Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ: Πόσο υψηλό είναι το IQ των Κυπρίων; Η θέση της Κύπρου στη μέτρηση δείκτη νοημοσύνης
ΠΙΝΑΚΑΣ: Πόσο υψηλό είναι το IQ των Κυπρίων; Η θέση της Κύπρου στη μέτρηση δείκτη νοημοσύνης

ΠΙΝΑΚΑΣ: Πόσο υψηλό είναι το IQ των Κυπρίων; Η θέση της Κύπρου στη μέτρηση δείκτη νοημοσύνης

Το δείκτη νοημοσύνης (IQ) είναι ένα μέτρο της ανθρώπινης νοημοσύνης.

Οι άνθρωποι που θέλουν να μετρήσουν το IQ τους κάνουν τυποποιημένα τεστ και λαμβάνουν μια βαθμολογία που κατατάσσει το επίπεδο νοημοσύνης τους. Όσο υψηλότερη είναι η βαθμολογία IQ κάποιου, τόσο πιο έξυπνο θεωρείται αυτό το άτομο.

Οι βαθμολογίες IQ συνήθως φανερώνουν την ποιότητα της εκπαίδευσης και των πόρων που είναι διαθέσιμοι στους ανθρώπους στις γεωγραφικές τους περιοχές.

Οι περιοχές του κόσμου με χαμηλότερα σκορ IQ είναι συνήθως φτωχότερες και λιγότερο ανεπτυγμένες, ιδιαίτερα στον τομέα της εκπαίδευσης, σε σύγκριση με χώρες με υψηλότερα σκορ IQ.

Πολλοί ερευνητές χρησιμοποιούν επίσης το IQ για να προσδιορίσουν τις πιο έξυπνες χώρες στον κόσμο.

Σύμφωνα με το World Population Review, οι περισσότεροι άνθρωποι παγκοσμίως (περίπου στο 70%) έχουν IQ από 85 μέχρι 115. Όσοι έχουν δείκτη νοημοσύνης άνω του 140 ανήκουν στις ιδιοφυΐες.

Ποιες χώρες έχουν τον υψηλότερο μέσο όρο IQ;

Σύμφωνα μια μελέτη των ερευνητών Richard Lynn και David Becker στο Ινστιτούτο Ulster, οι υψηλότεροι μέσοι όροι βαθμολογίας IQ στον κόσμο ανήκουν στους Ιάπωνες, με τους πολίτες της Ταϊβάν και της Σιγκαπούρης να βρίσκονται κοντά.

Η θέση της Κύπρου

Η Κύπρος βρίσκεται στην 47η θέση παγκοσμίως με μέσο IQ στο 93.39, κάτω από τις Βερμούδες (93.48) και πάνω από την Πορτογαλία (92.77). Η Ελλάδα βρίσκεται στην 55η θέση με μέσο IQ στα 90.77, κάτω από τη Βουλγαρία(90.99) και πάνω από το Σουρινάμ (90.29).

Πηγή: omegalive.com.cy

Send this to a friend