόσωπό μου. Όταν ένα κόμμα με την ιστορία που έχει πίσω του το κόμμα της αριστεράς, το ΑΚΕΛ, σε επιλέγει να θέσεις τον εαυτό σου στην κρίση των συμπολιτών σου αναντίλεκτα αποτελεί αναγνώριση και εμπιστοσύνη στα όσα ο πρότερος βίος σου πρεσβεύει. Συνάμα, εφόσον υπάρχει ταύτιση απόψεων και η διάθεση από μέρους μου να προσφέρω και από τη θέση του κοινοτικού συμβούλου, εφόσον εκλεγώ, δεν θα μπορούσα να αρνηθώ.

3/ Τι θεωρείτε ότι πρέπει να αλλάξει στην Ξυλοφάγου;

Είναι κοινώς αποδεκτό ότι η Ξυλοφάγου χρήζει αναβάθμισης σε πολλούς τομείς. Αναγνωρίζεται από όλους ότι παρόλο που είναι η μεγαλύτερη κοινότητα των κοκκινοχωριών υστερεί σε πολλά ζητήματα.

Ως βάση θα πρέπει να θέσουμε ότι πρέπει να τεθεί όραμα, προοπτική και ανανέωση. Και οι 8 συνυποψήφιοι που αποτελούμε τον συνδυασμό έχουμε και τα τρία αυτά ως χαρακτηριστικά για να αλλάξουμε και να προοδεύσουμε ουσιαστικά στην Ξυλοφάγου. Κύρια έμφαση θα πρέπει να δοθεί στον εξωραϊσμό και την καθαριότητα της κοινότητας, στην έμπρακτη στήριξη των ευάλωτων ομάδων και των ηλικιωμένων (πρωτίστως θέματα υγείας και φροντίδας) και ταυτόχρονα να επενδύσουμε στη νεανική επιχειρηματικότητα. Τα πιο πάνω επιγραμματικά θα πρέπει να τεθούν σε ένα πιο ευρύ φάσμα με την διεκδίκηση ευρωπαϊκών κονδυλίων τα όποια μέχρι σήμερα έμειναν ανεκμετάλλευτα. Όπως ανέφερα και προηγουμένως, σε περίοπτη θέση θα πρέπει να τεθεί και η πολιτιστική άνθιση της Ξυλοφάγου. Η Ξυλοφάγου πρέπει να είναι περήφανη για τα δικά της παιδιά που υπηρετούν τον πολιτισμό μέσω θεάτρου, μουσικής, συγγραφής ποιημάτων και βιβλίων και άλλων τεχνών. Την ίδια ώρα όμως αυτές οι δράσεις θα πρέπει να προβάλλονται και να τύχουν αξιοποίησης.

4/ Ποια πιστεύετε ότι είναι τα πιο σημαντικά προβλήματα του τόπου μας;

Γενικά ο τόπος μας έχει μια σειρά από μεγάλα και σημαντικά προβλήματα τα οποία οφείλουμε όλοι να συμβάλουμε σε άμβλυνση τους. Απλά να αναφερθώ πέραν από το εθνικό μας ζήτημα, το οποίο έχουμε χρέος να μην το παραβλέπουμε, σε θέματα οικονομίας και πληθωρισμού όπως και σε ζητήματα διαφθοράς. Παράλληλα, η κλιματική αλλαγή και οι επιπτώσεις στο περιβάλλον με ότι αυτό συνεπάγεται θα πρέπει να μας θέτει σε εγρήγορση με ενέργειες να πρέπει να έγιναν…χθες. Θα ήταν παράδοξο να μην αναγνωρίζαμε τα προβλήματα του τόπου και της κοινωνίας μας. Μόνο με την αναγνώριση και την παραδοχήτους και τις κοινές δράσεις θα μπορέσουμε να βλέπουμε το μέλλον με αισιοδοξία. Τέλος, σημαντικό σε όλο αυτό είναι να απαγκιστρωθούμε από ιδεοληψίες και παρωχημένα στεγανά και να κάνουμε το βήμα της από κοινού αντιμετώπισής τους, τόσο στις τοπικές κοινωνίες όσο και στην Κύπρο ευρύτερα.

5/ Τέλος, μιλήστε μας για το πολιτικό σας όραμα.

Καταλήγοντας, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για το βήμα και την ευκαιρία που μου δώσατε να παρουσιάσω την υποψηφιότητα και το όραμα μου. Το όραμα μου είναι να δω την Ξυλοφάγου να προοδεύει, να ευημερεί και να αποτελεί στην πράξη μια σύγχρονη και ευρωπαϊκή κοινότητα σε όλους τους τομείς. Οραματίζομαι μια Ξυλοφάγου πρωτοπόρα που θα μπορεί να ανταποδόσει στο σύνολο των κατοίκων της ό,τι πραγματικά αξίζουν, και πιστέψτε με αξίζουν πολύ περισσότερα. Να ευχηθώ καλή ψήφο σε όλους, και ειδικά για την Ξυλοφάγου να ευχηθώ να μην περιμένουμε ξανά  άλλη πενταετία για να δούμε την Ξυλοφάγου να προχωρεί ουσιαστικά.

Send this to a friend