Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ Στο Κακουργιοδικείο αύριο Τετάρτη οι συλληφθέντες για τον οπλισμό στο κοιμητήριο της Ορόκλινης
Στο Κακουργιοδικείο αύριο Τετάρτη οι συλληφθέντες για τον οπλισμό στο κοιμητήριο της Ορόκλινης

Στο Κακουργιοδικείο αύριο Τετάρτη οι συλληφθέντες για τον οπλισμό στο κοιμητήριο της Ορόκλινης

 

 

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Σε δίκη ενώπιον του Κακουργιοδικείου Λάρνακας, αναμένεται να παραπεμφθούν την Τετάρτη (29/5) οι δύο συλληφθέντες, σχετικά με την υπόθεση ανεύρεσης οπλισμού κι εκρηκτικών υλών σε τάφο στο νέο κοιμητήριο της Ορόκλινης.

Οι έρευνες της Αστυνομίας για εξιχνίαση της σοβαρής αυτής υπόθεσης βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, την ίδια ώρα που οι ανακριτές είναι σε αναμονή των αποτελεσμάτων από τις επιστημονικές εξετάσεις στις οποίες υποβάλλονται τα τεκμήρια στα διάφορα εργαστήρια της Αστυνομίας.

 

Αποτελέσματα που θα καταδείξουν το «παρελθόν» του οπλισμού που κατασχέθηκε κι ενδεχομένως να ρίξουν φως και σε άλλες υποθέσεις που παραμένουν ανεξιχνίαστες.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες μας, την ερχόμενη Τετάρτη, οπόταν εκπνέει το οκταήμερο διάταγμα κράτησης των δύο προσώπων που κρατούνται για διευκόλυνση των ανακρίσεων, αναμένεται να οδηγηθούν εκ νέου ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας, αυτή τη φορά προκειμένου να καταχωρισθεί η υπόθεση και οι δύο κατηγορούμενοι να παραπεμφθούν σε δίκη ενώπιον του Κακουργιοδικείου, λόγω της σοβαρότητας των κατηγοριών που αντιμετωπίζουν.

Πρόκειται για έναν 46χρονο, από τη Λάρνακα, υπάλληλο γραφείου κηδειών (είχε εύκολη πρόσβαση στο κοιμητήριο και δεν κινούσε υποψίες), κι έναν 35χρονο, από την Ορόκλινη.

Μεταξύ άλλων, το κατηγορητήριο της υπόθεσης θα περιλαμβάνει κατηγορίες που αφορούν συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος και μεταφορά και κατοχή πυροβόλων όπλων, εκρηκτικών υλών και πυρομαχικών. Κατηγορίες που εφόσον αποδειχθούν ενώπιον δικαστηρίου επισύρουν, σύμφωνα με τον νόμο, πολυετείς ποινές φυλάκισης.

Παράλληλα, οι εξετάσεις της Αστυνομίας επικεντρώνονται στο πρόσωπο που κρύβεται πίσω από την ανεύρεση του οπλισμού, για λογαριασμό του οποίου οι δύο συλληφθέντες ενεργούσαν κι εκτελούσαν οδηγίες.

Για τον σκοπό αυτό, οι ανακρίσεις επεκτείνονται και στις Κεντρικές Φυλακές, καθότι όπως αναφέρθηκε κατά την διαδικασία προφυλάκισης των δύο υπόπτων, ο 46χρονος συλληφθείς κατείχε και απόκρυβε παράνομο οπλισμό, ο οποίος ανήκει σε κατάδικο που εκτίει ποινή φυλάκισης.

Όσον αφορά τον 35χρονο, οι πληροφορίες της Αστυνομίας αναφέρουν ότι ήταν συνεργάτης του 46χρονου στις παράνομες δραστηριότητες, βοηθώντας τον στην μετακίνηση του οπλισμού.

Θυμίζουμε, ότι έπειτα από αξιολόγηση πληροφορίας, η Αστυνομία ανακάλυψε εντός του τάφου, στο νέο κοιμητήριο Ορόκλινης, ένα στρατιωτικό τυφέκιο G3, έναν εκτοξευτή RPG και δύο βλήματα του ιδίου τύπου, άλλα τρία προωθητικά βλημάτων με εκρηκτική ύλη χαμηλής ισχύος, έναν αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό με υψηλή ισχύος εκρηκτική ύλη, ένα πιστόλι καθώς και μεγάλο αριθμό φυσιγγίων και ποσότητες εκρηκτικής ύλης.

Όλα τα ανευρεθέντα ήταν έτοιμα προς χρήση και με την κατάσχεσή τους οι Αρχές ασφαλείας πιστεύουν ότι απέτρεψαν αριθμό εγκληματικών ενεργειών.

Send this to a friend