Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΕΚΛΟΓΕΣ 2024 Γιώργος Καλλής: Ο πολίτης πρέπει και επιβάλλεται να είναι ευχαριστημένος
Γιώργος Καλλής: Ο πολίτης πρέπει και επιβάλλεται να είναι ευχαριστημένος

Γιώργος Καλλής: Ο πολίτης πρέπει και επιβάλλεται να είναι ευχαριστημένος

Συνέντευξη στον Αντρέα Πολυκάρπου 

Συνέντευξη παραχώρησε στο Larnakaonline ο Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Λάρνακας με το ΔΗΚΟ Γιώργος Καλλής, ο οποίος και μας μίλησε για τους στόχους του, τους λόγους που κατέρχεται στην πολιτική και στις εκλογές, τα προβλήματα της Λάρνακας, για όσα ο ίδιος θεωρεί σημαντικά για την Κύπρο αλλά και για τα πολιτικά του σχέδια.

1/ Μιλήστε μας για εσάς και την πορεία σας.

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Λάρνακα, την οποία αγαπώ και πιστεύω ότι ήρθε η κατάλληλη στιγμή για μένα να προσφέρω για ένα καλύτερο μέλλον στη κρίσιμη αυτή στιγμή που μπορούμε να βελτιώσουμε ακόμη περισσότερο τα καλά και να αλλάξουμε τα κακώς έχοντα. Στην πορεία μου έζησα σε αριθμό χωρών λόγω του επαγγέλματος μου όπου απέκτησα και ανάλογες εμπειρίες. Η ειδικότητα μου είναι ο σχεδιασμός χρηματοδότησης έργων. Επιπρόσθετα τα 17 χρόνια ως σύμβουλος στο διοικητικό συμβούλιο των Κυπριακών Αερογραμμών μέχρι και το κλείσιμο τους από την κυβέρνηση Αναστασιάδη το 2015 μου έδωσε την πείρα να μπορώ να βλέπω, σαν επιχειρηματίας, λίγο πιο πέρα όταν σε μια κίνηση υποβόσκει κίνδυνος ή είναι βιώσιμη. Τα 50 χρόνια της επαγγελματικής μου πορείας στον τομέα μου ως σύμβουλος επενδύσεων μου δίνει την πεποίθηση και την ικανότητα να προσφέρω στην πόλη μας. Η εμπειρία επίσης και η ικανοποίηση ότι υπηρέτησα την πατρίδα μου στην Τουρκική εισβολή μου δίνει ακόμα ένα λόγο να θέλω να διεκδικήσω μια θέση από την οποία μπορούμε να κληροδοτήσουμε στα παιδιά μας μια καλύτερη Λάρνακα χωρίς να  ξεχνούμε ποτέ ότι όλοι έχουμε ένα σκοπό, την απελευθέρωση της Κύπρου και την διατήρηση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

2/ Κατέρχεστε ως υποψήφιος με το ΔΗΚΟ για τη θέση του Δημοτικού Συμβούλου στην Λάρνακα. Γιατί αποφασίσατε  να ασχοληθείτε με την πολιτική και γιατί επιλέξατε το συγκεκριμένο κόμμα;

Είμαι ενεργό μέλος στην πολιτική σκηνή από το 2013 και μέλος της Κεντρικής επιτροπής του ΔΗΚΟ. Το Δημοκρατικό Κόμμα είναι το κόμμα που συγκλίνει στις πεποιθήσεις μου όσο αφορά στην πολιτική που ακολούθησε και ακολουθεί στο Κυπριακό πρόβλημα  κυρίως, αλλά και σε αλλά ζητήματα που ταλαιπωρούν τους Κύπριους πολίτες χωρίς να εστιάζεται σε κομματικά κέρδη.

3/ Τι θεωρείτε ότι πρέπει να αλλάξει στην Λάρνακα; Τι έχει ανάγκη η πόλη μας;

Η πόλη της Λάρνακας τα τελευταία χρόνια παρουσίασε μια ουσιαστική βελτίωση με έργα και υπό κατασκευή έργα τα οποία λόγω της πείρα μου βλέπω ως ουσιαστικά. Κάπου όμως χάσαμε χρόνο στην υλοποίηση τους λόγω μη έγκαιρης πρόβλεψης των παγίδων που για μένα ήταν οφθαλμοφανές ότι έπρεπε να τα εντοπίζαμε.

Σε πολλές περιοχές υπάρχουν κακοτεχνίες και μη λειτουργικές καταστάσεις και αυτό οφείλεται εν μέρη σε κακούς και πρόχειρους σχεδιασμούς, κακές εκτελέσεις έργων. Εδώ είναι που η λεπτομέρεια χαλά όλη την εικόνα. Εδώ είναι που η εμπειρίες μου μπορούν να συνεισφέρουν θετικά.

Ο σχεδιασμός δρόμων στο κέντρο της πόλης και αλλού είναι παντελώς λανθασμένος. Ανάποδες στροφές δρόμων, απουσία προγραμματισμού κυκλοφορίας, ανεξέλεγκτο κλείσιμο δρόμων με αποτέλεσμα να προκαλείται αχρείαστη κυκλοφοριακή συμφόρηση και ταλαιπωρία.

Η πόλη της Λάρνακας έχει ιστορία 4000 χρόνων αλλά δεν την βλέπει κανείς  σε συντηρημένα κτίρια και μνημεία. Απουσιάζει η οπτική εικόνα της ιστορίας. Η εικόνα της πόλης μας δεν προβάλλει την ιστορία μας. Αναμφίβολα είμαστε η τελευταία πόλη της ελεύθερης Κύπρου σε διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων. Είναι απαράδεκτο να αναγκάζεται ο Λαρνακέας να πηγαίνει σε άλλη πόλη για να παρακολουθήσει μια αξιόλογη συναυλία ή θεατρική παράσταση.

4/ Ποια πιστεύετε ότι είναι τα πιο σημαντικά προβλήματα της Κύπρου;

Το μεγαλύτερο πρόβλημα σήμερα στην Κύπρο δεν είναι οι μετανάστες ή οι ξένοι αλλά οι παράνομοι μετανάστες και η λαθρομετανάστευση. Κινδυνεύουμε να χάσουμε την δημογραφική μας ταυτότητα. Για μένα η λήψη ουσιαστικών μέτρων για παρεμπόδιση εισόδου των λαθρομεταναστών είναι απαραίτητο να γίνει από όλα  ανεξαιρέτως τα σημεία εισόδου στην Δημοκρατία. Ακολουθεί η εγκληματικότητα όπου μέρα με την μέρα μεγαλώνει. Η οικονομία παρόλο που σταθεροποιείται παρατηρώ ότι το χάσμα μεταξύ ευκατάστατων πολιτών και βιοπαλαιστών εδραιώνεται όλο και πιο πολύ συνέπεια της διαφθοράς και των εξόφθαλμων σκανδάλων που ζήσαμε κυρίως από την διακυβέρνηση της προηγούμενης ηγεσίας του τόπου.

5/ Τέλος, μιλήστε μας για το πολιτικό σας πρόγραμμα.

Το πολιτικό μου πρόγραμμα είναι στο θέμα οργάνωσης. Οι αποφάσεις πρέπει να παίρνονται με σοβαρότητα εξαντλώντας όλες τις παραμέτρους και όχι βιαστικά και με παραπλάνηση. Τα έργα πρέπει να έχουν συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα και να εκτελούνται. Κανένα έργο δεν πρέπει να μένει στάσιμο όπως π.χ η ανάπτυξη του λιμανιού και μαρίνας. Ο σχεδιασμός πρέπει να είναι συγκεκριμένος με αυστηρές προδιαγραφές χωρίς επιλεκτικές παραλείψεις. Με απλά λόγια ο σχεδιασμός πόλης να βασίζεται στην καλαισθησία και λειτουργικότητα . Το κέντρο πόλης πρέπει και επιβάλλεται να αναζωογονηθεί. Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται αλλά φυτοζωούν  στο κέντρο της πόλης να στηριχτούν άμεσα με κάθε δυνατό τρόπο. Το έργο Λιμάνι και Μαρίνα να ξεκαθαρίσει και να γίνει ένας σωστός προγραμματισμός για να προχωρήσει σύμφωνα και με τις αναμενόμενες επιθυμίες του Δήμου και των δημοτών του.

Στόχος είναι και πρέπει να είναι, «ο πολίτης πρέπει και επιβάλλεται να είναι ευχαριστημένος με το κάθε αποτέλεσμα του οποιοδήποτε έργου.»

Send this to a friend