Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

 

 

Σε δίκη ενώπιον του Κακουργιοδικείου Λάρνακας, αναμένεται να παραπεμφθούν σήμερα οι δύο συλληφθέντες 46 και 35 χρόνων αντίστοιχα, σχετικά με την υπόθεση ανεύρεσης οπλισμού και εκρηκτικών υλών, σε τάφο στο νέο κοιμητήριο της Ορόκλινης.

Οι έρευνες της Αστυνομίας για εξιχνίαση της σοβαρής αυτής υπόθεσης βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, την ίδια ώρα που οι ανακριτές είναι σε αναμονή των αποτελεσμάτων από τις επιστημονικές εξετάσεις στις οποίες υποβάλλονται τα τεκμήρια στα διάφορα εργαστήρια της Αστυνομίας.

Αποτελέσματα που θα καταδείξουν το «παρελθόν» του οπλισμού που κατασχέθηκε κι ενδεχομένως να ρίξουν φως και σε άλλες υποθέσεις που παραμένουν ανεξιχνίαστες.

 

 

Το θέμα της ανάπτυξης του λιμανιού της Λάρνακας θα απασχολήσει, μεταξύ άλλων, τη σημερινή συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου που θα γίνει υπό την προεδρία του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Σε δηλώσεις του, χθες, ο Πρόεδρος είπε ότι «η ανάπτυξη του λιμανιού Λάρνακας θα γίνει κανονικά».

«Προχωρούμε αμέσως με αυτό που πρέπει να γίνει, θα βγούμε σε προσφορές, θα βρούμε μία εταιρεία, η οποία μπορεί πραγματικά να ανταποκριθεί, το οφείλουμε στη Λάρνακα, το οφείλουμε στους πολίτες».

Αναφορικά με ανησυχία από πλευράς εργαζομένων και από τον Δήμο Λάρνακας, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης είπε «να μην υπάρχει καμία ανησυχία ειδικότερα για τους εργαζομένους». Σημείωσε ότι η Κυβέρνηση είναι σε συνεχή επαφή με τον Δήμο Λάρνακας.

Επίσης  την ερχόμενη Παρασκευή ο Δήμαρχος Λάρνακας θα έχει συνάντηση με τον Υπουργό Μεταφορών, η εισήγηση της δημοτικής αρχής θα είναι ο καταρτισμός μιας ειδικής επιτροπής, στην οποία να συμμετέχουν εκπρόσωποι του αρμόδιου υπουργείου, τεχνοκράτες, ο Δήμος Λάρνακας και το ΕΒΕΛ, με στόχο σε ένα μήνα από σήμερα να υπάρξει μια συγκεκριμένη εισήγηση για το πώς θα προχωρήσει το έργο.

«Η άποψη η οποία φαίνεται να  επικρατεί είναι ο διαχωρισμός του έργου λιμανιού και μαρίνας με ξεχωριστούς επενδυτές, διότι αυτό θα το καταστήσει πιο ελκυστικό και πιο βιώσιμο.

 

 

 

 

 

Send this to a friend